Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca na wakacje za granicą

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Zastanawiam się nad wyjazdem do jakiejkolwiek pracy z granicą na wakacje, które coraz bliżej. Oczywiście pełnoletność już będzie. Zastanawiam się tylko czy to się opłaci i gdzie jechać najlepiej, ktoś z was może już był i wie co i jak? Gdzie takiej pracy szukać by mieć dużą pewność na wyjazd itd.?

Opublikowano

Jeżeli jedziesz tam i nie masz pracy załatwionej za granicą to nie jedź, pojedziesz i się okaże, że pracy nie będzie bo tak też jest.

Najlepiej ogarnij sobie pracę na wakacje już teraz, zebys mial pewnosc, najlepiej jak masz kogos z rodziny to powiedz zeby Ci zalatwili na wakacje, bedziesz mial 100% pewnosc ze nie wydasz hajsu na dojazd na marne i bedziesz pracował bo znam takich, co pojechali i zmarnowali hajs na dojazd a potem byl problem z wróceniem do polski bo nie miał już pieniędzy na to bo pracy za granicą nie było.

Ale polecam Niemcy, Holandie, Anglię

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Co ma do tego pełnoletniość, w większości krajów dostaniesz i tak niższą stawkę niż najniższa co ledwo się zwróci i praktycznie poniżej połowy zarobionej kasy ledwo zostanie. 

Najlepiej załatwiać przez znajomych, pewną prace i w miarę dobrze płatną.  Np sam tak załatwiam prace w Anglii rodzinie i kumplom, 150 funtów tygodniowo na czysto wychodzi, jeszcze się opłaca nawet przy najniższych stawkach.

UP. Anglii nie ma co polecać  w tym roku, zwłaszcza  jak ktoś nie ma wymaganych dokumentów NIN ( wyrobienie 2-3 tygodnie trwa od zgłoszenia telefonicznego )  i konta w banku to nie może liczyć na żadną legalną pracę, nawet jeśli ma dokumenty i tak zarobi mniej niż najniższa krajowa z powodu niskiego wieku. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Napisałem w temacie o pełnoletności, żeby zaraz nie było pytań  dot. tego czy już mam pełne prawa. Ogólnie to sie zastanawiałem nad Anglią ale poczytałem i wgl. i z tego co się teraz orientuje to dużo tam nie zarobię i do tego te wszystkie formalności. A co do szukania pracy, chodzi mi o to czy iść do urzędu pracy i tam się zgłosić, czy może polecicie jakąś agencje pracy albo ogólnie jakieś wskazówki dot. dobrych portali.

Opublikowano

Napisałem w temacie o pełnoletności, żeby zaraz nie było pytań  dot. tego czy już mam pełne prawa. Ogólnie to sie zastanawiałem nad Anglią ale poczytałem i wgl. i z tego co się teraz orientuje to dużo tam nie zarobię i do tego te wszystkie formalności. A co do szukania pracy, chodzi mi o to czy iść do urzędu pracy i tam się zgłosić, czy może polecicie jakąś agencje pracy albo ogólnie jakieś wskazówki dot. dobrych portali.

Najlepsze rozwiązanie to tak jak mówiłem jeżeli masz znajomych to poproś aby Ci załatwili, ewentualnie z twoich opcji to ta, aby iść tam do urzędu, ew. coś na OLX wyhaczyć jakieś oferty pracy za granicą.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Na początek to kazda oferta pracy za którą trzeba zapłacić to głownie oszustwo, liczy sie dopiero umowa którą sie podpisuje i z głową przynajmniej przeczyta by potem nie zostać z ręką w nocniku bez kasy która pójdzie na miejscu pracy  na utrzymanie. 

Opublikowano

W Niemczech dobrze płacą, imo w Anglii też. Osobiście na żywioł jechać nie polecam. Najlepiej żebyś miał znajomości, które pozwolą Ci przyjechać od razu do pracy. Przy zbiorach warzyw w Niemczech przy dobrych wiatrach w 2 miesiące masz około 20 tysięcy złotych. Oczywiście praca nie jest lekka, tylko prawdziwa praca za dobre pieniądze.

Opublikowano

Ludzie którzy legalnie jeżdżą pracować , mają ok 800 do 1500 euro miesięcznie ledwo . 

Obudź się człowieku i naucz liczyć.

Piękna bajka z tym zarobkiem, musiał by 24 h na dobę pracować a potem jeszcze ukraść wypłatę koledze by tyle mieć może w sumię  po 2 miesiącach pracy. 

Pokaz mi dzieciaka który kończy 18 lat i zarabia 2 500 euro miesięcznie w Niemczech , chyba że daje cztery litery każdemu kto zapłaci. 

W Anglii nie zarobi więcej jak 1000 funtów BRUTTO  miesięcznie 

Opublikowano

Ludzie którzy legalnie jeżdżą pracować , mają ok 800 do 1500 euro miesięcznie ledwo . 

Piękna bajka z tym zarobkiem, musiał by 24 h na dobę pracować a potem jeszcze ukraść wypłatę koledze by tyle mieć może w sumię  po 2 miesiącach pracy. 

