Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z silvera

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem rangę gold 3, po aktualizacji rang, spadłem do golda 1. kumpel zaczynał grę, nie miał rangi, chciałem mu pomóc, ale spadłem do s3, a on do s2 (jego umiejętności są niskie). Próbowałem awansować, ale po serii wygranych zawsze trafi się "warzywo" w teamie, albo jakiś smurf w teamie przeciwnym. Raz zdarzyło mi się spaść mając ok 100 pkt. za mecz.

Co mam zrobić aby awansować? Wydaje mi się że skillem jestem na poziomie golda 2 lub ostatniego silvera (inny kumpel ma g2, a ja gram podobnie).

Opublikowano

Czym się różni silver od golda? Tam nie ma żadnego poziomu, szczególnie na silverach można z muzyką robić po 50 fragów. 

silvery nie wiedzą, że w tej grze jest bomba, a goldy już coś tam czają xDD

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem to tak jak wyżej, mieć swój team to podstawa. Problemem jest duża liczba ludzi smurfujących... Ale, gdy będzie miał swój stały team to powinno pomóc przy awansie.

Opublikowano

Musisz sie wyrozniac i carrowac mecze? Przeciez tak zawsze sie wbija range, o to chodzi, zebys mogl Ty grac za siebie i to warzywo na tych rangach, zeby moc wyjsc, na goldy 30-40 fragow to nie problem..

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Teraz nie wiem jak to jest z tymi rangami.

Ja mam G3 i z niego nie wyjdę, nie ważne że po za MMami pykam z orzełkami czy globalami i mam fun, ważne jest to że z G3 nie wyjdę.

Czym się różni silver od golda? Tam nie ma żadnego poziomu, szczególnie na silverach można z muzyką robić po 50 fragów. 

A czym się różni Gold od Globala? Znajomością granatów, nawet nie koniecznie aimem.

Musisz sie wyrozniac i carrowac mecze? Przeciez tak zawsze sie wbija range, o to chodzi, zebys mogl Ty grac za siebie i to warzywo na tych rangach, zeby moc wyjsc, na goldy 30-40 fragow to nie problem..

Bez przesady to nie takie łatwe... Globale potrafią mieć problem z botami a ty wygrywaj 1 vs 5 cały czas ...

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

Ja mam G3 i z niego nie wyjdę, nie ważne że po za MMami pykam z orzełkami czy globalami i mam fun, ważne jest to że z G3 nie wyjdę.

A czym się różni Gold od Globala? Znajomością granatów, nawet nie koniecznie aimem.

Bez przesady to nie takie łatwe... Globale potrafią mieć problem z botami a ty wygrywaj 1 vs 5 cały czas ...

Gold od globala różni się tym, że jednej z rang nigdy nie będziesz miał.

Od Supreme, może lema jest trochę wyższy poziom niż na mniejszych rangach. 

Opublikowano

Gold od globala różni się tym, że jednej z rang nigdy nie będziesz miał.

Od Supreme, może lema jest trochę wyższy poziom niż na mniejszych rangach. 

Mam Golda, wbije Globala to jak nigdy nie będę miał? :P

Innego sposobu niż ćwiczyć i mieć premade nie widze na wbicie rangi na razie.

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Troche CIe nie rozumiem, ale to i tak na LEMach i SUPEREME juz raczej wszyscy cos ogarniaja, chodzi mi o to, ze na kalachach sa dalej ameby umyslowe. 

Opublikowano

silvery nie wiedzą, że w tej grze jest bomba, a goldy już coś tam czają xDD

Kolega ma rację sam grałem z 2 kumplami ostatnio i sobie w trupie siedzi z paką jak by na bs już :D

A tak to musisz znaleść 4 członków teamu i grać (jakiś dobrych ty nic nie będziesz musiał robić :D )

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Lol :D taki randomowy global moze porobić goldzikow 1v5 :D.

Jak chcesz szybko wyjsc to p90 i rashujesz na pale oni nawet nie zareagują jak ty wybiegniesz :D 

Opublikowano

Lol :D taki randomowy global moze porobić goldzikow 1v5 :D.

Jak chcesz szybko wyjsc to p90 i rashujesz na pale oni nawet nie zareagują jak ty wybiegniesz :D

To zależy jaki bo spotkałem na razie kilku i żaden nie był w stanie mojego całego teamu porobić, przy czym w walce przeciw takiemu globalowi w pojedynkach ja vs on wygrywam ok. 1/3 starć czyli nie aż tak źle B-)

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

post-1119232-0-47289100-1459692746_thumb.jpgSory :x

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Możesz kupić boosta albo poprosić kolegów z wyższymi rangami o to aby cie wykerowali.

