Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja obrażeń skryptem

kacpicygan123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do Was taką prośbę, oraz proszę o szybką odpowiedź!!!

O co mi chodzi? Otóż chcę zrobić miecz w skript, który:

Nazywa się &3Gladius Nowicjusza

Ma opis &b-------------------||&6&lTyp: &r&bMiecze||&6&lWartosc ataku: &r&b1||&b-------------------

Ale już umiem to zrobić. Proszę więc o taki skrypt, gdzie statystyki tak jak wyżej np. Wartość ataku: 1 działały! Wyjaśniam:

Bijemy zombie. Bijemy go żelaznym mieczem o nazwie i lore podanymi wyżej. Więc nie zadajemy mu tyle ile normalnie zada miecz, lecz 1 heart (w skript już ustawiłem życie bossa na 20 hearts.) Podsumowując:

Proszę o skrypt na modyfikację obrażeń miecza

Proszę o nie dodawanie kodów z "cancel event" z wydarzeniem "on damage", bo wtedy zombie nie zostaje odrzucone do tyłu, tylko stoi i nie reaguje

Proszę o zrobienie zmiennej, w której lore występuje tak, żeby w miejsce "(...)Wartość ataku: (zmienna)" wstawić zmienną w miejsce (zmienna). W ten sposób będę mógł tworzyć mnóstwo broni ustawiając do wartości ataku podaną zmienną.

Za wyczerpującą odpowiedź, dostaje się:

Like i  Najlepszą Odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie kacpicygan123!

Opublikowano

Proszę o nie dodawanie kodów z "cancel event" z wydarzeniem "on damage"

nie da sie inaczej w skriptcie

Opublikowano

Dobrze, więc jeśli jest to konieczne, to proszę o napisanie skryptu z "cancel event" ale uprzedzam - chodzi mi o to, aby zombie zostawało odrzucane po uderzeniu!

Proszę o nie dodawanie kodów z "cancel event" z wydarzeniem "on damage"

nie da sie inaczej w skriptcie

Dobrze, więc proszę o "cancel event", ale niech odrzuca zombie po uderzeniu! Bo tak to wygląda jakby Zombie miało AntiKB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...