Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mid vs Jungle

Gość Kinga Duda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ogólnie aktualnie grałem na supporcie, ale znudziło mi się to, dlatego ten temat.. Co lepiej mainować jungle czy mida? Ogólnie ta linia i ta mi się podoba, ale która łatwiej wycarruje gry? Nie piszcie mid, albo jungle, tylko uzasadnijcie swój wybór. ­Chciałbym też aby się nie powtarzały argumenty :>. 

Opublikowano

Obie linie mają znaczący wplyw na grę. Grajac na midzie mozesz skoczyc na top/bot i stworzyc sytuacje z przewagą. Z drugiej strony jungla która ma wplyw na każda linie. Moim zdaniem jeżeli naprawde dobrze ogarnie sie jungle to ma ona większą zdolność poprowadzenie druzyny do zwyciestwa niz mid z ktorego mozesz miec problem zejść jesli dostaniej mocnego przeciwnika

Opublikowano

Jungle ale gracze nidoceniaja jungli byle jakbys nie gral i tak beda komentarze typu

0 gank report

0 ward report

latwiej carrowac na jungli poniewaz tak jakby grasz na kazdej linii przeciwnik nie wie gdzie jestes a gdy chcesz wykonac gank na midzie od razu jest ss

Opublikowano

Imo łatwiej w jungli. Zrobisz przykładowo takiego reda i zgankujesz topa/bota, potem zejdziesz na mida i ewentualnie zrecallujesz. Nawet jak gank się nie uda, a przeciwnik spali flasha, to już jest to jakaś przewaga dla Twojego sojusznika. Takie początkowe ganki znacznie wpływają na grę, więc pamiętaj o tym.

Opublikowano

nie musi spalic flasha wystarczy jak straci 100/300hp bo wtedy twoj sojusznik ma latwiejsza farme a przeciwnik trudniejsza

Opublikowano

nie musi spalic flasha wystarczy jak straci 100/300hp bo wtedy twoj sojusznik ma latwiejsza farme a przeciwnik trudniejsza

A to wiadome, ja podałem tylko przykład, tak samo można też pomóc przepushować sojusznikowi fale, aby ten mógł outfarmić przeciwnika pod jego nieobecność na linii.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej w Jungla'i, ale to bardziej zależy od Ciebie gdzie będziesz wolał.

Zawsze możesz każdej lini pomóc gdy mają problemy, tylko pamiętaj ze nie dasz rady być wszędzie. Jednemu pomożesz, drugiemu nie i juz wielki report za 0 ganków, tak to jest w słabszych dywizjach. Na początek poleciłbym jakiegoś Xina czy może Lee Sina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...