Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostalrius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polaków trochę gra, są gildie polskie w kekach 2 albo 3 a w alluchach 1 bodajże, ktoś tutaj kiedyś na forum robił listę.

Bugów nie ma totalnie żadnych serwer jest oskryptowany w 99.5% moim zdaniem, wszystko da się zrobić lecz cholernie długo, w końcu vanilla.

Szamek, nie mam pojęcia.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Serwer całościowo najlepszy spośród konkurencji, oferujący dobrą rozgrywkę blizzlike. Odwzorowanie dawnego globala, jak dla mnie szkoda czasu na inne serwery. Jeśli chodzi o oskryptowanie i bugi to muszę się z kolegą wyżej nie zgodzić, Nostalrius ma swoje bugi nawet Paladyn jest częściowo zepsuty czy pet Huntera. Nie jest tego mało, ale na bieżąco ekipa pracuje i co chwila naprawiają kolejne rzeczy, żaden priv nigdy nie był i nie będzie idealny bo jest to niewykonalne. Obecnie serwer ma problemy z falą chińczyków handlujących goldem, którzy spamują reklamami i włamują się na konta graczy. Ekipa już w 80% się tego pozbyła także niedługo powinni się całkowicie z tym uporać. Starczy mieć silne hasło, INNE niż na innych serwerach bo chińczycy hakują bazy danych z innych serwerów. Nostalrius ma zbyt mocne zabezpieczenia także jeśli nie macie tych samych danych do każdego konta/serwera to nie ma problemu. Dodam, że Nostalrius pracuje teraz nad rozdzieleniem poszczególnych lokacji w grze wraz z battlegroundami itd. na oddzielne "serwery" dzięki czemu odciąży to w znacznym stopniu serwer, który przy aktualnie ~13k online trochę dyszy (ping, opóźnienia). Mają się z tym rzekomo wyrobić do czerwca.

Szaman PvE - Jako Heal bez problemu znajdziesz spot na raidach.
Szaman PvP - Enh z windfury robi miazgę, Ele też idzie się pobawić. Ogólnie jest to taka wyrównana klasa na vanilli, nie ma antyklasy przeciwko której nie ma szans, ale też sam nie jest na nikogo OP. Po prostu z każdym może wygrać albo przegrać, zależy od umiejętności gracza.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@revar masz jakąś gildię, bo chętnie wróciłbym :P Keki lub aluchy obojętne tam i tam mam chara (20+ lvl) :D A jeśli z tymi oddzielnymi serwerami to prawda to jestem prawie gotów na powrót.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Z oddzielnymi serwerami prawda, tutaj można śledzić postęp prac http://forum.nostalrius.org/viewtopic.php?f=2&t=40607
Natomiast sprawa polskich gildii jest trudna, ogólnie Polacy jakoś słabo chcą się trzymać w kupie i odchodzą do obcych. W Hordzie jedynie Amelinium funkcjonuje i oferuje spoty na raidowanie, reszta o ile jeszcze istnieje to wiele do zaoferowania nie ma. Grę polecam, ja mimo że fanem Vanilli nie jestem bo wolę TBC, to zamierzam tutaj grać nawet jak otworzą TBC, będę prawdopodobnie grał na obu. Vanilla nie jest taka zła, jeśli da się jej szansę i odpowiednio dużo czasu aby nas do siebie przekonała ;) Tak swoją drogą jak doświadczyłem rozgrywki na Nostalriusie to teraz nie tknę niczego innego jeśli nie będzie to równie duży i profesjonalny projekt cieszący się sporą popularnością i wysokim online. To jest całkiem inny poziom jakości i komfortu gry w porównaniu do zwyczajnych privów.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...