Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczości

ActivE22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słowami wstępu powiem, że gram na 16:10.

4:3 - Większe modele lecz szybciej chodzą skiny, więc jeżeli masz  dobry refleks i nadążysz nad tym speedem to wybierz tą rozdziałkę bo większe siny. Minusem jest też ograniczone pole widzenia, lecz jak machasz jak dzik kamerą to bez problemu ^^

16:9 - Małe skiny lecz masz dłuższy czas reakcji niż na 4:3, większy zakres widzenia co pozwala Ci spostrzec wroga.­

16:10 - Moim zdaniem najlepsza rozdzielczość, jest bardzo wyraźny obraz czego brakuje w 4:3 i pozwala wora ujrzeć teoretycznie wszędzie, grając na arenach ludzie mówią często że nie widać wroga bo mapa źle oświetlona, lecz ja wszystko widzę. Ogólnie wszystko ładnie jest wymiarowe, skiny może są małe ale to się wyrównuje.

Osobiście polecam 16:10 - 1440 - 900 :)

Opublikowano

Słowami wstępu powiem, że gram na 16:10.

4:3 - Większe modele lecz szybciej chodzą skiny, więc jeżeli masz  dobry refleks i nadążysz nad tym speedem to wybierz tą rozdziałkę bo większe siny. Minusem jest też ograniczone pole widzenia, lecz jak machasz jak dzik kamerą to bez problemu ^^

16:9 - Małe skiny lecz masz dłuższy czas reakcji niż na 4:3, większy zakres widzenia co pozwala Ci spostrzec wroga.­

16:10 - Moim zdaniem najlepsza rozdzielczość, jest bardzo wyraźny obraz czego brakuje w 4:3 i pozwala wora ujrzeć teoretycznie wszędzie, grając na arenach ludzie mówią często że nie widać wroga bo mapa źle oświetlona, lecz ja wszystko widzę. Ogólnie wszystko ładnie jest wymiarowe, skiny może są małe ale to się wyrównuje.

Osobiście polecam 16:10 - 1440 - 900 :)

Też obecnie gram na 16:10 ale się zastanawiam nad zmianą

Jak ustawiłeś taką rozdzielczość 1440x900 ? Ile cali masz monitor bo może nie mam bo mi nie obsluguje :p

Opublikowano

Nie mam pojęcia ile mam cali bo korzystam z laptopa ­i nie mam pojęcia jak to sprawdzić bo mi nie wyskakuje w menadżerze :/ Ale ponad 20 na pewno i normalnie w opcjach mam taką rozdzielczość.

Opublikowano

Duzo zalezy od monitora, dokladnie o jakiej rozdzielczosci ale w skrocie: 16:9 spoko, zwlaszcza jak jutuberzysz itp (aktualnie gram 16:9 1600x900, monitor 22 cale 1920x1080), duzo widac, ladnie idzie pociskac awp, 16:10 granie rozciagnietego jest bez sensu, paski juz lepiej, to nie kazdy sie odnajduje w 16:9 i potrafi to ogarnac, imo spoko czasem pogrywam 1650x1080, 4:3 <3 1024x768 albo najfaniejsze to 800x600, jest w tym jakas magia, jeszcze jak sie uzywalo kiedys monitora 4:3, latwiej sie mi skupic, ale niskie rozdzielczosci maja tez pare wad oczywiscie, jednak idzie to przebaczyc wszystko. 4:3 rozciagniete - choc np jeden z moich ulubionych esportowcow (Krzystiu) Get_right gra tak czesto, to i tak uwazam to za pedalstwo, gralem tak duzo razy, nie polecam, co to ma byc w ogole, jak chcesz miec wieksze modele to kup wiekszy monitor (chociaz do csa to 24 polecam, jesli chcesz byc casualem domowym tylko to 27, bedzie tez fajniej) lub se lupe przylep. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...