2. Graj stałym teamem, ja grając na randomach często przegrywam, a polecam grać tak w min. 3 osoby

3. Trenuj dużo, graj deathmatch, mapy only headshot i ćwicz movement itp.

Opublikowano

Podaj steama :) Pomogę Ci grając na smerfie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Ameby w luj dre morde 50 razy save jak nie ma czasu na def i jest 1v4 a ten odbija z awpa to jest smieszne :D Albo jak typy wybiegaja z palacu szybciej niz on tam wchodzi to od razu spees hack report.

@topic nie polecam wbijac rangi bo w kalachu majac 10 winow pod rzad majac po 30/14 staty nie dostaniesz rangi ;-;

Troche CIe nie rozumiem, ale to i tak na LEMach i SUPEREME juz raczej wszyscy cos ogarniaja, chodzi mi o to, ze na kalachach sa dalej ameby umyslowe.

Opublikowano

@Oski0202

Mam obecnie mg2, chciałbyś zagrać 1vs1?

A co do tematu... Na takich rangach sam możesz spokojnie wykerować mecz, musisz po prostu rzucać flesze i nie wbijać pierwszy. Po stronie ct ustawiaj się defensywnie i gg.

Opublikowano

Zacznijmy, że MMy w CS:GO to gówno tak samo cały system rang. Ja po 10 pierwszych meczach w CS:GO dostałem rangę Legendarny Orzeł.

Teraz gram tylko Faceity, a niedługo może jakaś ESEA. Jedyne co musisz zrobić to kupić abonament co miesiąc. Grasz na ludzi, którzy mają od kilkuset do kilkutysięcy godzin i faktycznie się uczysz, a nie użerasz z dzieciakami i toksycznymi zjebami. Tam każdy stara się grać na profesjonalista, ludzie znają granaty, wallbangi, taktyki i nie wychodzą po połówce 10-5 tylko grają dalej i jeszcze wygrywają : D. A jak jesteś spoko to jeszcze ci repa dadzą do profilu, i recommenda : D.

Jak wyjść z silvera? Graj, graj i graj. Możesz nawet przegrywać mecze- z przegranego też da się awansować. Oglądaj poradniki na YT, ucz się granatów, jak wychodzić, kryć i awansujesz. Zaczniesz grać jak gold- dostaniesz golda. Będziesz grał jak global- będziesz go miał.

Zresztą na niskich rangach zazwyczaj ludzie raszują nawet po stronie CT, więc wystarczy się wcelować i wyczekać fraga. Załóż słuchawki, słuchaj, ustaw się w miejscu, o którym nowicjusz nie pomyśli i tylko zostaje jebnąć głowę.

edit: popatrz sobie jak kontrolować fullauto w podstawowych broniach- tych co grasz na force i full. Głównie to (Famas, Galil, AK, M4A4/A1, jakiś PM)

Opublikowano

Ja również polecam Faceity ale musisz się nauczyć jak rzucać nade'y, gdzie rushować i nauczyć się słuchać kroków przeciwnika bo to daje ci ogromną przewagę.

A co do wyjścia z silvera to po prostu musisz grać, mi też się trafia mnóstwo "warzyw", takich co zamykają 0:20 i 4 premadów którzy nawet strzelać nie potrafią, mają max 12 lat i tylko ciągle gadają "clutch or kick". Potrafi to człowieka do szału doprowadzić ale jedyne co możesz wtedy zrobić to dać im reporta i grać dalej.

Najlepiej jak takim osobom dasz jeszcze mute by ci nie przeszkadzali w sytuacjach 1vs1 i nie krzyczeli do mikro przez co nie słyszysz nawet własnych kroków.

Musisz po prostu czasami znieść takie osoby, grać swoje, a może Gaben cię wynagrodzi goldem.

A tak na poważnie to ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz wtedy nawet totalne warzywo nie zrujnuje ci gry.

Ranga nie czyni cię lepszym graczem, a to jak współpracujesz z drużyną i jak strzelasz czyni cię dobrym graczem.

Mam nadzieję, że uda ci się wyjść z silvera co nie jest aż takie trudne jak się wydaje, trzeba po prostu się skupić.

Opublikowano

@Oski0202

Mam obecnie mg2, chciałbyś zagrać 1vs1?

A co do tematu... Na takich rangach sam możesz spokojnie wykerować mecz, musisz po prostu rzucać flesze i nie wbijać pierwszy. Po stronie ct ustawiaj się defensywnie i gg.

po pierwsze, pojedynki 1vs1 nie pokazuja tego, co zrobisz w meczu, po drugie nie gram juz tak w csa, nie mam na czym (myszka, ktora sie nie gubi itp), po trzecie szkoda mi czasu na pojedynek kalachem ;)

autorze, cos jeszcze nie rozummiesz? 

Opublikowano

Znajdź kolegów, którzy mają podobną rangę i razem próbujcie. Nie muszą być to koledzy z życia realnego. Jest mnóstwo grup na steam, facebook, gdzie ludzie szukają kompanów do wspólnej gry.

tumblr_nr53w7HhTZ1sm24iko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...