Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać na globalnym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc,

Chciałbym zagrać na globalu w wowa.

Mam pandarena 20-30lvl i moze z 20g

Grać nim czy robić nowe konto [kupić battlechesta i grać przez 2miech i jakiś miec moze wieszy progress]

+Warto wracać na globala ?

+Znacie kogos lub moze wy sami zaczynacie dopiero grę lub robicie 2 postac 

+Nie ogarniam ang = warto grac ??

mozecie podac jakies inne powody czemu by grac

#EDIT

moja postac 

Może kupić diablo 3 ? to też fajna gra kiedyś zawsze chciałem kupić ją ale była po 150zł

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

Warto grać ponieważ jest to najlepsze dostepnę mmorpg od wielu lat.Masz mase rzeczy do roboty, dungeony,raidy,battlegrondy,areny pvp,achievementy,mase mountow i petow do zdobycia,frakcje,garnizon, mase innych rzeczy.Polecam zagrać na serverze burning legion gdzie większość to polacy, a co do jezyka angielskiego to minimalne podstawy powinieneś znać.

Opublikowano

Cześć trochę nie rozumiem o co ci chodzi ale postaram się przeanalizować twój temat jak najdokładniej. Więc tak, masz konto z dodatkami i chcesz kupić drugie? Jeżeli tak to ci się nie opłaca. Bardziej opłaca się kupić prepaida za około 90 zł i grać na swoim koncie. Monk to fajna klasa jeśli dotychczas ci się podobało to graj tą postacią jeżeli nie to podobno dobrą postacią na maina jest Hunter. Ja wyexpiłem sobie maga na 90 lvl(Nie mam woda) i muszę przyznać, że gra nim się bardzo fajnie także polecam. Ja zacznę grać dopiero w wakacje albo trochę wcześniej bo nie mam za bardzo czasu na grę. Mój angielski też nie jest na wysokim poziomie a nawet powiedziałbym, że jest na znikomym poziomie i w World of Warcaft odnajduję się znakomicie, jeżeli chodzi ci o interakcje gracz-gracz to za pomocą tlumacza normalnie się dogadasz. Jeżeli poszukujesz polaków to polecam zagrać na serwerze Defias brotherhood gdzie gram ja lub na Burning Legion. Dlaczego warto grać? Bo to najlepsze MMORPG i łatwo się nim odnaleźć panuje tam duża dowolność.

Opublikowano

+Warto wracać na globala ?

+Znacie kogos lub moze wy sami zaczynacie dopiero grę lub robicie 2 postac 

+Nie ogarniam ang = warto grac ??

1. Nie warto.

2.Nie

3. Warto, nauczysz się.

Czemu nie grać? Syf, s**t, casualism i nudy to wszystko co opisuje teraz wowa.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Dla mnie akurat, nie mam za dużo wolnego czasu dlatego casual mi się podoba. Szybko wbijasz lvl nawet bez hierloomów, zdobywasz dobry gear i rajdujesz swoboda jest ogromna. Możesz zdobyć ponad 250 mountów i petów co sprawia niezłą frajdę ale nie wszystkim, ogólnie grając dłuższy czas gra może się znudzić dlatego gram tylko w wakacje.

Opublikowano

Dla mnie akurat, nie mam za dużo wolnego czasu dlatego casual mi się podoba. Szybko wbijasz lvl nawet bez hierloomów, zdobywasz dobry gear i rajdujesz swoboda jest ogromna. Możesz zdobyć ponad 250 mountów i petów co sprawia niezłą frajdę ale nie wszystkim, ogólnie grając dłuższy czas gra może się znudzić dlatego gram tylko w wakacje.

Właśnie. Poruszyłeś w sumie najważniejszy aspekt. Gra generalnie nadaje się na "sezony". Najlepiej połączyć to z sezonem rankingowym od Blizza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Szkoda marnować czas na pirackich serwerach, skoro i tak po małym rozwinięciu Blizzard je zamyka :)

"Och jej, tak? A w Klewkach wylądowali Talibowie..."   o.O

Ech ci "janusze internetu", 0 podawania faktów, czysta teoria spiskowa...

@1361622928-U485574.pngautor tematu

Lepiej poczekać do nowego dodatku.

A co do Diablo 3, to dwóch moich znajomych przerzuciło się z niego na Path of Exile (niby lepsze).

