Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100% użycia procesora podczas gry.

szymex71

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Od dwóch dni mam straszne ścinki w bf. Gra, a czasem nawet komputer (nie idzie ctrl + alt + del, znaczek windowsa by zminimalizować itp.) zacina się na 5-10 sekund, chwila dobrze i znowu. Doszedłem do tego, że to wina procesora. Użycie wynosi 100% na wszystkich rdzeniach co normalne chyba nie jest. Próbowałem anti malware, znalazł 224 "obiekty", usunął ale nic nie dało. Nic nie robiłem z komputerem wcześniej, żadnych aktualizacji gry czy systemu nie było. Gram se wieczorem płynnie na ultra a następnego dnia takie coś. Nigdy wcześniej takich problemów nie było.

Procesor to AMD FX 6300. Proszę o pomoc. Nie wiem już co robić.

Dodam że jest tak tylko w bf.

Opublikowano

Napisz specyfikację dokładną swojego sprzętu. Zainstaluj ponownie grę. Sprawdź w menedżerze zadań co Ci zużywa procesor. Wyłącz programy działające w tle. Tak naprawde przyczyn może być mnóstwo.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Windows... Windows sieje największe zło...

A powiedziałeś tu tyle co nic, prócz tego że masz 100% zużycia procesora co TAK, TO NIE JEST NORMALNE ;)

Jakieś aplikacje pobierałeś ostatnio? Komputer przeskanuj, użyj CCcleanera, game boostera albo czegoś innego, zobacz czy nie pobierałeś podejrzanych apek i na wszelki wypadek odchacz w opcjach chrome żeby nie działało po zamknięciu ;) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Ostatnio mało co pobierałem a nawet jeśli to przywracałem system. Ccleanerem czyściłem. Skopiuje z innego forum, łatwiej będzie:

Sory za post pod postem ale może ktoś to wtedy zauważy. Dzisiaj znowu dopadły mnie te ścinki. Minimalizuje bf-a, włączam menedżer zadań - procesy i od góry: battlefield 4 ~1 900 000k, origin ~100 000k i potem menedżer realtek hd studio ~60 000k i potem inne. (Użycie procka 100%). Pomyślałem że to wyłącze bo to jedyny program (od góry patrząc) który mogę wyłączyć. I co? Nagle ze 100% zrobiło się 60%-70%. Nic w dźwięku się raczej nie zmieniło ale dokładnie się nie przysłuchiwałem. I tu pytanie, od czego to proces, co robi że tak zjada procesor i czy mogę go spokojnie wyłączać (zakończ proces)?

Dokładną specyfikacje podam później. (Edit albo post)

CPU podane

GPU ASUS GTX970

Płyta główna MSI GIGABYTE 970A-DS3P

Opublikowano

Pobierz program core park utility.

Zainstaluj dx w folderze bfa.

Wyłącz prefetch i superfetch

Zablokuj fps komenda gametime.maxvariablefps X(pod X dajesz dowolna liczbe fps, 0 to unlimited)

Ten stuttering to problem od poczatku gry, dalej nie moga go naprawić, kolejny bf też pewnie bedzie słabo zoptymalizowany przez nowy silnik. Hardline i bf3 zawsze bedzie działał ok, tylko z 4 są problemy(stuttering, wczytywanie tekstur, strata pakietów, netcode

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...