Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do grania głownie w FPS.

Kompanosky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich forumowiczów MPCForum.pl

Zmagam się z wyborem słuchawek dla gracza.Głównie gram w gry typu FPS -Battlefieldy(tylko), zdarzy się jakiś ostry RPG Akcji.

A więc wracając do tematu, poleciłby ktoś kilka słuchawek do ceny 200 zł?

Mi osobiście podobają się:

Creative Sound Blaster Tactic 3D Fury- 179 zł.

Jeżeli byście byli w stanie podać plusy i minusy słuchawek tych, które podałem i tych, które wy podacie byłbym niezmiernie szczęśliwy.

#edit:

zapomniałem dodać, że poszukuje słuchawek dużych tzn. duże nauszniki.

____

Jeżeli to czytasz, dziękuję Ci za zainteresowanie się moim tematem i prosiłbym o szybką aktywność.

Pozdrawiam Kompanosky.

Mój sprzęt na którym gram i pracuje.

CPU: FX 8350 

GPU: GTX 970 

MOBO: M5A97 EVO R2.0 

RAM: KINGSTON 8GB DDR3 

PSU: CORSAIR 600W 

CASE: Z3 PLUS BLACK 

SCREEN: 22' SAMSUNG 

KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK 

KEYPAD: TRACER AVENGER 

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M 

HEADSET: Wkrótce :)

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Osobiście na słuchawkach się nie znam tj. Sceny, głębię etc. Ale z opinii ludzi, którzy testują słuchawki HD 681 Evo są najlepsze w swojej cenie. Wyżej to żebyś odczuł pewnie jakąś różnice to cloudy 1/qpady qh 90.

Plusy i minusy? Zapewne, ale do przyzwyczajenia. Większość HD przy pierwszym razie po kilku godzinach uszy bolą. Możliwość zmiany padow, długi kabel, dobre pozycjonowanie w grach, ogólnie słuchawki basowe, ale w csie są same niskie dźwięki, więc to kompletnie nie zaszkodzi. Brak mikrofonu.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dołóż do HyperX Cloud, będą lepiej wykonane i wygodniejsze, brzmienie mają naturalne lekko ocieplone, przestrzeń nie za duża więc łatwo się pozycjonuje przeciwników (choć do CS'a i innych i tak warto się ratować wirtualizacją)

Opublikowano

Jakby tak każdy chciał dokładać pieniądze to nie było by limitów.

A niestety ja taki posiadam, mam trochę wydatków innych.

Opublikowano

Za tą cenę lepiej wziąć już SuperLux HD669, lub 681 EVO MK2 (ładniejszy wygląd od zwykłych, poza tym bez różnicy).

Btw. nie ma czegoś takiego jak słuchawki dla gracza, czy do FPS... jak ktoś tak gada, to nic o dźwięku nie wie. Słuchawki tworzą nie gracze, a ludzie zajmujący się dźwiękiem i uwierz, że nie tworzą słuchawek, żeby lepiej było słychać kroki w CS:GO. Tyle w temacie, na który cierpi aktualne pokolenie (tak samo z myszkami i klawiaturami).

Jeżeli chcesz do nich mikrofon, to polecam Zalman ZM-MIC1 za 30zł.

Te Creative to syf, już lepsza są zwykłe fatality, oczywiście po modyfikacjach.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Za tą cenę lepiej wziąć już SuperLux HD669, lub 681 EVO MK2 (ładniejszy wygląd od zwykłych, poza tym bez różnicy).

Btw. nie ma czegoś takiego jak słuchawki dla gracza, czy do FPS... jak ktoś tak gada, to nic o dźwięku nie wie. Słuchawki tworzą nie gracze, a ludzie zajmujący się dźwiękiem i uwierz, że nie tworzą słuchawek, żeby lepiej było słychać kroki w CS:GO. Tyle w temacie, na który cierpi aktualne pokolenie (tak samo z myszkami i klawiaturami).

Jeżeli chcesz do nich mikrofon, to polecam Zalman ZM-MIC1 za 30zł.

Te Creative to syf, już lepsza są zwykłe fatality, oczywiście po modyfikacjach.

Dzięki za odpowiedź, ale te fatality mają małe nauszniki i boję się, ze moje uszy po prostu odmówią posłuszeństwa i zamiast komfortowej przyjemnej pracy na komputerze będę miał bubel.

@JacoH

Opublikowano

Od wielu osób dostałem informację że jeśli chodzi o grę w CS'a to HD669 sprawują się średnio, lepiej wypadają słuchawki dokanałowe (w sumie na turniejach też w takich grają). Sporo też daje dźwiękówka, rzekłbym że więcej niż słuchawki

Opublikowano

Od wielu osób dostałem informację że jeśli chodzi o grę w CS'a to HD669 sprawują się średnio, lepiej wypadają słuchawki dokanałowe (w sumie na turniejach też w takich grają). Sporo też daje dźwiękówka, rzekłbym że więcej niż słuchawki

Graja na takich glownie na turniejach, bo na nich maja wygluszacze, jedyne wyjscie, na jednym turnieju mieli budy wygluszone, z szybami i w ogole to juz grali na normalnych nausznych. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Z tym mógłbym się kłócić, dźwięk kuleje w csie i dźwiękówka większej różnicy nie robi(co innego np. w bfie), więc w tym przypadku(cs) słuchawki>dźwiękówka

Opublikowano

Z tym mógłbym się kłócić, dźwięk kuleje w csie i dźwiękówka większej różnicy nie robi(co innego np. w bfie), więc w tym przypadku(cs) słuchawki>dźwiękówka

Graja na takich glownie na turniejach, bo na nich maja wygluszacze, jedyne wyjscie, na jednym turnieju mieli budy wygluszone, z szybami i w ogole to juz grali na normalnych nausznych. 

Ale panowie, wyjaśnijmy sobie coś, nie gram w Counter Strike i nie mam zamiaru.Tylko potężne gry FPS takie jak Battlefield / Arma, czasem zdarzy się jakiś RPG ale do niego nie trzeba dobrych słuchawek więc, możemy pominąć ten gatunek.

Opublikowano

@ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...