Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość graczy miesięcznie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Pobieram właśnie Hotsa i nigdzie nie mogę znalesć jakiś statystyk ilości graczy online miesięcznie, czy coś w tym stylu... :) Czy są jakieś informacje na ten temat? :) 

A i zapomniałem dodać, czy gra w to więcej graczy niż w Smite?

Opublikowano

Blizzard nigdy nie chwalił się statystykami na temat ilości graczy. Ale wątpię, żeby w HotS'a grało więcej osób niż w Smite. 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Grałem ostatnio w hotsa i naprawdę czasami dochodziło do 4 minut w środku dnia ( mam 24 lvl ) a i tak nie było osób blisko mojego lvla tylko totalna mieszanka nowicjusze z doświadczonymi gdyby nie blizzard nikt by o tym nie słyszał natomiast smite już trochę stoi na rynku i ma o wiele więcej graczy

gQSkfLC.png

Opublikowano

Szukało tak długo meczu, bo oboje macie niski lvl konta. Duża ilość graczy, z tego co zaułważyłam, nie gra aż do wbicia 30-40 lvl żadnych QM tylko męczą cały czas SI (najcześciej ze znajomym by dostawać więcej doświadczenia) i wbijają od razu postacie z rotacji na 5 lvl. Taki sposób levelowania konta jest dużo efektywniejszy i szybszy (można skończyć grę w mniej niż 10 minut) niż granie w QM. Sporo zależy też od godziny grania: jak dla mnie najszybciej wyszukuje gry w godzinach popołudniowych i wieczorem. Z rana ludzie zazwyczaj pracują lub idą do szkoły, to i system dobiera drużynę dłużej.

Na max poziomie konta, znajduje mi grę przeciętnie w około półtorej minuty, czasem zdarza się dłużej. Najdłużej spędzona ilość czasu w kolejce, odkąd gram w HotSa (a gram od bety) to coś około 3-4 minut. Blizz podawał też w jednym z patchów informację, że system wyszukiwania gier będzie szukał drużyny dłużej i z jakich to powodów. Ludzie, którzy piszą na czacie ogólnym gry lub forach, że szuka im gry po 5-10 minut dobrze zmyślają, są niecierpliwi lub mają pecha.

Jeżeli chodzi o samą firmę to bym nie powiedziała tak jak @KimAhYoung , że Blizzard nigdy nie chwalił się statystykami. Jak dla mnie wręcz odwrotnie: uznałabym nawet, że ma na tym punkcie lekki fetysz. Co jak co ale pisać ile to lajków, subskrybcji i graczy nie mają to akurat lubią robić.

@Kapilek122 co do twojego pytania to nie ma chyba takiej strony ze statystykami z HotSa. Możesz spróbować zapytać jeszcze kogoś z firmy (na oficjalnym technicznym forum gry lub przez trinket) ale nie sądze by dali ci jakieś satysfakcjonujące odpowiedzi.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samą firmę to bym nie powiedziała tak jak @KimAhYoung , że Blizzard nigdy nie chwalił się statystykami. Jak dla mnie wręcz odwrotnie: uznałabym nawet, że ma na tym punkcie lekki fetysz. Co jak co ale pisać ile to lajków, subskrybcji i graczy nie mają to akurat lubią robić.

Skoro tak to zarzuć jakimiś statystykami których blizz NIGDY nie udostępnił  :v

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Zobacz sobie choćby WoW: Azeroth by the Numbers z 2014 roku lub infografikę z Diablo 3. To chyba statystyki lub mnie oczy mylą?  :v

To jest temat o HotS'ie... przeczytaj jeszcze raz  -.-

Witam ;)

Pobieram właśnie Hotsa i nigdzie nie mogę znalesć jakiś statystyk ilości graczy online miesięcznie, czy coś w tym stylu... :) Czy są jakieś informacje na ten temat? :) 

A i zapomniałem dodać, czy gra w to więcej graczy niż w Smite?

@Bechmdetis ja napisałem "Blizzard nigdy nie chwalił się statystykami na temat ilości graczy." co nie jest równoznaczne z tym, iż blizz nie lubi się chwalić itd... i skoro to temat o HotS'ie w dziale HotS'a to chyba logiczne, że moje wypowiedzi są odnośnie HotS'a, czyż nie? 

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Długi czas przed twoim drugim postem w tym teamcie odpowiedziałam już na zadane w temacie pytanie, pisząc przy tym wyraźnie, że nie znam strony ze statystykami do HotSa a co za tym idzie nie mam żadnych dokładnych informacji, na temat ilości graczy w grze:

@Kapilek122 co do twojego pytania to nie ma chyba takiej strony ze statystykami z HotSa. Możesz spróbować zapytać jeszcze kogoś z firmy (na oficjalnym technicznym forum gry lub przez trinket) ale nie sądze by dali ci jakieś satysfakcjonujące odpowiedzi.

Odpowiedziałam również, w tym samym poście, że nie zgadzam się z twoją wcześniejszą wypowiedzią. Uważam, że akurat Blizzard lubi się chwalić swoimi statystykami ze swoich gier i robi to dość często. Chciałeś, żebym zarzuciła jakimiś statystykami bo napisałeś, że niby firma nigdy nic takiego nie pokazywała, a przynajmiej tak to zabrzmiało, to dałam te, które potwierdzają, że jednak pokazuje cokolwiek. Najwidoczniej się źle zrozumieliśmy. Zluzuj trochę.

@KimAhYoung być może jednak odpowiedź na swoje pytanie miałeś już podaną w tym samym poście, który cytowałeś jako pierwszy, tylko kilka linijek niżej. Uznałam za logiczne, że nie pytasz ponownie o to, na co odpowiedź już padła (skoro wcześniej jak byk napisałam, że nie znam strony ze statystykami do HotSa).

Opublikowano

Oficjalnie na internecie od Blizzarda nie ma żadnej statystyki, która wskazałaby ile HotS ma graczy, jednak scena z pewnością jest duża. Wbicie tego 40 lvl'a nie zajmie zbyt dużo czasu, a zaraz za nim idą rankedy, które chyba są najbardziej zaludnione, więc nie polecam kierować się odczuciami z początku gry, a dopiero po wbiciu fulla i rozegraniu kilku rankedów.

Nie oczekuj też, że HotS dorówna dla LoL'a czy Doty - te gry są starsze, mają większy hype i rozgłos. HotS jest jeszcze stosunkowo nowy, jednak na pewno scenę ma lepszą niż shitSmite. 

Opublikowano

Nie oczekuj też, że HotS dorówna dla LoL'a czy Doty - te gry są starsze, mają większy hype i rozgłos. HotS jest jeszcze stosunkowo nowy, jednak na pewno scenę ma lepszą niż shitSmite. 

Na podstawie czego te wnioski?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...