Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy! Problem z renderingiem.

pekustes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zmieniłem moją starą kartę graficzną 550ti na 960. Po zmianie karty musiałem aktualizować biosa aby ją wykrył. Po ściągnięciu wszystkich najnowszych sterowników odpaliłem grę i dostałem małego załamania.... Miałem tak jak przypuszczałem 50-60 fps na high, ale rendering wyglądał tak jakby jego limit  był 5m, co metr non stop pojawiały się dziesiątki obiektów wokół mnie.... Czuję się jakbym zamiast tych 60fps miał 10.... Po zmianie na starą kartę graficzną problem o dziwo nadal występuje... Czy to znaczy że jest coś nie tak z procesorem? A może to wina aktualizacji Biosa? A może poprzestawiałem jakieś ustawienia w Biosie (miałem bluescreen po aktualizacji i musiałem przestawić parę opcji, aby uruchomić Windowsa). Gorąco proszę o rady.

W_przod.jpg\ Krok w przód

w_ty.jpg  Krok w tył.

Przykład na zdjęciach.

Procesor i5:3470

Płyta Główna: h61m-s1 (była f5 przed aktualizacja biosa, aktualizowałem do f9 przez program.exe, sciągnięty ze strony producenta).

Płyty graficzne: Gtx 550ti, Evga Gtx 960 4gb SSC

Zasilacz: Corsair 450w

Zmieniłem biosa na starego, problem nadal występuje. Czy format da szanse na przywrócenie normalności?

Opublikowano

Za wyświetlanie odpowiedzialny jest konfig gry , tam sobie grzeb i ustawiaj zasięg wyświetlania i przetwarzania obiektów.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ustaw ustawienia w csie na gorsze, kto w końcu gra w tę grę na high? Jak już będziesz miał te 100fps, to może się sytuacja polepszy. Ale przede wszystkim napisz z jakiego programu korzystasz do nagrywania akcji i na ile fps masz ustawione nagrywanie.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...