Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustny z polskiego

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jak wiecie zostal miesiac do matury i polecicie moze jakies filmiki na yt ktore moga cos jeszcze douczyc? Sama tresc lektur tych wazniejszych nie jest problemem tylko te niejasne tematy i ich duza ilosc. Latwo jest zdac ustna mature z polskiego? Zakladajac ze nie jest sie kretynem to trudno uwalic? Komisja cos moze podpowiedziec kosztem np punktow? Niech sie wypowiedza osoby ktore juz mialy albo cos o tym wiedza

Opublikowano

Spoko spoko, na czilku, stary to wygląda tak:

1. Wchodzisz osrany ze strachu do sali.

2. Wybierasz zestaw (bierz z obrazkami jak będzie prześwitywać to na czilku zdajesz od razu bez przygotowania).

3. Masz 10-15 min na przygotowanie, powiem Ci że nie czytałem lektur, a trafiłem na Potop. Zacząłem pisać na kartce takie głupoty, że aż szkoda mi siebie było.

4. Opowiadasz co tam wystukałeś, starasz się nie mówić czegoś czego nie wiesz, a komisja sama Cię naprowadzi. (Gadałem 5 minut głupoty, powtarzałem się kilka razy, jako przykłady dawałem kuhwa Naruto xD oraz Gre o Tron), potem komisja zadawała pytania, na które sobie sami odpowiadali (tak mnie ciągnęli za język, aż powiedziałem to co chcieli usłyszeć)

5. Zdane, na wcale nie mały %.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...