Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shaco or Gragas?

MFGPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów i Panie, mam pytanie. Zastanawiam się nad kupnem Szejkera albo Grubasa i nwm, którego z nich wybrać, oczywiście na dżunglę. Podoba mi się jak cholera Shaco, ale jest trudniejszy, a Gragas wydaje sie być prostszy i też solidny. Ktoś doradzi?

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Gragas jest przydatny zarówno w początkowej fazie gry jak i w późniejszej, zaś Shaco tylko early i mid game, później słabnie i staje się mało przydatny.

Opublikowano

k***a normalnie myslalem ze mieszkasz na granicy angielsko polskiej (wiem ze nie ma takiej)

Wszystko po polsku piszesz a w temacie or zamiast lub ..

bierz gragasa swoim ulti wygrywa gre

Opublikowano

@up Za to tobie słownik by się przydał.

@Antywarn Gragas i Shaco to postacie, które mają dobre early i late.

Shaco:

+Dobre ganki

+Zmiata papierowego ADC na 2 hity

+Easy jungla

-Jak ma cooldowny łatwo go zabić

-Pink i zabawa zepsuta

Gragas:

+Tanky

+Dobre ganki (Stun/Slow/Ulti)

+Dobry clear

Jako iż mainuje Shaco to polecam ci jego aczkolwiek jak chcesz coś prostszego to bierz Gragasa. Jak się nauczysz Shaciem to też pogrom.

Opublikowano

Mainuję jungle, na shaco mam 160k maestrii.

Żeby ograć nim przeciwnika musisz trochę pomyśleć, oraz używać mózgu. Inni mówią, że shaco w late jest bezużyteczny, chyba nie widzieli dobrego shaco xD

W late musisz mieć 1-2 itemy ad tanky, żeby nie wypier*dolić się jak szata. Polecam Black cleaver, anioł stróż / trójca / banshee .

Gragas niby w tej mecie jest fajny ale dla mnie strasznie drętwy, ma kiepski clear. 

Wziąłbym shaco xD

Opublikowano

Shaco jest useless. Bez feed'a w początkowej fazie gry, twój team gra 4v5. 

Gragas jest znacznie lepszy. Dużo CC, escape, engage, duże obrażenia, wytrzymały, dobry cleartime, dobry przez wszystkie etapy gry.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Shaco jest useless. Bez feed'a w początkowej fazie gry, twój team gra 4v5. 

Gragas jest znacznie lepszy. Dużo CC, escape, engage, duże obrażenia, wytrzymały, dobry cleartime, dobry przez wszystkie etapy gry.

Faktycznie bez feeda Shaco może zdawać się useless ale nie jest. Wystarczy wtedy pomyśleć i budować się pod tanka z itemem Skirmisher's Sabre i enchantem Clinderhulk. Potrafi wtedy bardzo długi czas przetrwać w teamfightach. Dodatkowo dzięki swojej umiejętności Jack in the Box może zmienić wynik teamfightu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...