Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa pytania odnośnie pewnego laptopa.

Avast76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dwa pytanka odnośnie pewnego laptopa.

1. Który z tych "wersji" byłby lepszy: 

a) http://www.x-kom.pl/p/268194-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-100-i3-5005u-8gb-500-dvd-rw-gf920m.html

b.) http://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-100-80qq0075pb-817850/

-Wersja "a)" posiada 8GB pamięci ram ale 1GB pamięci karty graficznej.

-A wersja "b)" posiada 4GB pamięci ram ale 2GB pamięci karty graficznej.

2. Czy takowy laptop nadałby się do gier takich jak np. World Of Tanks czy Armored Warfare? (I jeśli potrafilibyście stwierdzić, to na jakich ustawieniach graficznych mogłyby te gry pociągnąć?)

Wiem iż pewnie obniża jego wydajność procesor.

Tego laptopa nie będę chyba niestety kupował gdyż nie posiadam na to funduszy a zanim uzbieram to zapewne z rynku zniknie...

Pytam głównie z ciekawości.  Mam nadzieje, że ktoś mi odpowie w miarę normalnie bez żadnych docinek. :)

Opublikowano

Te laptopy które są na tych stronach omawiane mają tylko zintegrowane karty graficzne oraz znacznie gorsze procesory. 

Opublikowano

Pograsz w tych mniej więcej fps co widzisz w testach karty   

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tylko te testy były robione w większości na celeronie. Laptop który podałem ma I3, miałoby to dużą różnice czy nie za bardzo?

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie? Masz wydajność tej grafiki w grach , 5-10  fps lepiej jak cię ucieszy  to kupuj z lepszym procesorem 

Opublikowano

Załóżmy, że kupowałbym za tydzień, ew. dwa, to którą wersje miałbym wybrać? (a) czy b.)?)

Wydaję mi się, że lepsza będzie ta z 2GB pamięci karty graficznej, bo 4GB pamięci ram mógłbym dokupić.

Opublikowano

Znowu jakie to ma znaczenie czy grafika ma 2 gb czy tylko 1 Gb skoro i tak bardzo mierna jest grafika ? Dokupienie ram nic nie poprawi w wydajności.

Jak pisałem różnica wyjfzie taka że gry raktycznie będa działały tak samo bo wzrostu o kilka fps nie jesteś w stanie zauważyć. 

Możesz co najwyżej kierować się zakupem wersji laptopa z lepszym procesorem.

Masz laptopy zalecane , przeglądnij spis 

Opublikowano

Bo własnie do tego typu gier jet laptop.

Jak chcesz sprawdzić jak działa gra na tym  co masz albo bodziesz miał  to użyj google i poszukaj sobie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...