Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Serwer, miałby szansę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

--------------------------------

-----------------------------------

Hej!

Otóż czy jest jeszcze szansa w Minecraft na stworzenie dobrego serwera?

Chodzi mi bardziej czy się opłaca taki serwer. Aktualnie zarządzam trzema serwerami w Garry's Mod z czego jeden jest udostępniany Youtuberom typu: Bladii, Mandzio, Alien i tak dalej ale to nie o tym.

Tak więc czy opłaca się stworzyć serwer Minecraft w tym czasie?

Pieniędzy mam sporo więc z płatnymi skryptami, reklamą oraz serwerem problemu nie będzie.

Ale o czym będzie serwer?

SERWER BEZ MODÓW jedynie pluginy.

Serwer będzie Survivalem z wieloma trudnościami.

Z tymi trudnościami Gracz musi sobie poradzić.

Gra nie będzie się toczyć w zwykłym świecie tylko w specjalnym Świecie stworzony przez dosyć drogi ale porządny plugin na Generowanie świata.

Osobiście w Minecraft grałem ostatni raz na 1.7 więc sporo mogło się zmienić ale nadal widzę sporo serwerów Survival+Gildie lub pseudo Hardcore.

Osobiście chciałbym stworzyć Survival + Hardcore gdzie przygoda liczy się bardziej. Nie ma tam niby banów za zginięcie ale przetrwać tak czy siak będzie trudno.

Czym dokładnie się rozróżni od aktualnych serwerów?

Ano tym, że wprowadzi oprócz samego świata wiele zmian takich jak:

- Nowe warunki atmosferyczne typu: Tornada, kwaśne deszcze, meteoryty czy też chwilowa zima na niektórych biomach.

- Sam świat będzie generować wiele struktur typu: Wulkany, różne budowle typu domki, ruiny i wiele więcej. Dokładniej ok. 300 struktur.

- Potwory noszą zbroje.

- Kilka nowych gatunków potworów.

- Potwory będą bardzo silne więc jeżeli poleci ich 6 na nas to nie mamy szans jeżeli nie będziemy uważać.

- Plecaki (Max. 3) tak więc możemy sobie nosić przedmioty przy sobie:)

- Opadanie drzew(Na bok)

- Ekran robi się bardziej czerwony jeżeli mamy mniej życia

- Realistyczne zachowanie postaci takie jak: Gdy spadniemy z wysokości to dostaniemy osłabienie oraz spowolnienie, gdy zombie nas uderzy zostaniemy spowolnieni, gdy szkielet trafi nam w głowę to mniej widzimy i wiele więcej.

- Woda także nie będzie bezpieczna przez rekina, który będzie sobie tam pływać.

- Gdy zginiemy stworzy się skrzynka z naszymi itemami, która będzie dostępna przez 3 godziny. Po tym czasie ona zniknie, a nasze itemy przepadną.

- Drzewa z jabłkami, krzaki i wiele więcej.

- Pod /smierc mamy koordy naszej śmierci.

- Gdy trzymamy w ręce pochodnie i wpiszemy /pochodnia to oświetlimy sobie nią jaskinię.

- Czym lepsza zbroja tym wolniej chodzimy. Tak więc od teraz trzeba myśleć i modyfikować zbroje przykład: Żelazne buty, diamentowy hełm, skórzany napierśnik i złote spodnie dzięki czemu nie będziemy powolni, a armor nie będzie najgorszy. Tak więc takich kombinacji są tysiące.

- Moby z netheru w normalnym świecie.

- Kałuże w czasie deszczu

Tak więc na serwerze będzie trudno, a sama przygoda poniesie nas w głąb świata:)

Co myślicie o takim serwerku opłaca się go otwierać na Minecraft 1.9?

Link do pluginu na generowanie świata:

https://www.spigotmc.org/resources/epicworldgenerator-1-7-10-1-9-2.8067/
Opublikowano

Po pierwsze nie wiem jak byś chciał to zrobić za pomocą samych pluginów ale

Po drugie trochę jest tego za dużo. Tyle rzeczy ile wymieniłeś to może nawet kilkadziesiąt modów - w tym już Minecrafta nie ma. Gdyby była tylko część rzeczy to mogło by to być naprawdę ciekawe, ale w takim wydaniu to już nie survival a bardziej RPG by pasowało.

