Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dodanie nowego działu - Paragon

'Harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż w świecie gier MOBA pojawiła się nowa produkcja o nazwie Paragon.

Charakteryzuje się ona mniej więcej tym, iż posiada kolosalne dotychczas różnice w mechanice walki, widok jest z trzeciej osoby, mapy zostały zaprojektowane tak,
aby nie były one płaskie jak w pozostałych grach z tego gatunku - co umożliwia nam wspinanie się na elementy otoczenia, a nawet ataki z wysokości.
Dodatkowo, Paragon dostępny jest w wersji PC jak i PS4. Niedawno wyszedł z alfy, teraz jest w fazie zamkniętych beta testów.
Istnieje możliwość kupna "biletu" do bety, ew. można czekać na rozesłanie następnych fali e-mailów z kodami.
Gra działa na nowym silniku Unreal Engine 4. Itemy, zastąpione zostały kartami.

Tutaj odsyłam do trailera:

Do naszych forumowych GM'ów, nie skreślajcie owego pomysłu już na wejściu. Nawet jeżeli nie znajdzie się wiele osób zainteresowanych owym tytułem w chwili obecnej,
to jestem pewna, że kwestią czasu będzie znalezienie zwolenników i fanów pośród użytkowników MPC oraz mam nadzieję, że przyczyni się do ściągnięcia nowych - chociażby dlatego,
iż byłoby to pierwsze miejsce "zbiorcze" dla polskiego community z Paragona.

Opublikowano

Imo trailer ładny, lecz konsolowa MOBA nie ma się do PC'towej. Na próbę zawsze można dodać. Why not.

Dlaczego konsolowa? Na pierwszym miejscu pojawiła się w formie PC'owej, dopiero później producenci rozszerzyli jej zasięg dodając ją również w wersji PS4. To, że trailer ma dopisek PS4 nic nie zmienia, ponieważ gra prezentuję się tak samo na komputerze jak i konsoli.

Edit: Po prostu wybrałam taki materiał, który przedstawiał wszystko co powinien, trailer z PC wyszedł już dosyć dawno, więc nie wyglądał on dosyć przyjemnie dla oka. :P

Opublikowano

W sumie, skoro dodajesz sugestie z trailerem PS4 to rzeczywiście nic nie zmienia. Oczywiście jest to ironia.

Nie mam nic do tego czy jest to gra na PC/PS4 czy inne urządzenie pozwalające grać.

Tak jak wspomniałem, na próbę można dodać.

Opublikowano

Na nie. Skończy podobnie jak Smite, jak nie gorzej.  :v

Smite trzymał się przy życiu dłuższy czas, później brak jakiegokolwiek zaangażowania w rozwój działu zabił go.

Rozpisze się tutaj nieco bardziej.

Jednym z powodów dla którego Smite przestał być aktywnym działem było wymyślenie rangi Smite team.

Gdy jeszcze Majkel był GM'em, pamiętam jak pouczał mnie, że jeżeli chcę dodać coś do działu, ma to mieć swój sens i ma być pożyteczne.

Z całym szacunkiem dla autora owej rangii, ale jest ona niestety bezużyteczna. Osoby z ową rangą mogłyby chociażby zajmować się pisaniem poradników, czy coś.

Wtedy pojawiłby się w dziale jakiś ruch, a ludzie poszukujący pomocy z buildami etc. trafiali by tutaj. Na chwile obecną wygląda to tak, że musisz dołączyć do klanu w Smite i ranga jest twoja, z zerowym poziomem zaangażowania.

Drugim powodem było to, iż przez to lenistwo, moderatorzy Smite dali szansę innym osobom na rozwój polskiego community i na stworzenie ich własnego forum, facebookowej grupy, ts'a itp.

Wymieniać dalej? :((

Gra wychodzi na jesień, po co się śpieszyć?

Nie wiem skąd masz tą informację, gra jest w fazie beta od kilku dobrych miesięcy, ale jest również DOSTĘPNA dla graczy.

Obecnie ma żadnego problemu żeby w nią zagrać.

+ nie ma jeszcze oficjalnej daty wyjścia owej produkcji z bety.

Opublikowano

Smite trzymał się przy życiu dłuższy czas, później brak jakiegokolwiek zaangażowania w rozwój działu zabił go.

Jednym z powodów dla którego Smite przestał być aktywnym działem było wymyślenie rangi Smite team.

Gdy jeszcze Majkel był GM'em, pamiętam jak pouczał mnie, że jeżeli chcę dodać coś do działu, ma to mieć swój sens i ma być pożyteczne.

Z całym szacunkiem dla autora owej rangii, ale jest ona niestety bezużyteczna. Osoby z ową rangą mogłyby chociażby zajmować się pisaniem poradników, czy coś.

