Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie stawiania serwera na VPSie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytać co do serwera minecraft.

1. Nigdy się nie bawiłem w łączenie strony z serwerem. I chciałem się zapytać jak zrobić podstawy czyli: sklep oraz lista użytkowników itp. Był bym wdzięczny za poradniki czy wytłumaczenie.

2. Hosting VPS. Trochę poda minecrafem ale nie będę zakładał nowego tematu. Jak zrobić nowe konto ftp i dostęp do danego folderu ?

3. Coś jeszcze polecacie co jest potrzebne na nowych serwerach MC (mało ważny tryb). Mam swój serwer ale chciałem się dowiedzieć co uważają gracze że każdy serwer powinien posiadać :).

Opublikowano

ad 1. Skrypty PHP, do listy MinecraftQuery od xPaw, a do sklepu skrypt PHP i RCON. Albo wynajmujesz sklep na www.sklep-minecraft.pl albo piszesz własny lub wynajmujesz kogoś kto ci napisze. Jest jeszcze jedna opcja możesz kupić gotowy skrypt np neuStore.
ad 2. Tworzysz nowego usera, ustawiasz mu katalog domowy np /home/user, pliki w tym katalogu powinny być jego własnością i mieć odpowiedni chmod (775).
ad 3. "Autorskie pluginy", ciekawe atrakcje, które pomogą wypełnić pusty czas gdy gracz na coś czeka (parkoury, mobarena itd).

Opublikowano

Mam kilka pytać co do serwera minecraft.

1. Nigdy się nie bawiłem w łączenie strony z serwerem. I chciałem się zapytać jak zrobić podstawy czyli: sklep oraz lista użytkowników itp. Był bym wdzięczny za poradniki czy wytłumaczenie.

2. Hosting VPS. Trochę poda minecrafem ale nie będę zakładał nowego tematu. Jak zrobić nowe konto ftp i dostęp do danego folderu ?

3. Coś jeszcze polecacie co jest potrzebne na nowych serwerach MC (mało ważny tryb). Mam swój serwer ale chciałem się dowiedzieć co uważają gracze że każdy serwer powinien posiadać :).

1. łączysz przez pliki. musisz w pluginie podać logowanie na stronę - większość ma odpowiednie pole w configu

2. konto ftp robi ci hosting tam gdzie kupujesz serwer. użytkownika robisz w panelu

3. autorskie pluginy sa wazne. przez to graczy jest duzo i wiesz co masz na serwerze bez bugow i backdoorow

Q8eOMob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...