Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spowolniony komputer.

Nightday96

Pytanie

Opublikowano

Witam. Po prostu nie wiem co już mam robić... Komputer chodzi dosyć wolno, mimo iż nie ma na nim za wielu programów ani czegoś co mogłoby być tego przyczyną... Stosowałem do optymalizacji już dwa programy Advanced Systemcare i AVG PC TuneUp, jednak żaden z nich nie wiele przyśpieszył działanie komputera... Tak na początku to posiadam:

- System Windows 7 Ultimate

- 3 GB Ram'u 

- Podwójny procesor Intel Core i2 (Każdy po 2.00 GHz)

A tu lista moich zainstalowanych programów (obecnie)

dyf3p95.png

Skan AntyMalware itp. już robiłem za pomocą Malwarebytes Anti-Malware, co okazało się wielką klapą. Po wykryciu 138 malware po restarcie były same problemy, blue screeny, zawieszanie się, restarty, lub po prostu nie chciał się włączyć. (Są naprawione)

Zaraz po otwarciu Ram skacze wysoko, powyżej 2 GB :/

Macie jakieś pomysły, propozycje ? Z góry dzięki za pomoc. :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wejdz w menu start-> prawy przycisk na komputer-> właściwości->  zaawansowane ustawienia systemu -> jest taka kolumna wydajność a obok niej pisze ustawienia klikasz na to-> potem dopasuj do uzyskania jak najlepszej wydajności i zastosuj i okej :)

Niby trochę poprawiło chodzenie. Tylko że CPU co chwile jest po +50% i skaka aż do 100%...(Wcześniej w sumie też było) 

W jakiej sytuacji się tak dzieje i pokaż nazwę procesu który zużywa tyle CPU. 

A tylko sobie google chrome włączę...

B6bl0qz.png

Opublikowano

Ale w czym tu widzisz problem, masz mało pamięci to musi być duże zużycie, dokup pamięć będzie dokładnie to samo tylko mniejsze zużycie pamięci. Problemu niema żadnego 

Zainstaluj chrome w wersji x64, będzie mniej obciążała system 

Zainstalowałem. Już tak CPU nie zbiera. A ile by kosztował ddr2 w normalnym sklepie ? Bo wcześniej przez allegro zamawiałem. 

Opublikowano

Ale w czym tu widzisz problem, masz mało pamięci to musi być duże zużycie, dokup pamięć będzie dokładnie to samo tylko mniejsze zużycie pamięci. Problemu niema żadnego 

Zainstaluj chrome w wersji x64, będzie mniej obciążała system 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Żadna, chyba że tylko XP przy kompie ledwo spełniającym minimalne wymagania lepszych systemów. 

Opublikowano

Wejdz w menu start-> prawy przycisk na komputer-> właściwości->  zaawansowane ustawienia systemu -> jest taka kolumna wydajność a obok niej pisze ustawienia klikasz na to-> potem dopasuj do uzyskania jak najlepszej wydajności i zastosuj i okej :)

Niby trochę poprawiło chodzenie. Tylko że CPU co chwile jest po +50% i skaka aż do 100%...(Wcześniej w sumie też było) 

Opublikowano

To już lepiej niech uaktualni do w10 i sprawdzi jak działa. 

Opublikowano

t5tGmKu.gif

Opublikowano

W jakiej sytuacji się tak dzieje i pokaż nazwę procesu który zużywa tyle CPU. 

Opublikowano

To licz na cud z taką ilością RAM. 

Komputer działa tak jak ma działać i nie ma z nim ani z systemem żadnych problemów. 

Na dodatek masz piracki windows, najgorszą i najcięższa z możliwych wersji na słaby komputer. Ultimate stosuje się pod serwery, 50% możliwości systemu i zawartych usług i programów to tylko śmieci dla zwykłego użytkownika. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...