Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Bard/Thresh/Nami

ganixon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bard jest bezużyteczny. Nami rzadko się dobrze odnajduje w grze.

Thresh jest uniwersalny, bardzo mocny, mechanika dająca szerokie możliwości, w miarę łatwy do powierzchownego zapoznania postaci.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Imo mi bard z tej trójki najbardziej odpowiada, jeśli potrafisz się na nim odnaleźć to wykkerujesz gierke dobrymi stunami oraz r'ką.

Thresh fajny ale mojemu stylowi gry jako support nie odpowiada :v

Nami fajny support, fajna r'ka dzięki której łatwo wygrać tf. na lini heal, dobry stun q ;d

Ja osobiście polecam Barda jak się nauczysz grać to kerrujesz, tak samo w przypadku thresha chociaż do niego wiecej gierek.

Opublikowano

Imo mi bard z tej trójki najbardziej odpowiada, jeśli potrafisz się na nim odnaleźć to wykkerujesz gierke dobrymi stunami oraz r'ką.

Thresh fajny ale mojemu stylowi gry jako support nie odpowiada :v

Nami fajny support, fajna r'ka dzięki której łatwo wygrać tf. na lini heal, dobry stun q ;d

Ja osobiście polecam Barda jak się nauczysz grać to kerrujesz, tak samo w przypadku thresha chociaż do niego wiecej gierek.

W brązie może i wycarrujesz :v Bard nie jest ani utility, ani tankiem. Jest po prostu nijaki.

Tak też właśnie się zastanawiałem nad Threshem, hmm. Może jakieś inne postacie, które są łatwe i miażdżą?

Poleciłbym Ci Jannę albo Sorakę. Kwestia tylko, czy podpasuje Ci gra defensywnymi supportami. Dobre pozycjonowanie na tych championach i twój team jest niezniszczalny.

Opublikowano

ja mam 40k maestrii bardem ale gram na jungli a ty pewnie chcesz supporta dlatego polecam Tresha sprawdza sie w early nie musisz jej opanowac zeby duzo pomagac druzynie bo jak trafisz hakiem to juz wygrales

Opublikowano

Jak możesz tak bluźnić na temat Barda, jak wiesz co robisz to czasem jedno dobre R kończy rozgrywkę. Nami jest rzeczywiście rzadko grana bo teraz gra się najbardziej ofensywnymi postaciami. A Thresh był, jest i zawsze będzie dobrym supportem.

...................\/...................

Opublikowano

Nom ja tez nie rozumiem bardem takie rzeczy mozna ugrac a oni pisza ze to postac na bronzy

taka ciekawostka bard zbudowany pod as rozwala kazdego adc 1vs1

Opublikowano

Ja bym wzięła Thresha, nauczysz się nim grać i potem będziesz mógł lecieć nim na rankedy. 

Z Janną by nie mógł nauczyć się grać i pójść na rankedy? Your argument is invalid.

To już kwestia twojego wyboru, masz na stole najlepszego ofensywnego i najlepszego defensywnego supporta. Zobacz jaki playstyle bardziej Ci się podoba i wybierz sam. To, że ja wolę Jannę, nie oznacza, że Ty też podejmiesz taką decyzję.

Opublikowano

Ja bym wzięła Thresha, nauczysz się nim grać i potem będziesz mógł lecieć nim na rankedy.

Z Janną by nie mógł nauczyć się grać i pójść na rankedy? Your argument is invalid.

To już kwestia twojego wyboru, masz na stole najlepszego ofensywnego i najlepszego defensywnego supporta. Zobacz jaki playstyle bardziej Ci się podoba i wybierz sam. To, że ja wolę Jannę, nie oznacza, że Ty też podejmiesz taką decyzję.

W tytule podał trzy opcje, napisałam co JA doradzam, wiec nie wiem po co komentujesz. Według mnie Thresh to jeden z lepszych pickow na bota. A na rankedy to każdą postacią da się wejść, więc nq.
Opublikowano

W tytule podał trzy opcje, napisałam co JA doradzam, wiec nie wiem po co komentujesz. Według mnie Thresh to jeden z lepszych pickow na bota. A na rankedy to każdą postacią da się wejść, więc nq.

Ale nie napisałaś DLACZEGO doradzasz podaną przez Ciebie postać. Twój argument: "Ja bym wzięła Thresha, nauczysz się nim grać i potem będziesz mógł lecieć nim na rankedy." niestety, ale jest inwalidą (.__.), ponieważ każdą postacią można pójść na rankedy :p

Thresh - łapie, przyciąga, dociąga się do przeciwnika, spowalnia, podrzuca (przez co Jinx może rzucić pułapki i złapać przeciwnika, ciekawe połączenie). Nami bardzo lubiłam w s3 albo 4 (nie pamiętam), teraz nie wiem jak sprawdza się. 

Nautilus:

Wytrzymały (tarcza na "W", która absorbuje obrażenia, podstawowe ataki zadają więcej obrażeń)

Krótkie unieruchomienie przeciwnika w pasywce

Umiejętność "E" zadaje obrażenia oraz spowalnia przeciwników

"Q" przyciąga przeciwnika do Nautiego (oraz Nautiego do przeciwnika), można przyciągnąć się do tekstury (np.: do turreta, miniona, "ściany")

Bardzo fajny ult, którym można dobić, łatwo trafić w adc podczas tf (podrzuca w powietrze cel oraz ogłusza) - podrzuca również przeciwników, którzy są "po drodze"

Może być ciężko trafić z "Q" na początkuale to kwestia wprawy

Jeżeli zainicjujesz walkę poprzez użycie "Q", to nie będziesz mieć jak wycofać się (brak escape poza "Q" - przyciągnięcie się do tekstury)

Wolny autoatak ~.~

Opublikowano

Weź Thresha, jednak będziesz musiał ogarnąć hooki. Bard i Nami wymagają więcej "wtajemniczenia" w daną postać, a Threshem jak ogarniesz hooki, to możesz nawet konie kraść ;o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...