Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC Nie Odpala Ekranu

ButcherFX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim Drogie Anony, zwracam sie z problemem [ZNOWU], przed tym mówili ze to zasilacz lecz po kupnie nowego 450w nie odpala ekranu dalej

Płyta Główna, wydaje *PIP* poczym dalej nie ma ekranu karta graficzna jest na 100% działająca sprawdzałem dwie, działające ramy 2gbx4 ddr2

GA-P35-DS3L-LGA-775 <-- model płyty głównej

Obstawiam Na Procesor, 

Opublikowano

To obstawiaj dalej, zawsze to może być płyta główna albo cokolwiek innego np jednak padła grafika 

Wystarczy że wymienisz procesor na dobry to się dowiesz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To obstawiaj dalej, zawsze to może być płyta główna albo cokolwiek innego np jednak padła grafika 

Wystarczy że wymienisz procesor na dobry to się dowiesz. 

ehh, grafike sprawdzałem na pc brata i działa

Opublikowano

To nie narzekaj tylko sprawdzaj dalej, masz do sprawdzenia procesor i płytę

Opublikowano

Robiles reset biosu? Raczej to nie wina procesora bo by sie ciągle restartowal. Proponuje podpiąć monitor pod integre i wtedy sprawdzić. Jezeli sie odpali normalnie to wina spada na ustawienia biosu.

102uwxd.jpg

Opublikowano

Przecież mu nie działa to jak ma zrobić. Pewnie robił od tego jest zworka na płycie. 

Było prędzej płytę zamawiać jak nie masz możliwości sprawdzić. Można było sprawdzić w dowolnym serwisie procesor, zadzwonić i spytać czy mogą go sprawdzić. 

Opublikowano

A skąd mamy wiedzieć, to może być nadal zasilacz ( niby masz nowy ) , płyta główna albo procesor. Nie masz przecież możliwości sprawdzić części. 

Tak samo może też nic nie być i wszystko jest sprawne, wystarczy że zwarły się blaszki w gniazdach pamięci albo kart lub wpadło coś na płytę i zwiera lub uszkodził jakiś rezystor albo kondensator SMD.

Możliwe że tylko bios należy zresetować by go odblokować. 

Opublikowano

Dobra, po podłączeniu nowego procesora + karty Komputer sie resetuje po wyjęciu karty komputer sie juz nie resetuje, 

wkładałem dwie karty i sie zaczyna resetować 

@edit 

odpiąłem reset sw i jakies usb i teraz sie nie resetuje ale nie ma dalej obrazu sprawdzałem nawet nową grafike brata radeon r7 

a i bios przy nowym procku nie wydaje takiego pip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...