Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z głośnikami - Windows 10

BiCappy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! We wakacje zeszłego roku kupiłem nowy komputer, od razu zaktualizowałem system do Windows 10.

Z czasem zaczął pojawiać się (bardzo rzadko raz na 2-3tyg) problem "rozłączenia" głośników. Otóż podczas dajmy na to gry głośniki się same wyłączały - nie działały ani w przeglądarce ani w grze, a po upływie ~ 10min użycie dysku skakało do 100% i trzeba było resetować komputer (zawsze pomagało).

Dzisiaj pojawił się ten sam problem, lecz jako, że już go znałem to nie czekałem aż system się zawiesi tylko od razu go zrestartowałem. Niestety ku mojemu zdziwieniu po włączeniu dźwięk wciąż nie działał.

Postanowiłem odinstalować głośniki w menedżerze urządzeń i ponownie je zainstalować.

Po włączeniu komputera głośniki owszem działały, ale dźwięk był zniekształcany - (nie wiem jak to opisać, ale głos raperów w muzyce był "wycinany" tak jakby na rodzaj karaoke tylko w taki niezbyt udany sposób. Szukałem jakiejś opcji karaoke w opcjach głośników ale nic takiego nie znalazłem, a wszystkie "Ulepszenia dźwięku" mam wyłączone.

Na koniec chciałbym dodać, że problem leży po stronie głośników,ponieważ podłączałem moje słuchawki do Jacka z tyłu gdzie zawsze mam podłączone głośniki i na słuchawkach dźwięk był normalny, ale gdy tylko podpiąłem się słuchawkami do głośników to dźwięk ponownie był zniekształcany. 

W menedżerze urządzeń głośniki nazywają się - "Głośniki (Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio)",dodam, że są firmy Creative, a jako, że były one kupowane dobre 8 lat temu to nawet pudełka po nich już chyba nie mam (do tej pory działały praktycznie bez zarzutu.

Edit: NIE WAŻNE! PO GODZINIE POWRÓCIŁEM DO METODY WYŁĄCZ I WŁĄCZ... DZIAŁA CHOĆ NA POCZĄTKU METODA TA NIE DZIAŁAŁA...

beV5mzZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...