Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem laptopa

slawek1100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie ktoś może jak naprawić ten problem? Wyłączyłem normalnie laptop. Teraz przyszedłem i taki błąd...

"Problem has been detected and Windows has been shut down to prevent you Computer(..)

Jest to na niebieskim tle pisze dużo więcej, ale nie będę wypisywać wszystkiego

Jasio90.png
Opublikowano

Jest to ten problem

https://m.youtube.com/watch?v=u82jMC_X9D0

Laptop działa od dawna na samym zasilaczu. Windows się ładuje do tego startu, ściana się i pokazuje ten ekran, po czym resetuje.

Na trybie awaryjnym normalnie mogę włączyć laptop.

Przed wyłączeniem laptopa usunąłem program antywirusowy, może to cos do tego ma?

Jasio90.png
Opublikowano

1. Musisz włożyć płyte do napędu

2. Musisz poczekać cierpliwie aż system ruszy z płyty

3. Zaznaczasz później "Zainstaluj Teraz"

4. Wyświetli Ci się okienko, że windows zaczyna instalacje

5. Później powinien zapytać jaką wersje systemu chcesz zainstalować (32 lub 64 bity) wybór należy do Ciebie

6. Zaznaczasz "niestandardowa instalacja

7. Powinny wyświetlić się dyski formatujesz dysk na którym jest zainstalowany system albo wszystkie

8. Wszystko akceptujesz i system przechodzi do instalacji a ty możesz iść coś zjeść bądź czegoś się napić system włączy się automatycznie po zakończeniu.

@Edit Mowa tutaj o instalacji systemu windows 7.

Opublikowano

Tak da radę jak sobie załatwisz płytkę.  A do tego czasu możesz się pogapić na niedziałający laptop. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No ok; divrze, ze dziala chociaż na trybie awaryjnym, choć to trochę dziwne, że w trybie awaryjnym da się włączyć, a normalnie żeby włączyć, trzeba formata

Jasio90.png
Opublikowano

No ok; divrze, ze dziala chociaż na trybie awaryjnym, choć to trochę dziwne, że w trybie awaryjnym da się włączyć, a normalnie żeby włączyć, trzeba formata

Czyli prawdopodobnie masz jakiś syf który działa na normalnym trybie. Pobierz program GMER i zeskanuj nim lapka.

Opublikowano

Możesz podać kod błędu co ci wyskakuje przy bluescreenie może?

Navcio_eune_77_3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...