Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Aurelion Sol

mocnny123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam warto go kupić nerva grał nim w jungli  i nie wiem czy opłaca się go na jungle kupić  gdzie nim latać jakie itemy,w co maksować oraz masterki do niego 

Opublikowano

Na jungli jest słaby, ale na midzie daje radę. Jest łatwy do skontrowania i wymaga idealnego pozycjonowania. Jest niemobilny, ale posiada dość duży dmg na 6. Ciężko uciec, gdy już kogoś zestunuje. Może łatwo dolecieć do teamu przy pomocy E. Niestety, jest dość papierowy i podatny na assasynów, trzeba na to uważać.­

Opublikowano

Mi się na początku strasznie ta postać podobała, jednak po pierwszym meczu, wydał mi się za bardzo papierowy.

Stun jest naprawdę bardzo przydatny, ale Moim zdaniem powinien być troszkę dłuższy.

Ogólnie skille ma bardzo fajne i proste w użyciu, ale trzeba wybrać dobry moment aby je aktywować. 

Opublikowano

Ja się moge w tym temacie udzielic :)

Postać na pozór łatwa, ale trzeba ją troche wyczuć zanim się pojdzie na rankeda :)

Oczywiście max Q potem W, na 3 lvlu bierzesz drugi punkt w Q.

Build jak w zalecanych, jako pierwsze RoA - Różdżka Wieków - ta co się stackuje do 10, potem Rylai, można go składać na 3 item, po rabadonie czy echo luden, ale ja wole na drugi :)

Buty prędkosci itd.

Jak wydaje ci się że jestes za papierowy - Pancerz Umrzyka (Deadmans plate czy jakos tak), dobrze kumuluje się z Q jak puszczasz od bazy (BYDLAK ŚMIERDZIEL !!!!)

Na jungli jest dośc dobry ale nie oddaje pełnego potencjału jaki może zdziałac. Samą jungle ma dosyć łatwą, za każdym razem robiłem całą i użyłem tylko 1 potke ;p

Runy obojętnie jakie, mogą być te zwykłe pod AP :

Czerwone - magiczna penetracja

Zółte - pancerz

niebieskie - ochrona przed magią albo cdr/lvl /cdr

Esencje - AP

Masterki - Ja preferuje na Midzie 18/12/0 , na jungli 12/18 (1 pod Ognisty Dotyk (dft) a w 2 pod pioruny)

Jak grasz na midzie musisz się strzedz postaci mających doskok (fizz, zed)

Na Yasuo masz dosyć łatwo, w początkowej fazie gry próbuj go tylko obijać z W zdejmując mu tarcze, jak zdejmiesz, próbuj trafić Q, potem jak dostanie stune'a to odpalasz W + auto ataki

W team fightach musisz sie tak spozycjonować, aby nikt nie miął do ciebie dostępu, inaczej po jakimś CC'ku (kontrola tłumu - omdlenie itd) tracisz swoją pasywke oraz W, jak ktos podejdzie to R i od razu Q w jego strone, traci przynajmniej 2/3 hp jak to jest cos typu zed czy yasuo, twój dmg polega mniej więcej na odpalonym "W".

Mam nadzieje że w jakiś sposób ci pomogłem ;p 

Opublikowano

Wydaje się być przeciętny. Słabszą stroną jest słaba mobilność, brak dobrego pozycjonowania skutkuje byciem bezużytecznym. Plusem natomiast jest jego ogromny damage i łatwy do trafienia stun. Osobiście go nie widzę w lesie, a na midzie jest taki nijaki.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wydaje się być przeciętny. Słabszą stroną jest słaba mobilność, brak dobrego pozycjonowania skutkuje byciem bezużytecznym. Plusem natomiast jest jego ogromny damage i łatwy do trafienia stun. Osobiście go nie widzę w lesie, a na midzie jest taki nijaki.

W lesie nie pokazuje swojej pełnej mocy w początkowych fazach gry. Jego gra w jungli polega aby wpaść kilka razy na ganka na mida czy na bota, wyfarmić się w jungli i potem grać tak jak się gra nim na midzie. Postac bardzo silna ale jak kazda, ma swoje słabe strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...