Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy jest jakiś plugin, który działa tak, że robi ranking Pvp i co każdy miesiąc pierwsza trójka z rankingu dostaje jakąś nagrodę i żeby co miesiąc się resetował ranking.

2. Czy jest jakiś plugin który działa tak jak portalcommands ale żeby można było zrobić taki portal że dla każdego gracza działa tylko raz albo czy da się tak ustawić portal w portalcommands.

3. Czy jest jakiś plugin który pokazuje adminowi czy ktoś ma jakiś mod np. Xray albo wyłącza mody dla gracza ale np. Adminowi te mody działają.

4. Co zrobić żeby w kopalniach zwykli gracze mogło kopać bo jak zainstalowałem PEXa to od tej pory zwykły gracz nie może kopać w kopalni zrobionej przez MRL. Czy jest jakaś permisja do tego albo czy da się coś zrobić w essentials Group managera.

5. Czy jest jakiś plugin dzięki któremu możemy zrobić tabliczkę lub inny przedmiot po którego naciśnięciu przekierowywuje nas na daną stronę np. na stronkę serwera.

6. Jak przypisać komendę do klawisza dla jednego gracza lub dla grupy graczy np. dla mnie do klawisza "R" komenda /reload żeby prześladować serwer a dla wszystkich Graczy do np. klawisza "H" /home.

7. Jak zmienić komendy pluginów. Np. na jednym takim serwerze jest wygrany plugin PlotMe ale zamiast komendy /plotme jest komenda /dzialki. Jak to zrobić.

8. Jest jakiś plugin taki jak Jobs ale żeby można było go całkowicie spolszczyć czyli tak jak wyżej zamiast np. /jobs to /praca i żeby np. po wykonanej pracy pisało po polsku np. dostałeś 20$

9. Jak zrobić żeby w PlotMe wszystkie działki były płatne np. jak wpiszemy komendę /plotme add to zabiera graczowi np. 5000$

10. Jak dodać gracza do grupy w Essentials Group Manager bo jak dodaje w pliku to nie działa.

11. Jak zmienić biom na całym świecie bo mi się na zimowy zmienił, a /setbiome nie działa.

12. Jak zmienić kolor niku dla grupy graczy bo obecnie każdemu graczowi pokazuje na czerwono.

13. Jak dodać kogoś do grupy na określony czas np. dodać gracza do grupy VIP na 1 dzień a po tym dniu znowu będzie zwykłym graczem.

14. Czy jest jakiś hosting któremu mogę wysłać pliki mojego serwera i on mi postawi ten serwer żebym nie musiał robić calego serwa od nowa.

Opublikowano

1. Nie spotkałem się z takim pluginem.

2. j/w

3. NoChatPlus + Orebfuscator

4. Sprawdzić regiony, nadać flagę build: allow

5. Na przykład SignURLs

6. Nie da się ingerować w klient gracza z poziomu serwera. Musiałbyś posiadać własny klient.

7. Tworzymy alias do komendy: http://wiki.bukkit.org/Commands.yml

8. j/w aliasy + przetłumaczony plik messages

9. W konfiguracji pluginu ustawiasz sobie ClaimPrice

10. Tutaj masz komendy dla pluginu Essentials Group Manager http://ess.khhq.net/wiki/Group_Manager/Commands

11. Taką funkcję posiada między innymi plugin Terrain Control

12. Plugin ChatEx, tam ustawiasz formatowanie chatu dla poszczególnych grup

13. Przykład dla PEX : /pex user <gracz> group add * <czas w sekundach>  (gwiazdka oznacza wszystkie światy)

13.1 Możesz użyć też pluginu AZrank

14. Żaden znany mi hosting nie wykona konfiguracji twojego serwera

Pomogłem ? ;) Daj like !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...