Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jaki jest aktualnie najlepszy hosting na serwery 30-40 slotów względem ceny i jakości. Posiadałem serwery 2 lata temu ale teraz zrobiłem sobie przerwę i nie jestem w temacie. Poproszę o pomoc jak ktoś wie o jakiejś fajnej ofercie o takich parametrach :).

Opublikowano

Pod żadnym pozorem nie bierz od enderchest.pl. Lepiej kup sobie jakiegoś taniego vps'a na ovh i zainstaluj tam sobie serwer do mc i nie tylko. Tam masz 100% lepszą masyznę w tej samej cenie, lepszą ochronę i nie masz żadnych ograniczeń slotów itp.. 

Opublikowano

Pod żadnym pozorem nie bierz od enderchest.pl. Lepiej kup sobie jakiegoś taniego vps'a na ovh i zainstaluj tam sobie serwer do mc i nie tylko. Tam masz 100% lepszą masyznę w tej samej cenie, lepszą ochronę i nie masz żadnych ograniczeń slotów itp.. 

Masz absolutną rację lecz nie wiem jak tam przebiega instalacja tego pod serwer mc a nie widziałem żadnego sensownego poradnika :/.

Opublikowano

Masz absolutną rację lecz nie wiem jak tam przebiega instalacja tego pod serwer mc a nie widziałem żadnego sensownego poradnika :/.

­

Opublikowano

Może na start nie tyle samo OVH ale można wziąć kimsufi na początek, z tego co widzę to OVH aktualnie nie ma vps więc nie opłaca mu się kupować maszyny za kilkaset złotych. Aktualnie posiadam oferte GAME-2 na SoYouStart i też jestem zadowolony wydajnością maszyny jak i łącza oraz zabezpieczeń anty DDoS, więc wydaje mi się że jak już rozkręcisz serwer możesz zaglądnąć i na SYS. Tak dla ścisłości Kimsufi oraz SYS należy do OVH.

Opublikowano

A dobra w zakładke cloud nie najechałem i dlatego nie widziałem ;p mój błąd i w takim razie polecił bym SSD 3 ponieważ 20gb ram może okazać się nie wystarczające.

Opublikowano

Własny serwer dedykowany / VPS to najlepsze rozwiązania. W szczególności własny serwer dedykowany. Co do VPS unikaj tych z wirtualizacja OpenVZ bo często występuje przy niej overselling (Jest przydzielone takim serwerom VPS więcej zasobów niż oferuje maszyna). Najlepsze są serwery od ovh, souyoustart i kimsufi. Co do lvlup.pro mam mieszane uczucia, ale to tylko VPS OpenVZ i właśnie trafił mi się taki, że przy użyciu ramu 6-7/16G praktycznie przestawał odpowiadać..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...