Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy gra jest godna uwagi?

Etaus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,a więc od dzisiaj chciałem zacząć grać w tą grę i tutaj nasuwa się moje pytanie czy gra jest godna uwagi , nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z tego typu grami  no chyba ,że Diablo 2 się zalicza.

Czy jako nowy/początkujący gracz odnajdę się w tej grze bo gdy zauważyłem drzewko rozdawania umiejętności ( przepraszam jeżeli źle to ująłem ) to się przeżegnałem.

Czy jakieś konkretne klasy/buildy są wskazane dla początkującego gracza?

Opublikowano

Tak odnajdziesz się, co do drzewka, póki co nie baw się samemu w tworzenie buildów, najlepiej wejść na stronę główną i tam szukać buildów. Polecam Ci grę na ligach, ponieważ na standardzie gra dla początkującego gracza jest trudniejsza z powodu wyższych cen. W tej grze grasz czym lubisz, oczywiście są buildy, które są bardzo kosztowne, ale są też tańsze wersję i ludzie opisują co najlepiej robić, jak wykorzystywać wszystko co zarobimy, jakie zamienniki możemy zastosować na dany przedmiot i co zrobić jeśli brakuje nam statystyki do założenia przedmiotu, czy zużycie many będzie zbyt duże. Podsumowując początkujący gracz się odnajdzie w tej grze, nie ma z tym żadnego problemu.

Opublikowano

Granie w standardzie ,a ligach czym to się różni ?

Standard był, jest i będzie zawsze. To po prostu "normalny" tryb gry. Ligi kilkumiesięczne charakteryzują się tym, że na nich każdy zaczyna jak równy. Każda z nich ma też jakiś dodatek - np. na obecnej lidze Perandus pojawią się grupy mobów broniących skrzyń Perandus, w których są Perandus Coins. Na mapach możemy spotkać Cadiro Perandusa, który je nam wymienia na jakiś itemek - za każdym razem proponuje co innego.

Do tego można ubrać nową postać dość tanio w fajny gear - ja za 2 Chaosy kupiłem sobie Infernal Mantle, który był mi potrzebny jako jedyny must have do builda (Triple Crit Flame Totem Selfacaster Hierophant, którego wlasnie buduje na podstawie buildu Witch)

Z ofert Cadiro padło mi parę Uniqatów, ale nic dla mnie. Tanio, bo za 60 Perandus Coins (2 mapy xD) kupiłem 12 Orb of Regret.

Opublikowano

@up chyba nie ma sensu sypać mu terminologią której nie zrozumie dopóki nie pogra :)

Gra jest jak najbardziej przyjemna dla początkujących, do tego na polskim twitchu jest pewien streamer "Ireneusz81" bodajże - z doświadczenia wiem, że to bardzo sympatyczny koleś który wyjaśnia i pomaga zrozumieć zarówno mechaniki gry jak i buildy, zawsze coś poradzi itp.

Zwróć uwagę, że to gra typowo do "grindowania", pvp raczej nie jest tutaj "sensem życia". Jak nie masz nic przeciwko całodniowym farmom i powtarzaniu bossów/ mapek, a radość sprawi Ci dobry itemek - to jest gierka przy której możesz się odprężyć :)

No i nutka niepokoju na hardcorze, gdzie po zgonie przenosi Ci postać na ligę standardową która już nie jest tak "prestiżowa".

Na początek polecam build pod flame totemy/ earthquake maraudera. Wszystko do znalezienia na forum poe

167161466687770313241.png

Opublikowano

Według mnie jest godna uwagi, jeżeli właśnie lubisz grindować :D Co do buildów i tutków, są dostępne na stronie poe :)

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Moim zdanie gra jest bardzo godna uwagi. Sęk największy w tym, że jest darmowa oraz cały czas wytwórcy starają się rozszerzać grę. Polecam z całego serca :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem krótko.... TAK

Grałem w Diablo (wszystkie serie z dodatkami) oraz w Path of Exile i tak samo miło mi się rozgrywało fabułe. No może te bossy na 2 i 3 Chapterze były lekko przesadzone.... :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie gra monotonna , przechodzisz te same questy te same czynności w 3 wersjach (normal , hard , hardcore ) nie ma żadnych innych ciekawych rzeczy , plusy jakie dostrzegam to oczywiście drzewko (można robić z postacią wszystko czego tylko sie zapragnie) gemy (które też trzeba logicznie poukładać żeby to miało jakikolwiek sens ) . Jak dla Mnie gra mało rozwojowa , mało kontaktu z graczami , gra praktycznie indywidualna , grasz dla siebie i z sobą ...co prawda można można grać w teamie ale to sie ogarnia po jakimś czasie .. ( 12 godzinach gry minimum - dla początkujących) - oceniam na - 

Dla mnie gra monotonna , przechodzisz te same questy te same czynności w 3 wersjach (normal , hard , hardcore ) nie ma żadnych innych ciekawych rzeczy , plusy jakie dostrzegam to oczywiście drzewko (można robić z postacią wszystko czego tylko sie zapragnie) gemy (które też trzeba logicznie poukładać żeby to miało jakikolwiek sens ) . Jak dla Mnie gra mało rozwojowa , mało kontaktu z graczami , gra praktycznie indywidualna , grasz dla siebie i z sobą ...co prawda można można grać w teamie ale to sie ogarnia po jakimś czasie .. ( 12 godzinach gry minimum - dla początkujących) - oceniam na - 

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano

Akurat juz niedlugo dodadzą nowe akty, więc koniec z "ciąglym" przechodzeniem tego samego. (dla mnie 3 razy to nie tak duzo). 

Akurat z ludzmi gra sie zajebiscie, wystarczy poszukac zniomkow na komunikatorach glosowych, wystarczy chciec. 

Sam gram od jakis 3 miesięcy i zaczynam powoli ogarniać. Pierwsza postac zjebałem (wiadomo), ale drugą robie juz z buildem dla poczatkujacych i przy tej postaci wiele sie nauczyłem. Do tego wiedza od znajomych. 

Jak się jest po prostu ogarniętym, zna troche angielski i korzysta z odpowiednich stronek to gra nie wydaje sie az tak trudna. 

PS. Najlepszy h'n's na rynku ! Nic tylko napierdaaaalać !

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...