Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za ile sprzedać stronę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.
​Na wstępie powiem, iż jestem z pasji programistą, mam 13 lat. Strony robię z reguły na własny użytek, jednak znalazłem osobę (której w sumie nie znam) która chciałaby stronę w sieci www dla swojego serwera Minecraft. < nieważne w sumie :) >

Strona, o którą mi chodzi to:
http://minekok.ml/ (na nazwę domeny też nie zwracajcie, ma kupić domenę .pl)

Wstępnie powiedziałem mu 150zł. Wiem że strony u profesjonalistów kosztują od 500zł do 1500zł (najprostsza strona typu wizytówka), jednak jest to moje pierwsze zlecenie, więc nie chciałem wyceniać się na zbyt dużo :P

Tak więc główne pytanie to:
Ile ,,wziąć" za taką stronę?

​Proszę nie brać pod uwagę itemshop'u. Czekam na wasze opinie, chętnie też odbiorę krytykę ;)

Opublikowano

Przecież to jest zwykły bootstrap, skoro się uczysz to się ucz, obecnie nie ma co tutaj sprzedawać. Może spróbuj sam napisać responsywną stronę bez użycia frameworków? 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fminekok.ml%2Fstrona-glowna

Jeśli masz tylko 13 lat to nawet nieźle Ci to wyszło (pomijając fakt użycia gotowego frameworka), jednak.. Masz TYLKO 13 lat, jeśli do tej pory robiłeś strony hobbistycznie to niech tak jeszcze będzie przez jakiś czas. Naucz się nowych technologii, twórz z pasją, nie dla pieniędzy. Na wszystko przyjdzie pora. Możesz wziąć to przysłowiowe 10-20 zł, ale nie wiem czy warto. Jesteś młody skorzystaj z tej zalety i rób coś z pasją za darmo, za satysfakcję. Kiedyś zapewne dzięki temu będziesz bardziej ceniony i szanowany, gdyż dalej będziesz tworzyć z pasją. Teoretycznie im wcześniej zaczniesz zarabiać tym bardziej staniesz się niewolnikiem pieniądza. Możesz stracić przyjemność z tego co robisz ;)

Jest to oczywiście moja osobista opinia i nie powinieneś się nią kierować na 100%. Każdy ma swój pogląd na sprawę pieniądza i nie wszyscy muszą się zgadzać z tym co napisałem. Najlepiej poczekaj jeszcze na więcej komentarzy na ten temat i zrób co uważasz za najlepsze. Powodzenia w przyszłej karierze ;)

Opublikowano

Przecież to jest zwykły bootstrap, skoro się uczysz to się ucz, obecnie nie ma co tutaj sprzedawać. [...]

A kogo to obchodzi? ;) Strona ma wyglądać :D

Może spróbuj sam napisać responsywną stronę bez użycia frameworków? 

Challenge accepted. :D

​A tak serio to nie mam na myśli ,,sprzedawać masowo'' czy coś, dla paru osób co jakiś tam czas stronkę zrobić, rozumiecie mam nadzieję co mam na myśli :)

Opublikowano

Strona jest dość słaba pod względem tego co posiada w sobie.

W kontakt mógłbyś dać formę, z której coś by się wysyłało na e mail.

A klasa label danger posiada brzydki font, który jest gruby jak Mój kolega z klasy.

Dalej mi się nie chce wymieniać...

Ale...

Patrząc na Twój wiek, muszę przyznać że spisałeś się dość dobrze! :)

Ja w Twoim wieku dopiero uczyłem się Edytorów graficznych stron/HTML'a więc idź dalej i będziesz super w tym co teraz robisz.

Nie korzystaj z frameworków póki co... Lepiej napisać Swoją stronę od 0 i wiedzieć co gdzie jest, i co za co odpowiada.

#EDIT

A no tak, było pytanie, zapomniałem. :D

Ja nie dałbym nawet 10 zł, ale jak wciśniesz "ciemnemu" to bierz ile on da. ;)

Jak zgodzi się na 150 zł to gratuluje. Takie strony na frameworku stawia się w 10 minut (lub mniej), więc zarobiłeś w 10 minut 150 zł.

Ale również zależy to co będzie w itemshopie, czy Ty to napisałeś, itd.

Bo na chwilę obecna za to co teraz pokazałeś, nikt ogarniający by nie zapłacił.

Opublikowano

Właśnie nad nią pracuję, pojawi się może dziś wieczorem :)

Jeżeli taka jest wasza opinia, to pewnie jest ciemny :D Nawet nie będę wciskał, dobrowolnie weźmie :D

A tak mówiąc ogółem, to nie mam na myśli ,,wykonania'' strony, czyli kodu (chociaż nie mówię że ma być w Waszych postach kompletnie ignorowana), jednak tworząc ten temat miałem na myśli wygląd, zawartość, "content" tej strony, a nie konkretnie kod :)

Opublikowano

Właśnie nad nią pracuję, pojawi się może dziś wieczorem :)

Jeżeli taka jest wasza opinia, to pewnie jest ciemny :D Nawet nie będę wciskał, dobrowolnie weźmie :D

A tak mówiąc ogółem, to nie mam na myśli ,,wykonania'' strony, czyli kodu (chociaż nie mówię że ma być w Waszych postach kompletnie ignorowana), jednak tworząc ten temat miałem na myśli wygląd, zawartość, "content" tej strony, a nie konkretnie kod :)

Jeżeli chcesz wykonywać strony typu: "wizytówka", to rób to na bootstrapie lub w jakimś edytorze graficznym, dobierając tylko piękne grafiki. :sex:

I wyglądało by to super, tylko minus taki że nic z kodu nie będziesz w stanie zrozumieć.  :v  Tutaj masz kilka szablonów bootstrap :lenny:

http://startbootstrap.com/template-categories/landing-pages/

Opublikowano

Przecież to gotowy szablon AdminLTE...

Wstępnie powiedziałem mu 150zł. Wiem że strony u profesjonalistów kosztują od 500zł do 1500zł (najprostsza strona typu wizytówka), jednak jest to moje pierwsze zlecenie, więc nie chciałem wyceniać się na zbyt dużo :P

O ile jest wykonane samodzielnie, a nie skopiowane z neta.

+ Hehe, jeszcze jednak ktoś słyszał o moim dawnym projekcie itemshopu  :yay:. Jak z niego będziesz korzystał to usuń voucher, bo chyba nie był dokończony z tego co pamiętam, bo ogólnie dawno porzuciłem tamten projekt.

Przechwytywanie2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...