Pokaz mi dzieciaka który kończy 18 lat i zarabia 2 500 euro miesięcznie w Niemczech , chyba że daje cztery litery każdemu kto zapłaci. 

Odkąd wyszedłeś z działu "komputery" stałeś się strasznie agresywny. Znajomy ( pełnoletni, ale w tej pracy - bez znaczenia ) zarobił w Szwecji/Finlandii 10 tysięcy euro w 2 miesiące, zbierał runo leśne, ale to praca 15h w terenie, 10h snu i tak non-stop cały miesiąc.

Opublikowano

Czyli tyrał jak niewolnik a nie pracował legalnie, nie porównuj pracy na czarno do pracy legalnej.

Jak by robił normalnie nie zarobił by nawet połowę tego.

Wszyscy chwalą się ile zarobili ale jakoś nikt nie pisze ile musieli wydać na dojazdy do pracy, zakwaterowanie i wyżywienie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie przyjmie kogoś za darmo do domu by on sobie zarabiał, jadł na jego koszt. 

Opublikowano

W Belgii na zbiorze gruszek dostajesz 50€ za dzień (8h pracy +sobota). Wychodzi Ci około 1400-1500€ co i tak jest zajebistym zyskiem w porównaniu do Polski. Wyżywienie i dojazd załatwiasz sobie sam, ale zakwaterowanie masz za darmo.

Opublikowano

Ja nie mówię że nie zarobi, chodzi tylko o kraj gdzie pracujesz.

Każdy ma inne warunki zatrudnienia i wybierasz czy robisz nielegalnie ( tyrasz jak niewolnik po 10-15 h ) czy legalnie 40h w tygodniu i zarabiasz połowę mniej. 

Sam zarabiam do 2 tys funtów a każdy co chce przyjechać od razu chce mieć przynajmniej 3 tyś na miesiąc  i minimum stawkę jaką mam. Gdzie tu logika w myśleniu o pracy ?

Jak widać większość tylko sie osłuchała ile to inni zarobili i liczą ze będą mieli to samo i nawet lepiej. 

Opublikowano

Czyli tyrał jak niewolnik a nie pracował legalnie, nie porównuj pracy na czarno do pracy legalnej.

Jak by robił normalnie nie zarobił by nawet połowę tego.

Wszyscy chwalą się ile zarobili ale jakoś nikt nie pisze ile musieli wydać na dojazdy do pracy, zakwaterowanie i wyżywienie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie przyjmie kogoś za darmo do domu by on sobie zarabiał, jadł na jego koszt. 

Ale z ciebie świszczypała.  <.<

Doinformuj się trochę zanim zaczniesz się udzielać, praca przy zbieraniu runa leśnego nie jest na czarno, po prostu zbierasz i sprzedajesz to w specjalnych punktach skupu. Zakwaterowanie? Żaden problem... ile zapłacisz za pokoik na wsi? nawet jeśli 500 euro to nie jest to fortuna...

Wracaj do swojego działu Ktosiu, bo zaczynasz gwiazdorzyć i ukazywać swoją wyższość nad innymi... daj spokój, bo naprawdę tracę wiarę w ludzkość.  :v

Opublikowano

Co ma dział człowieku do moich wypowiedzi? Bardzie twoje zakrawały by  na kpinę jak będziesz sie wypowiadał w komputerach.  Nie podoba się nie czytaj i wypi******j  z tematu bo nie potrafisz nic sensownie chłopakowi doradzić.

Czy ja mam jakieś obiekcję że nie można zarobić? Ty chyba nie czytałeś postu do którego dałem wypowiedź, według ciebie do 15 godzien dziennie zapierdalania w lesie to czysta i legalna praca. Ptaszki śpiewają, on sobie chodzi i samo ładuje się runo do koszyczka. 

Nie wiesz jak jest to nie wypowiadaj sie na temat pracy za granicą, nie zarabiałeś, nie byłeś i nie zarobiłeś, USŁYSZAŁEŚ tylko jak mieli inni, uwierz mi oni wolą opowiadać bajki niż pochwalić się tym że zarobili połowę tego co słychać w ich opowieściach.

To dokładnie tak samo jak z rybakami, im więcej mówi o rybie tym szerzej ręce rozkłada. 

Zresztą nikt tego nie mówi że z obiecanych pieniędzy jak mu zostanie przynajmniej połowa to mozna śmiało powiedzieć że miał udany wyjazd zarobkowy za granicę. 

Opublikowano

Co ma dział człowieku do moich wypowiedzi? Bardzie twoje zakrawały by  na kpinę jak będziesz sie wypowiadał w komputerach.  Nie podoba się nie czytaj i wypi******j  z tematu bo nie potrafisz nic sensownie chłopakowi doradzić.

Czy ja mam jakieś obiekcję że nie można zarobić? Ty chyba nie czytałeś postu do którego dałem wypowiedź, według ciebie do 15 godzien dziennie zapierdalania w lesie to czysta i legalna praca. Ptaszki śpiewają, on sobie chodzi i samo ładuje się runo do koszyczka. 