Wtedy pojawiłby się w dziale jakiś ruch, a ludzie poszukujący pomocy z buildami etc. trafiali by tutaj. Na chwile obecną wygląda to tak, że musisz dołączyć do klanu w Smite i ranga jest twoja, z zerowym poziomem zaangażowania.

Drugim powodem było to, iż przez to lenistwo, moderatorzy Smite dali szansę innym osobom na rozwój polskiego community i na stworzenie ich własnego forum, facebookowej grupy, ts'a itp.

Smite jest mało popularną grą w Polsce przez co jest mały ruch w dziale. Nad działem LoL nikt szczególnie nie siedzi, a ruch jest tam spory. 

Opublikowano

Smite jest mało popularną grą w Polsce przez co jest mały ruch w dziale. Nad działem LoL nikt szczególnie nie siedzi, a ruch jest tam spory. 

Lol jest lolem, grą samą w sobie popularną, więc nie potrzebuje on zbyt dużej uwagi. Poza tym.. konkursy jakie Renissance im tam prowadziła były świetne, w Smite nigdy takich nie było,

zawsze wiało pustkami, konkursy były rzadko, a dodatkowo były banalne i nudne. Dlatego nie porównujmy tych działów na siłę. Oczywiście nie próbuję w żaden sposób wytykać palcami moderatorów Smite,

absolutnie, próbuję przekonać Cię, że nie ma sensu wrzucać Paragona do jednego worka ze Smite. Dodatkowo, to co już napisałam ,,Nawet jeżeli nie znajdzie się wiele osób zainteresowanych owym tytułem w chwili obecnej,

to jestem pewna, że kwestią czasu będzie znalezienie zwolenników i fanów pośród użytkowników MPC oraz mam nadzieję, że przyczyni się do ściągnięcia nowych - chociażby dlatego,

iż byłoby to pierwsze miejsce "zbiorcze" dla polskiego community z Paragona."

Opublikowano

Lol jest lolem, grą samą w sobie popularną, więc nie potrzebuje on zbyt dużej uwagi. Poza tym.. konkursy jakie Renissance im tam prowadziła były świetne, w Smite nigdy takich nie było,

zawsze wiało pustkami, konkursy były rzadko, a dodatkowo były banalne i nudne. Dlatego nie porównujmy tych działów na siłę. Oczywiście nie próbuję w żaden sposób wytykać palcami moderatorów Smite,

absolutnie, próbuję przekonać Cię, że nie ma sensu wrzucać Paragona do jednego worka ze Smite. Dodatkowo, to co już napisałam ,,Nawet jeżeli nie znajdzie się wiele osób zainteresowanych owym tytułem w chwili obecnej,

iż byłoby to pierwsze miejsce "zbiorcze" dla polskiego community z Paragona."

Konkursy nie przyciągają użytkowników do działu, a jeżeli tak się dzieje, to zaglądają oni tylko i wyłącznie dlatego, bo można coś wygrać. W Smite aktualnie nie ma żadnego moderatora z widzą na temat gry, więc ciężko by było przeprowadzić jakiś ciekawy konkurs. ;) 

To tak nie działa, że nagle znajdą się fani tej gry na mpc. Wystarczy spojrzeć na B&S -> gra popularna, dział na początku bardzo szybko się rozwijał, a teraz wieje pustkami. Tak samo będzie z Paragonem, albo i gorzej, bo nie widać dużego zainteresowania tą grą. Oczywiście można utworzyć dział na próbę, ale i tak skończy jak np. Black Desert. ;) 

Opublikowano

­Popieram @Karyvlea Dział będzie oblegany przez kilka miesięcy aż zabraknie pomysłów i będzie świecić pustkami.

Pewnie, że można dodać na próbę, lecz w dobie tylu gier moba wątpie by akurat ta gra się przebiła :(

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Widziałem trailer i gameplay, wygląda ciekawie, ale pewnie hype na tę grę szybko się skończy i wyląduje w Inne MMO :) Obecnie neutral.

Opublikowano

Piszecie tak jakby każdy dział miał być pokroju minecrafta czy metina. Niektóre z zasady takie nie będę i nie oznacza to, że nie znajdą sobie miejsca na forum.

394591421101183179764.jpeg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do premiery jeszcze daleko. Lepiej byłoby poczekać do premiery i zobaczyć ile postów będzie się pojawiać. Nie ma sensu dodawać działu dla 1 posta w ciągu kilku dni. Nie.

8902314106109971000808.jpeg
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Arcymistrz
Opublikowano

Najpierw niech gra wyjdzie. Wierzę, że będzie przez jakiś czas popularna, więc stworzenie tego działu w przyszłości nie zostaje w tym momencie wykluczone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...