Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Razer Kraken - mikrofon (szumy)

JalokimPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nagrywam programem Action. Słuchawki dobrze działają. Nic nie szumi. Problem się zaczyna gdy nagram jakiś filmik i go włączę. Wtedy po prostu słychać szumy i to dosyć mocno. Kombinuje z ustawieniami ale niestety nic nie wychodzi...  W menadżer realtek hd audio jest opcja: tłumienie zakłóceń ale wtedy mój głos się drastycznie zmienia. O ile wiem Razer Kraken posiada dosyć dobry mikrofon wiec tym bardziej nie wiem czym to jest spowodowane.

Ustawienia:

post-1106408-0-10923200-1459692076_thumb.jpg

Opublikowano

Razer Kraken to słabe słuchawki, a ich mikrofon jest co najwyżej przeciętny. Skąd wiesz, że to wina po stronie komputera, a nie szuku z komputera, czy po prostu nie dmuchasz w mikrofon?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jest wiele czynników które wpływają na jakość nagrania. Otoczenie, może mikrofon zbiera szumy jakichś wiatraków, szumy z dworu

może masz przebicie gdzieś, Być może masz słabą kartę dźwiękową. Ale to fakt, mikrofon w tych słuchawkach nie jest najwyższych lotów

Sprawdź jeszcze ustawienia swojego mikrofonu, czy przypadkiem nie przesadziłeś z głośnością nagrywania, może masz gdzieś jakość nagrywania.

Niektóre programy powodują utratę jakości nagrania, tak może być w przypadku programu Action

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...