Edytowane przez valadares
Opublikowano

Szkoda marnować czas na pirackich serwerach, skoro i tak po małym rozwinięciu Blizzard je zamyka :)

Och jej, tak? A w Klewkach wylądowali Talibowie...  o.O

Proszę Cie  ^^

Nostalrius, Sunwell- dużo by wymieniać.

Opublikowano

1. Nostalrius -nie wiadomo co tam się dzieje, sami admini nie są pewni czy to blizzard napisał, czy ktoś im zrobił żart. http://www.mpcforum.pl/topic/1532608-blizzard-zabija-największy-serwer-vanilla-nostalrius/?p=12974422  Póki nie wyjaśni się sytuacja, nie ma co gdybać. Tak samo była gównoburza, że niby blizz zamknął:

2. Sunwell. Ale tam były teorie spiskowe... On "upadł" tylko dlatego, bo adminom znudził się ten projekt  http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/upada-najwiekszy-i-najstarszy-polski-priv-wow-a-czyzby-blizzard-wzial-sie

Jakieś inne przykłady serwerów rzekomo zamkniętych przez blizz? Skoro znasz tak sporo, to nie bądź egoistą i oświeć nas.  ;)

Opublikowano

1. Nostalrius -nie wiadomo co tam się dzieje, sami admini nie są pewni czy to blizzard napisał, czy ktoś im zrobił żart. http://www.mpcforum.pl/topic/1532608-blizzard-zabija-największy-serwer-vanilla-nostalrius/?p=12974422  Póki nie wyjaśni się sytuacja, nie ma co gdybać. Tak samo była gównoburza, że niby blizz zamknął:

2. Sunwell. Ale tam były teorie spiskowe... On "upadł" tylko dlatego, bo adminom znudził się ten projekt  http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/upada-najwiekszy-i-najstarszy-polski-priv-wow-a-czyzby-blizzard-wzial-sie

Jakieś inne przykłady serwerów rzekomo zamkniętych przez blizz? Skoro znasz tak sporo, to nie bądź egoistą i oświeć nas.  ;)

Sunwell adminom się nie znudził... Po prostu ludzie przestali doceniać to co robią, obrażali ich, a oni poświęcili najlepsze lata swojego życia 20-26 gdzie mogliby się wyszaleć, pojeździć na dyskoteki etc. Tak to spędzali po parę godzin dziennie na fixowaniu we dwóch.. Przeczytaj co pisze na stronie sunwella

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

@Evron

Nie chciało mi się opisywać dokładnie o co tam poszło, bo to totalne nieistotne pierdoły, dlatego podałem link do ich "obwieszczenia" i napisałem ogólnikowo, że "im się znudziło", co też jest prawdą (czytanie ze zrozumieniem).

No ale tam dzięki, że się chciało tobie pokrótce opisać sytuacje sunwella leniom, którym się nie chciało ogarnąć link.  xD

Opublikowano

Co do pytania, warto. Wszystko się zmienia, są usprawnienia, jak i ułatwienia. Pierdolenie ludzi o tbc lub wanili możesz olać, ponieważ żaden nie potrafi napisać jakiekolwiek argumentu.  

@Evron

Nie chciało mi się opisywać dokładnie o co tam poszło, bo to totalne nieistotne pierdoły, dlatego podałem link do ich "obwieszczenia" i napisałem ogólnikowo, że "im się znudziło", co też jest prawdą (czytanie ze zrozumieniem).

No ale tam dzięki, że się chciało tobie pokrótce opisać sytuacje sunwella leniom, którym się nie chciało ogarnąć link.  xD

Czytasz o pisaniu ze zrozumieniem, a nie zauważasz, że to nie "nuda" a "brak motywacji". To nie malarstwo lub śpiew, aby robić coś dla kilku osób.

Opublikowano

Zależy co kto lubi, ja wróciłem od czasów Cata na WoD, pograłem 3 miesiące i stwierdziłem że to nie ma sensu. Garrisony nie dla mnie, ta gra to single player praktycznie, zero motywacji do szukania gildii żeby poraidować. W Legionie też ma być coś na kształt garrisonów tylko że tym razem będzie się to inaczej nazywać.. Ja nie zamierzam wrócić, choć wspomnienia z grą mam przyjemne i na pewno nie żałuje czasu w niej spędzonego