Nie wiesz jak jest to nie wypowiadaj sie na temat pracy za granicą, nie zarabiałeś, nie byłeś i nie zarobiłeś, USŁYSZAŁEŚ tylko jak mieli inni, uwierz mi oni wolą opowiadać bajki niż pochwalić się tym że zarobili połowę tego co słychać w ich opowieściach.

To dokładnie tak samo jak z rybakami, im więcej mówi o rybie tym szerzej ręce rozkłada. 

Zresztą nikt tego nie mówi że z obiecanych pieniędzy jak mu zostanie przynajmniej połowa to mozna śmiało powiedzieć że miał udany wyjazd zarobkowy za granicę. 

Nie przystaję mi rozmawiać z tak mało kulturalnym człekiem, ale zrobię to, bo póki co mam niezły ubaw jak ci ciśnienie skaczę.  :v

Legalna - Tak, Czysta - Zależy czy deszcz pada itp. Ptaszki - Również zależy od pogody itp.

Ja swoje wiem i nie muszę ci nic udowadniać, że osoba A zarobiła dużo $$$ za granicą, ja znam prawdę i to mi wystarczy, a ty możesz sobie wątpić - mi to powiewa, ja miałem zamiar napisać to co wiem - i to czy mi wierzysz czy też nie, to tylko i wyłącznie twoja sprawa. Pozdrawiam, polecam melisę.  :D

Opublikowano

Legalna czy nie legalna,ważne że hajs jest i warto.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie przystaję mi rozmawiać z tak mało kulturalnym człekiem, ale zrobię to, bo póki co mam niezły ubaw jak ci ciśnienie skaczę.  :v

Legalna - Tak, Czysta - Zależy czy deszcz pada itp. Ptaszki - Również zależy od pogody itp.

Ja swoje wiem i nie muszę ci nic udowadniać, że osoba A zarobiła dużo $$$ za granicą, ja znam prawdę i to mi wystarczy, a ty możesz sobie wątpić - mi to powiewa, ja miałem zamiar napisać to co wiem - i to czy mi wierzysz czy też nie, to tylko i wyłącznie twoja sprawa. Pozdrawiam, polecam melisę.  :D

@Marceli99 wiesz, z @Ktosiu to możesz się na PW pokłócić a nie z*********ć temat niepotrzebnymi krytykami jego znacznie sensowniejszych od twoich wypowiedzi.

Jeśli chodzi o robotę to samemu trochę bez sensu taki wyjazd, znacznie lepiej zabrać się ze znajomymi - wiesz rozdzielicie między siebie koszty wyjazdu itp.

I żadna praca nie hańbi ;)

No oczywiście jeśli tolerujesz pracę w deszczu, odrobinę zabrudzone butki i odrobinę wysiłku :D

A roboty gdzieś w kraju nie ma? Poszukaj, porównaj, ale decyzja twoja ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

@Marceli99 wiesz, z @Ktosiu to możesz się na PW pokłócić a nie zapierdalać temat niepotrzebnymi krytykami jego znacznie sensowniejszych od twoich wypowiedzi.

Jeśli chodzi o robotę to samemu trochę bez sensu taki wyjazd, znacznie lepiej zabrać się ze znajomymi - wiesz rozdzielicie między siebie koszty wyjazdu itp.

I żadna praca nie hańbi ;)

No oczywiście jeśli tolerujesz pracę w deszczu, odrobinę zabrudzone butki i odrobinę wysiłku :D

A roboty gdzieś w kraju nie ma? Poszukaj, porównaj, ale decyzja twoja ;)

Czy ja się kłócę? Jedynie dodaję małe rady żeby mu tak ciśnienie nie skakało, bo trudno się dyskutuję z wrogo nastawionymi osobami. ;) W kraju zarobisz znacznie mniej niż za granicą. Nie masz co liczyć na więcej niż 5 tysięcy za całe przepracowane wakacje, a tak to chodzisz po lesie ( na świeżym powietrzu ) i zbierasz runo leśne, faktem jest to że należy doliczyć kosztu zakwaterowania jak Pan agresywny wspomniał, no ale bądźmy szczerzy... nawet gdyby zarobki wyniosły ledwo 1500 euro - to czy będziesz żałował 500 na pokoik? To już jest 8 tysięcy do łapki, i ponadto w pełni legalna praca, taka alternatywa - zbierania złomu.

Odcinam się od dyskusji.

Opublikowano

u mnie na polu ludziom płace 4zł za kobiałke truskawek którą zbierają w jakieś 5 minut

60 : 5 = 12 kobiałek w 1h

12 · 4 = 48zł w godzine

dziennie nie da się w ten sposób pracować więcej niż 5h bo to męcząca prace

48zł · 5h = 240zł dniówka

tyle zarabiają ludzie pracujący na polu w Polsce, a gdzieś tam w niemczech to myślę że zarabiają tyle w € za tą samą prace

także jeżeli wyjazd za granice to tylko praca na polu bo w ten sposób najwięcej zarobisz, a o to Ci chodzi

na olx lub na fb są grupy gdzie znajdziesz ludzi zza granicy i tam kogoś znajdziesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...