Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Runy][Build] Akali? Na jaką pozycje najlepsza?

Resco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie, zamierzam "meinować" Akali.
Ale mam dylemat, jakie 2 pozycje będą dla niej najlepsze.
Jungla/Top/Mid

Prosiłbym o wybranie 2 i napisanie jakie runki będą najlepsze na daną pozycje.

PS. Czy Akali tank top działa nadal?

u30u5xpdzqna.png

Opublikowano

Akali tank top jak najbardziej nadal działa i jak dla mnie jest najlepsza na dziś: duży lifesteal z czym duży sustain i dmg. Na środku jak i na dżungli bym raczej ci jej nie radził, na midzie może i nawet być ok pod AP ale raczej na niższych dywizjach, trochę wyżej robi się trudniej, a w dżungli interesuje cie bardziej zrobić parę ganków w early i szybko wprowadzić grę w snowball, co nie jest z nią zbyt możliwe bo jednak Akali w early ma problemy, mały dmg, 0 cc, 0 mobilności, jedynie blue smite... Małe szanse na efektywny gank. Poza tym nie ma zbyt dobrego czyszczenia co spowalnia bardzo jej farme, mid/late game, dlatego najlepiej sprawia się na linii, musi się wyfarmić, zdobyć core itemy i wejść jak najszybciej w jej fazę gry. 

Tutaj masz temat który założyłem gdzieś z miesiąc temu o Akali top tank, w nim build, specjalizacje oraz runy:

http://www.mpcforum.pl/topic/1519957-akali-tank-top-new-meta/?hl=+akali%20+top%20+tank#entry12856912

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...