Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie podkładki.

paweleke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jeśli zły dział - przepraszam; nie mogłem znaleźć odpowiedniego, proszę o przesunięcie.

Posiadam podkładkę SteelSeries QCK + od jakichś 8 miesięcy no i nieco się już zabrudziła (pot+naskórek; białe ślady) i chciałbym się dowiedzieć jak je usunąć. Dużo jest w internecie pytań o to, lecz chce mieć pewność. Na stronie producenta napisane jest : Washable - (krzyzyk - nie), stąd moje pytanie, czy mimo wszystko nie włożyć jej pod wodę i umyć gąbką + płynem do naczyń. Z chęcią poczytam jak wy to robiliście i robicie (najlepiej jeśli macie/mieliście tą samą podkładkę). Czy po włożeniu pod wodę straci  swoje właściwości? Liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam

Opublikowano

Chusteczki dla niemowląt mokre, zwykłe teskowe czy z biedroniki wystarczą, ewentualnie możesz się szarpnąć na lepsze gatunkowo Pampersy czy Velvet

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chusteczki dla niemowląt mokre, zwykłe teskowe czy z biedroniki wystarczą, ewentualnie możesz się szarpnąć na lepsze gatunkowo Pampersy czy Velvet

Ale czy to pomoże, sama woda nie starcza :P

Opublikowano

To po co pytasz skoro uważasz że woda zmyje wszystko, było myć wodą. ;)

Woda nie odtłuści brudu na podkładce, chusteczki nie są nasączone wodą tylko środkami niegroźnymi dla dziecka tym bardziej nie powodującymi uszkodzeń czy przebarwień podkładki. 

Jak jest mocno ubrudzona podkładka warto też czyścić chusteczkami do demakijażu. 

Ja swoją jak zachodzi potrzeba myję gąbką w wanience z acetonem, po kilku minutach jest w 100% czysta, odtłuszczona i sucha, gotowa do razu do użycia bez specjalnego suszenia.  

Opublikowano

To po co pytasz skoro uważasz że woda zmyje wszystko, było myć wodą. ;)

Woda nie odtłuści brudu na podkładce, chusteczki nie są nasączone wodą tylko środkami niegroźnymi dla dziecka tym bardziej nie powodującymi uszkodzeń czy przebarwień podkładki. 

Jak jest mocno ubrudzona podkładka warto też czyścić chusteczkami do demakijażu. 

Ja swoją jak zachodzi potrzeba myję gąbką w wanience z acetonem, po kilku minutach jest w 100% czysta, odtłuszczona i sucha, gotowa do razu do użycia bez specjalnego suszenia.  

Nie zrozumiałeś mnie - miałem na myśli, że próbowałem już samą wodą i że nie pomaga :D. Czyli jak: Wlać wodę do jakiejś miski, dolać acetonu (rozumiem że to zmywacz do paznokci) i szorować gąbką?

Opublikowano

Jaki zmywacz, to mieszanina z witaminami itp dodatki nie nadające się poza skórą i paznokciami  do używania. Czyszczę w czystym acetonie bo na to pozwala materiał z którego mam podkładkę. Wody nigdy nie dodaje się do mycia zwłaszcza jak czyścisz chemicznie.

Spróbuj najpierw chusteczkami mokrymi albo tymi do demakijażu , nie warto kupować specjalnych zestawów do czyszczenia komputera, myszki czy podkładek bo to dokładnie to samo co chusteczki tylko inaczej zapakowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...