Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark Souls 1 - czy jeszcze warto?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar zagrać w dark souls gdyż słyszałem o niej wiele dobrych opinii. Tylko nie wiem czy zacząć od pierwszej części czy od drugiej. Mam jeszcze jedno małe pytanie. Czy system rpg w tej grze jest jakoś bardzo skomplikowany bo nie miałem dużo styczności z japońskimi rpgami.

Opublikowano

Po pierwsze - jest to gra z Japonii, ale nie jest to jrpg. 

Po drugie - zależy. Z jednej strony gra jest tania, i daję mnóstwo godzin gry. Przy każdym bossie o każdej porze znajdziesz 1+ graczy do przyzwania. Jednak gdy dysponujesz dobrym komputerem i budżetem, to lepiej zainwestować w dwójkę. Na trójkę lepiej poczekać z edycją ze wszystkimi dlc. W każdym razie, jeśli masz gdzieś postęp technologiczny i po prostu chcesz zagrać w jedynkę, to kupuj. Gra jest oczywiście trudna, ale w sposób "mądry". Po wielu godzinach gry od początku do Blighttown jestem w stanie przejść bez ani jednej śmierci. Potem jest Forteca Sena, tam nie da się nie umrzeć. Wszystko jest mądrze zbalansowane. Nie ma minimapy i szybkiej podróży, co też utrudnia, aczkolwiek jest to dobre.

Opublikowano

­Dark Souls to gra dla twardzieli, jest trudna. Ogółem to 2 jest lepsza pod wieloma względami, jeżeli masz zamiar zagrać w obie to może najpierw w 1 część aby później nie wydawała się nudniejsza po przejściu 2. System rpg nie jest skomplikowany, skomplikowana w tej grze jedynie jest taktyka nie umierania :D

Budowniczy
Opublikowano

Moim zdaniem Dark Souls II jest lepsze od 1 grafiką i mechaniką. Jeżeli chcesz zagłębić się w te gry to najpierw zagraj w I, a z pewnością nie pożałujesz.

Opublikowano

Obie gry są trudne.

Więc względem innych rzeczy lepiej wziąć dwójkę. Grafika i mechanika jak powiedział @efx są lepsze. I jak zauważyłem, to za bardzo wymagania trzeciej części względem dwójki nie będą zbyt zróżnicowane, więc będziesz mógł sobie zagrać w trójkę jeżeli PC Ci na to pozwala.

Opublikowano

A co z optymalizacją jedynki. Słyszałem, że ta jest kiepska i ma zablokowane 30 fps ponadto sterowanie i wgl ludzie się skarżą, że jest to kiepski port PC. A propos kompa mam b dobry: msi gtx 970 i i5 4690k z win 8.1 64 bit powinno wystarczyć.

Opublikowano

Przed chwilą kupiłem dark souls prepare to die edition. Gra się właśnie ściąga na steam. Jak zagram opiszę tu swoje wrażenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...