Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności

Alduin!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nauczyć się czarować !

My też musimy nauczyć się czarować by z twoich myśli odgadnąć co za sprzęt posiadasz.  Jakiś tam pewnie słabiutki masz dlatego nie działa płynnie. 

Chyba logiczne że jak chcesz mieć tak samo płynną grę kup taki sam komputer albo lepszy co ma gościu na filmie będziesz miał tak samo jak on a może lepiej

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to wynika z tego że potrafi on lepiej ustawić i zoptymalizować grę na swoim systemie, widocznie nie używa programów do optymalizacji systemu i gry tylko wszystko robi sam  

Opublikowano

Masz rację. Zdziwiliśmy się.. że jakis pacal złożył ten komputer na B85 i dał procesor z "k".

Na nagraniu zawsze wygląda to lepiej, bo nagranie ma 30 klatek, czasem 24.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

To jest może płyta gamingowa ale  TANIA BUDŻETOWA PŁYTA GAMINGOWA z droższym procesorem. Ktoś kto składał sprzęt nie poszedł w jakość tylko w niska cenę kosztem niższej wydajności. 

Więcej mozna doszukać się w niej wad niż zalet jesli idzie o współpracę z procesorami z serii K, praktycznie montaż takiego procesora na tej właśnie płycie to niemożliwość nawet wykorzystania potencjału procesora, działa jak każdy procesor bez K. 

Ogólnie masz słabszą o prawie 15-20 % konfigurację od zestawu z filmu który ma lepsza płytę M97 i lepsze pamięci 

Opublikowano

Tak.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@"Alduin!" nie rozumiem takich dzieci jak ty. Masz 21 postów, ja 3.5k i jestem tutaj od ponad 5 lat, więc zanim coś napiszesz pomyśl może. Obrażanie nic ci nie da.

Mam rangę "Zaufanej osoby", bo wiem o czym mówię, a to chyba ty nie rozumiesz przesłania i tego co masz w kompie. Dostałeś dobry procesor, który trzeba kręcić (do tego został stworzony), a do tego jakiś palant dał ci płytę z napisanem "gaming". Brano on, będziesz musiał ją wymienić, aby móc kręcić procesor (inaczej wywaliłeś i tak kasę, na procesor z odblokowanym mnożnikiem).

Złożenie komputera za 20k to wyczyn? Socket 2011 + X99 np.

http://allegro.pl/asus-rampage-v-extreme-x99-lga-2011-v3-nowa-gw-fv-i6062955095.html

http://allegro.pl/intel-xeon-e5-2670v3-2-3g-30m-12cores-lga2011-3-i6054106770.html

(bo na ten nie starczy kasy: http://allegro.pl/xeon-e5-2696-v3-18c-fv23-tylko-2szt-w-tej-cenie-i6032716995.html)

dalej SSD 500GB + 6TB na dane WD Black i grafika Titan

Ale co z tego? Komputery za tą kwotę nie są do gier, więc chwalenie się czymś takim mija się z celem. Ok, one będą wydajne w grach i dadzą radę ze wszystkim, ale nie do tego zostały stworzone. Tak samo procesory z "k" zostały stworzone do Z97/87 i kręcenia.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Kto mówił że nie można, nie można po prostu użyć kontroli BCLK co jest podstawą przy OC czyli zamiast wzrostu wydajności  powiedzmy 40% masz mniejszy 20% wzrost tylko.   Kręcisz procek a pamięci ni c***a nie dają się kręcić. 

Więc to co napisano jest teoretyczne bo samym mnożnikiem może osiągniesz taką wartość waląc kasę w dodatkowe chodzenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...