Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnosnie ulubionych modyfikacji przez graczy/trybu gry

DetronixCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż dziś wszystkicg was graczy Rust zebranych na mpcforum chciałbym zapytać o pare rzeczy odnosnie gry ponieważ posiadam swój serwer a chce się dowiedzieć co najbardziej lubicie.

1.Co sądzicie o max stackowaniu przedmiotów ogólnie jestescie na tak czy nie?

a)Jeżeli tak do ilu powinien stackowac sie kamien/drewno/metal i inne.

b)Jezeli na tak to czy powinno byc zwiekszone stackowanie amunicji?

c)Jezeli tak to co powinno byc zwiekszone a co nie.

d)Jezeli nie to dlaczego?

2.Wolicie czysty serwer czy zmodyfikowany?

Jezeli tak to dlaczego i jezeli nie to tez dlaczego?

3.Jakie pluginy jeszcze sugerujecie.

4.Co sadzicie o mapie online.

5.Co ile wipe bp?

6.Jakich pluginów nie lubicie?

7.Jakie powinny pamować zasady na serwerze?

8.Jakie skuteczne reklamy?

9.Jaka wielkość mapy dla graczy do 15/do 30/do 50/do 80/100 lub powyżej.

10.Co psuje serwer/survival.

I to wszystko za każda odpowiedź na pytanie 2like.

Like it +

Opublikowano

Jeżeli serwer to tylko vanilla zmodowane są słabe w chwile można wszystko uzbierać 

Może coś więcej jak urozamicic serwer jak zmodyfikowane to co powinny miec?

­

Like it +

Opublikowano

Jeżeli serwer to tylko vanilla zmodowane są słabe w chwile można wszystko uzbierać 

Może coś więcej jak urozamicic serwer jak zmodyfikowane to co powinny miec?

­

Wg mnie nie opłaca się robić zmodyfikowanego serwera ( chyba że chcesz zrobić BR lub BF serwer )

edit##

poczekaj trochę z serwerem za jakiś czas wyjdzie aktualizacja z lvl'ami to wtedy może nie bd trzeba instalować modów 

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej nie opłaca się instalować mody na serwerze dodasz coś nie potrzebnego i już stracisz graczy. Ale jeżeli chcesz coś wgrać to polecam pluginy które dużo nie znaczą w rozgrywce  itd....

np. plugin który o danej godzinie (w grze) latarnia się zapala i gaśnie, lub pluginy jakieś fun dla adminów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemaneczko

1. Stackowanie jak najbardziej tylko oby nie było przesadzone, pomaga to głownie graczom solo lub dwójki gdy chcesz iść na raid to wiadomo, że przyda ci się trochę drewna/metalu w połączeniu z broniami/medykamentami robi się strasznie mało miejsca, a jak dostaniesz się do magazynu to trzeba często decydować co zabrać :)
a) Myślę, że według uznania ale nie więcej niż 5k przy czym 5k to naprawdę górna granica, na swoim serwie dałbym 3.

B) 100 maksymalnie moim zdaniem

c) Zwiększenie stacków pustych puszek po jedzeniu, jak grasz solo i wpadniesz na radtown to przynajmniej szybko będziesz w stanie postawić drzwi co bywa trudne jak nie masz kolegi który by pilnował okolicy. 

2. Zmodyfikowany aczkolwiek granie na vanili by mnie nie przeszkadzało jakoś bardzo przede wszystkim cenię sobie mapę online.

3. Lekki remove o określonych godzinach np. od 18:00 do 18:30 dostępny raz na 30sekund dziennie. Dzięki temu raczej uniknie się raidów za pomocą /remove z względu na ograniczony sposób użycia oraz każdy byłby w stanie o tej godzinie wejść na chwilę i popilnować bazy, chociaż sugerowałbym zobaczyć (jak już byś miał serwer) o której godzinie najwięcej osób masz i wtedy ustawić /remove żeby był o tej konkretnej dostępny bo to oznacza, że najwięcej osób ma wtedy czas i może pilnować legowiska. A czemu się przydaje remove to chyba nie muszę mówić. Dużo razy strzeliłem faila nawet jak miałem zaplanowaną bazę.

Opcjonalnie klany ale z włączonym friendly fire co by nie było im tak łatwo w starciach.

4. Mapa online jak najbardziej spoko

5. Co ile to wymaga więc myślę, że co miesiąc. Za to wipe mapy może być troszkę szybciej co dwa tygodnie.

6. Teleport w każdej formie czy to do gracza czy do domu. Kity na start, głosowanie za przyśpieszeniem nocy i ogólnie wszystkie które w bardzo znacznym stopniu ułatwiają grę.

7. Nie wiem, według uznania, co drugi serw na którym wchodzę ma "respektuj innych graczy" a i tak wyzywają się na czacie więc... :P

8. Nie znam się na tym lol

9. jak jest mniej jak 60 ludzi w godzinach szczytu to nawet nie wchodzę tam więc nie wiem jakie mapy powinny być poniżej tej ilości, ale jak masz do 100 to 4000/4500 

10. Źle dobrane pluginy które ułatwiają grę

dziękuje dobranoc

F7FwxF8.png

Opublikowano

Ja bym chciał ujrzeć serwer RolePlay na pluginach autorskich całkowicie Polski aktualnie taki nie istnieje więc byłoby to rewolucyjne :)

Jednak jakbym miał się zastosować do punktów to:

1.Stackowanie tak
a)materiały myśle że do 20k można
b)ammo 200 starczy
c)wszystko w granicach rozsądku. np c4 czy rakiety myśle że po 10 w stacku wystarczą
2.Zmodyfikowany
Zawsze jest z lekka przyjemiej grać, vanili jest dużo
3.fastsmelt x5/10 starczy, surowce x2 starczy, 1 sethome 5razy dziennie, 3tp dziennie, kit 1 na edycję zrzut dla 1 gracza + wypisane koordy na mapie i losowe 2 zrzuty na mapie co godzinę, nikt nie lubi radioaktywności. Helikoptery losowe też co jakiś czas. Ewentualnie jakiś plugin na minimalne zmiejszenie czasu tworzenia przedmiotów, coś na styl lvli max 50% skrócenia i w tym przypadku coś na styl poziomów.
4.Na +
5.4-5tyg
6.bulkcraft/instacraft
7.cheaty=perm (chyba oczywiste), po za tym nie ma zasad :)
8.fora, duża ilość
9.jeśli da się zrobić mniejszą mapę to jak najbardziej
10."x10000 6xsethome no limits instacraft"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...