Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań nt. hostingu oraz przenoszenia permisji z pukawka.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak bardzo mi pomagacie, że aż z chęcią tu wracam. :> 

Nie ukrywam, że w serwerach VPS jestem zielony, także bez zbędnej krytyki.

1. Jak chce wykupić serwer TS3 na OVH, oczywiście na VPS, to piszę coś takiego: 

KVM OpenStack
1 vCore
2,4 GHz
2 GB RAM
SSD 10 GB
Local Raid 10

To znaczy, że oni serwer ts3 stawiają mi na moim komputerze i to są wymagania, czy to jest sprzęt na którym oni stawiają? 

2. Czy jak mam serwer na pukawce, no i w sumie mam go zrobionego prawie do końca, to czy mogę jakoś wszystkie przynajmniej permisje, nie wspomnę o kanałach przenieść np na OVH?

Opublikowano

Jeśli masz serwer na pukawka.pl to nie przeniesiesz niestedy na serwer vps ponieważ nie masz dostępu do ftp by zgrać plik ts3serversqlite.db i to co masz to są dane techniczne vps'a na którym niestedy sam musisz zainstalować sobie serwer teamspeak3

AOWD3IA.png

Opublikowano

KVM OpenStack
1 vCore
2,4 GHz
2 GB RAM
SSD 10 GB
Local Raid 10

To znaczy, że oni serwer ts3 stawiają mi na moim komputerze i to są wymagania, czy to jest sprzęt na którym oni stawiają? 

2. Czy jak mam serwer na pukawce, no i w sumie mam go zrobionego prawie do końca, to czy mogę jakoś wszystkie przynajmniej permisje, nie wspomnę o kanałach przenieść np na OVH?

1. Jest to sprzęt który oni wydają tobie w dzierżawę.

2. Jeśli masz dostęp do yatqa możesz wykonać kopie, jak nie poproś suport może ci skopiują twoje dane. Lecz wątpię. 

Opublikowano

Chwila, chwila. Pan który napisał post pierwszy powiedział, że ja muszę mieć taki sprzęt. Pan który napisał drugi, powiedział, że oni mi go dają w dzierżawę. To coś tu nie rozumiem.

Opublikowano

Myślisz, że hosting interesuje jaki ty masz komputer? Są to specyfikacje serwera VPS od nich. Czyli serwera, który wydają Tobie w dzierżawę.. 

Na pukawce dostępu do Querego nie masz, więc wątpię. Poproś support, może Ci odpiszą.. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSkino_

O k***a kolejny debil.

Po 1 jest to specyfikacja zasobów wirtualizacji KVM którą dzierzawi ci hosting. (To stoi u nich na maszynie w DC)

Po 2 jeśli posiadasz serwer na sloty musisz napisać do supportu z prośbą przesłania bazy danych. (Jeśli nie będą chcieli ci wysłać bazy a mają w swojej ofercie serwery VPS i zależy ci na bazie można zastosować pewien trik)

Opublikowano

Wypraszam sobie debila bo nie jesteśmy kolegami, ba my się nawet nie znamy, żebyś tak do mnie mówił. Dobra dzięki wszystkim napisałem już do supportu.

Opublikowano

KVM OpenStack
1 vCore
2,4 GHz
2 GB RAM
SSD 10 GB
Local Raid 10

2.

Poproś o stworzenie snapshota z serwera w celu backupu. (Możesz tu podać argument taki jak problemy z firmą 2be.pl)

Instalujesz serwer TS3 na własny VPS i poprzez program YATQA jesteś wstanie wgrać całe uprawnienia z serwera pukawki dzięki snapshotowi.

Przy instalacji serwera otrzymujesz dane Query, a twoje uprawnienia z 75 (dzięki radzę Admin Server Query) rozszerzają się do 100.

1.

Oni sprzedają Ci kawałek fizycznej maszyny ulokowany w ich data center. Na tym VPS ( Virtual Private Server) postawisz swobodnie ts3 oraz stronę.

Stronę polecam przepuścić przez cloudflare.net, gdyż możesz mieć problemy z atakmi typu L7 na twoją stronę.

- Otrzymujesz dane do tzw. roota (login : root | hasło: jakieśtamwygeerowane ), które poprzez program putty z wykorzystaniem protokołu ssh lub sftp (filezilla) możesz połączyć się zdalnie z twojego komputera do ich maszyny i wpisywać komendy linuxowe.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...