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

Po pierwsze nie wiem jak byś chciał to zrobić za pomocą samych pluginów ale

Po drugie trochę jest tego za dużo. Tyle rzeczy ile wymieniłeś to może nawet kilkadziesiąt modów - w tym już Minecrafta nie ma. Gdyby była tylko część rzeczy to mogło by to być naprawdę ciekawe, ale w takim wydaniu to już nie survival a bardziej RPG by pasowało.

Pluginy już mam. Na forum udostępniłem kiedyś paczkę takich pluginów (rozszerzoną.) do 1.7.9

Do Minecraft 1.9 paczkę posiadam chcę jedynie poznać wasze opinie na ten temat.

Opublikowano

Serwer na papierze wygląda ciekawie , ale  radzę ci  aby serwer był dostępny dla piratów (non premium) , gdyż większość graczy w polsce i na świecie gra na piracie (non premium).

A po drugie nie rób serwera Pay2Win , jak na  większości  popularnych serwerów.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Nie na 1.9 ;-;

Dla niektórych wersja jest bardzo nie zoptymalizowana lepsze już 1.7, choć serwera 1.9 w Polsce jeszcze nie ma a zauważ że ludzi na zagranicznych serwerach 1.9 jest max.200 czuje że tak samo będzie w Polsce. 1.9 jak narazie przyszłości nie ma, jedyna reklama to wiadomo te epickie przedmioty typu: Elytra, druga ręka i zarąbiste komendy dzięki, którym można zorganizować wiele.

Opublikowano

Nie na 1.9 ;-;

Dla niektórych wersja jest bardzo nie zoptymalizowana lepsze już 1.7, choć serwera 1.9 w Polsce jeszcze nie ma a zauważ że ludzi na zagranicznych serwerach 1.9 jest max.200 czuje że tak samo będzie w Polsce. 1.9 jak narazie przyszłości nie ma, jedyna reklama to wiadomo te epickie przedmioty typu: Elytra, druga ręka i zarąbiste komendy dzięki, którym można zorganizować wiele.

Polecam 1.8 z kompatybilnym 1.9. Są serwery które mają po kilkadziesiąt tysięcy ludzi a można na 1.9 tam wejść. To jak dla mnie byłaby najlepsza opcja.

Jak dla mnie 1.9 to najlepsza jak dotąd wersja, zwłaszcza nowe command blocki, ale to już offtopic.

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Pay2Win nie zamierzam robić. Pieniądze mam więc problemu z nimi nie ma.

Skoro ta 1.9 jest aktualnie nie opłacalna to postaram się zrobić na silniku spigot 1.7.10 z kompatybilnością 1.7.x - 1.8.x:)

Opublikowano

Pay2Win nie zamierzam robić. Pieniądze mam więc problemu z nimi nie ma.

Skoro ta 1.9 jest aktualnie nie opłacalna to postaram się zrobić na silniku spigot 1.7.10 z kompatybilnością 1.7.x - 1.8.x:)

Lepiej 1.8 - 1.9 bo setki lub nawet tysiące graczy by musieli specjalnie starszą wersję ściągać, ale jak chcesz.

Widziałem kompatybilne 1.7 - 1.9 także gdyby się to osiągnęło to pięknie :)

Ja chętnie będę grał na serwerze :)

Zostaw "Lubię to"!

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chciał bym się zapytać czy dodał byś pragnienie ?

Było by pokazywane na LegendBoadt np tak:

!Statystyki!

Życie:        10/10

Głód:          7/10

Pragnienie: 3/10

Sen:          10/10

Utrudniło by to rozgrywkę ale jaki by to było fajne.

Walka o oczyszczoną wodę.

Teraz coś dotyczące snu.

Musisz położyć się do łuzka i leżeć np 30 sec by naładować se od 0/10

Jeśli sen jest o wartości 2 dostajemy ślepotę i bol głowy.

Jeśli set ma wartość 0 jesteśmy unieruchomieni na 1 min przez co potwory mogą nas zaatakować

Mozesz zmienić jednostki wszystko zalezy od ciebie !

baner2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...