Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozdzielony ekran

Lilly Green

Pytanie

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie, od pół roku mam problem z takim czymś: 

210mu8i.jpg

czy ktoś wie w czym leży problem i co mam zrobić? :)
Edycja: dodam że był sprawdzony w komputerowym i nie znaleźli błędów, uszkodzeń na częściach. ;o

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jak mamy się dowiedzieć czy to wina systemu i sterowników czy tylko przeglądarki skoro sama nawet nie ułatwiasz rozwiązania problemu wręcz utrudniasz rozwiązanie nie  sprawdzając tylko czy działa na inne przeglądarce.

6 formatów, 2 osoby, win z innych źródeł. Dalej myślisz że to wina systemu? Dlaczego miałaby być wina przeglądarki skoro u wszystkich jest ok a u mnie nie? Proszę mi wyjaśnić.

Części mojego komputera:

243jion.jpg

Opublikowano

Na pewno ta opcja od klejmagica jest włączona? Jeśli masz napisane włącz, to znaczy, że jest wyłączona i domyślnie jest wyłączona.

A no i druga opcja - ustawienia w chrome, pokaż zaawansowane, odznacz użyj akceleracji sprzętowej, gdy jest dostępna.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Problemem może być stara wersja przeglądarki. Przez pół roku można było wpaść na pomysł by przynajmniej zmienić przeglądarkę albo przynajmniej napisać co było robione by to naprawić i jaka konfiguracja komputera jest 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem występuje tylko na facebooku?

Edit.

Wpisz w URL (w przeglądarce chrome) 

chrome://flags/#disable-accelerated-video-decode

i sprawdź czy masz tę opcję włączoną. 

Edit. 2 

W takim razie nie wiem jak Ci pomóc  :v, może ją wyłącz i sprawdź czy to coś zmieni. Przepraszam jestem słabym informatykiem  :v

Nie chcę robić syfu, bez odbioru.

Opublikowano

Na niczym innym nie zauważyłam. Youtube używam rzadko więc nie zwróciłam uwagi.

@klejmagic Ta opcja jest włączona.

@klejmagic mógłbyś pisać następnym razem normalne posty, bo nie wiadomo kiedy piszesz :lenny: przez godzinę odświeżałam stronę a potem dopatrzyłam się edycji.

Opublikowano

Dowiem się w końcu JAK DZIAŁA NA INNYCH PRZEGLĄDARKACH ? Ciężko to zrozumieć że to jest potrzebne by zdiagnozować błąd 

Opublikowano

Na pewno ta opcja od klejmagica jest włączona? Jeśli masz napisane włącz, to znaczy, że jest wyłączona i domyślnie jest wyłączona.

A no i druga opcja - ustawienia w chrome, pokaż zaawansowane, odznacz użyj akceleracji sprzętowej, gdy jest dostępna.

1. Opcja jest włączona.

2. Zmieniłam, poobserwuję i zobaczę jak będzie dalej.

Problemem może być stara wersja przeglądarki. Przez pół roku można było wpaść na pomysł by przynajmniej zmienić przeglądarkę albo przynajmniej napisać co było robione by to naprawić i jaka konfiguracja komputera jest 

Wersja przeglądarki jest aktualna. Nie chcę jej zmieniać bo ona mi odpowiada, jeżeli coś się dzieje z filmami to chcę wiedzieć co i dlaczego. Resztę dopiszę jak znajdę chwilę wolnego czasu.

Opublikowano

To jak mamy się dowiedzieć czy to wina systemu i sterowników czy tylko przeglądarki skoro sama nawet nie ułatwiasz rozwiązania problemu wręcz utrudniasz rozwiązanie nie  sprawdzając tylko czy działa na inne przeglądarce. 

Opublikowano

Po długim czasie (niestety nie miałam możliwości aby spędzać czas na mpc) informuję że wszystko wróciło do normy. Nie wiem jakim sposobem. Dziękuję za chęć pomocy. Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...