Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS GO movie - tipy

rob99ert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu bawię się nagrywkami z CSa. Nagrałem pierwszą lepszą akcje, obrobiłem jako tako i wrzuciłem na YT:

https://www.youtube.com/watch?v=4KfTN7iCdqM

Tutaj rodzi się moje pytanie do was. Dlaczego nagranie wychodzi takie zlaggowane?

Nie mam pomysłu jak temu zaradzić, bo podczas nagrywania, na net_graph moje fpsy oscylują w granicy 160-120fps bez dropów. Więc trochę dziwne, że mimo optymalnej liczby fpsów, ścina nagranie. Obraz przechwytuje programem Plays.tv- raptr-AMD gaming evolved (już się gubię z ich nazwami  :D) w jakości:

-1080p

-60fps

-40MB/s (jakość/miejsce na dysku)

Natomiast mój komp:

- i5-4460

- r9 270 Radeon

- 4GB RAM 1444Mhz  (korzystam z Windows 7)

- płyta Asrock H81m

- Dysk 500GB HDD

Dodam, że BF 3 w stałych 80 fpsach nie laggowało nagrania.

Ja osobiście myślę, że potrzebuje więcej RAMu bo mam 4GB a już Windows 7 i CS GO pochłania pare GB a co dopiero przy nagrywaniu. No ale liczę, że ktoś wię dlaczego tak jest więc odpisze i pomoże :D

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Nie nagrywaj tym syfem :D Jak nim nagrywałem, tak samo mi lagowało. Najlepiej fraps + żeby uzyskać zajebistą płynność polecam użyć "cheat engine" oraz spowolnić proces o połowę i dopiero nagrywać w spowolnieniu w 30/60fps. Efekty jest bardzo ładny, gdy przyśpieszysz potem x2 np. sony vegasem, oraz dodanie magic bullet jest również wskazane. Taka mała porada, minimalnie nagrywaj w 720p, a najlepiej w 1080p :) Najlepiej napisz na pw a pomoge Ci ze wszystkim.

Opublikowano

Nie nagrywaj tym syfem :D Jak nim nagrywałem, tak samo mi lagowało. Najlepiej fraps + żeby uzyskać zajebistą płynność polecam użyć "cheat engine" oraz spowolnić proces o połowę i dopiero nagrywać w spowolnieniu w 30/60fps. Efekty jest bardzo ładny, gdy przyśpieszysz potem x2 np. sony vegasem, oraz dodanie magic bullet jest również wskazane. Taka mała porada, minimalnie nagrywaj w 720p, a najlepiej w 1080p :) Najlepiej napisz na pw a pomoge Ci ze wszystkim.

ok fraps i cheat engine wtf? Nagrywaj virtualdub, a czas spowalniasz komendą host_timescale

Opublikowano

@Unicef rozumiem że może to być dla Ciebie dziwne, ale kiedyś takich metod się używało. Do nagrania campatha w HLAE (cs 1.6) trzeba było spowolnić proces, bo inaczej wszystko klatkowało (wina samego programu), a potem przyśpieszało dzięki czemu był ładny efekt "motion blur". Ja dałem tylko metodę której używałem i jest sprawdzona. Teraz do zrobienia ładnego frag movie również potrzeba robienia campathy, dodania ładnych kolorków (magic bullet) i dobrej muzyki :)

Opublikowano

@Unicef rozumiem że może to być dla Ciebie dziwne, ale kiedyś takich metod się używało. Do nagrania campatha w HLAE (cs 1.6) trzeba było spowolnić proces, bo inaczej wszystko klatkowało (wina samego programu), a potem przyśpieszało dzięki czemu był ładny efekt "motion blur". Ja dałem tylko metodę której używałem i jest sprawdzona. Teraz do zrobienia ładnego frag movie również potrzeba robienia campathy, dodania ładnych kolorków (magic bullet) i dobrej muzyki :)

no właśnie kiedyś xdd, gadamy o teraźniejszości

Opublikowano

@Unicef ale to nie zmienia faktu, że dalej można tego używać :)

Ale po co używać czegoś z czym jest wiecej pierdolenia i dodatkowo pewnie można dostać vac'a za cheatengine?

Opublikowano

frapsem nie nagrywam bo jakoś mi się nie widzi, żeby z moim internetem przesyłać pliki o nie wiadomo jakiej wielkości.

Virtualdub nie jest przypadkiem programem do edycji filmów a nie ich nagrywania?

281sztz.jpg

Opublikowano

@Unicef "dodatkowo pewnie można dostać vac'a za cheatengine?" - twoja wypowiedz, jak można dostać vaca za ce, skoro nie nagrywa się demka przez cs? mogę pogratulować Ci rozumowania :)

Opublikowano

@Unicef skoro demka nagrywasz przez csa życzę ci powodzenia :)

@rob99ert jest coś takiego jak "kompresowanie filmów" ale co ja tam sie znam - moja najlepsza obróbka: https://www.youtube.com/watch?v=BUFmKDa9n2k

Nie wiem czy się znasz czy nie (obróbka fajna) ale kompresją darmowymi programami i to długich filmików a nie tylko fragmovie, stracę na jakości :/

W czym obrabiasz?

Jeśli macie pomysł jak mi pomóc (nie chodzi tu o podawanie nazw wymyślnych programów do nagrywania ani sprzeczanie się z kimś o to czy za CE jest vac) to piszcie

Wrzuciłem na mpc link do filmiku i od razu 3 łapy w dół...

Ludzie jak dajecie łape w dół to napiszcie chociaż co się tam nie podoba i pomoże mi to w następnym filmie. No chyba, że dajecie łape bez oglądania no to sory.

281sztz.jpg

Opublikowano

@Unicef skoro demka nagrywasz przez csa życzę ci powodzenia :)

@rob99ert jest coś takiego jak "kompresowanie filmów" ale co ja tam sie znam - moja najlepsza obróbka: https://www.youtube.com/watch?v=BUFmKDa9n2k

Nie wiem czy się znasz czy nie (obróbka fajna) ale kompresją darmowymi programami i to długich filmików a nie tylko fragmovie, stracę na jakości :/

W czym obrabiasz?

Jeśli macie pomysł jak mi pomóc (nie chodzi tu o podawanie nazw wymyślnych programów do nagrywania ani sprzeczanie się z kimś o to czy za CE jest vac) to piszcie

Wrzuciłem na mpc link do filmiku i od razu 3 łapy w dół...

Ludzie jak dajecie łape w dół to napiszcie chociaż co się tam nie podoba i pomoże mi to w następnym filmie. No chyba, że dajecie łape bez oglądania no to sory.

No to jak mam Ci pomóc, nagrywasz chujowym programem podałem Ci inny ale nie ogarniasz to Ci podeślę tutorial https://www.youtube.com/watch?v=1qwGIwsi3p4

Opublikowano

@rob99ert - szczerze? słabe

po 1. Inne przejścia, inne efekty, muzyka wpasowana pod akcje. Polecam zobaczyć filmy themonst3ra, jest on też z polski i robi to jak powinno być to zrobione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...