Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarobek columbus 2016

rauespl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam 71 euro na steam , i myslalem o zakupie naklejek z tego MLG .

Więc czy one wgl zdrożeją ? Czy jest sens je kupować tak jak to miało 2 lata temu ?
Jak już to kupować pojemniki z folią autografy , czy drużynowe ?:P

edit. jeszcze kiedyś było takie coś , że jak dodali w nocy przecena to rano sie w grze kupowalo po 20 centów , i sprzedawalo na rynku za 50/60 tak zrobiłem z 5 euro ciekawe czy teraz tak bedzie.

Opublikowano

­po turnieju bodajze naklejki stanieją i mozna ich nakupic ale nie widze sensu...
Naklejki drożeją jak team sie rozpada albo dostaje bana. Mysle ze mozna zainwestowac w te MLG w folii (są całkiem spoko i mysle ze nastepne mlg będzie najblizej za rok)
a jezeli chodzi ci o te zwykłe.. będzie tak jak rok temu kupiles za 88 centów a potem ciężko było je sprzedac zeby ci sie to chociaz zwróciło.

memewarenetlxshv.png

Opublikowano

A te pojemniki z foliami (autografy drużyn) warto kupować ? Też myslalem zeby nakupic astralis i faze. Nawet jesli zarobie te 5 euro to będzie coś.

Opublikowano

Naklejki to już dawno nie rentowny biznes. Jednak ze względu na nowe naklejki holo może się to ciut zmienić na pewno naklejki faze i naklejki mlg będą rosły w cene ze względu na te memy. Ja kupie pare na promocji ale nie dla biznesu. Warto kupować naklejki mniej popularnych zespołów bo szybciej wzrasta cena np flipside na nich miałem najszybszy i największy zysk bo było ich najmniej z kolei na VP i EnVy musiałem się naczekać i zarobiłem na nich marne 8-10 centów na sztuce.

Opublikowano

Naklejki to już dawno nie rentowny biznes. Jednak ze względu na nowe naklejki holo może się to ciut zmienić na pewno naklejki faze i naklejki mlg będą rosły w cene ze względu na te memy. Ja kupie pare na promocji ale nie dla biznesu. Warto kupować naklejki mniej popularnych zespołów bo szybciej wzrasta cena np flipside na nich miałem najszybszy i największy zysk bo było ich najmniej z kolei na VP i EnVy musiałem się naczekać i zarobiłem na nich marne 8-10 centów na sztuce.

Czerwone stickery też w cenie są przeważnie - mouz, Astralis, co do graczy to pewnie s1mple i dosia będą najdrożsi. 

Opublikowano

Czyli kupować astralis , faze , g2 ?
A co do tych pojemników to też zauwazylem ze ludzie niektorzy kupują i trzymają pare miechow w eq

Opublikowano

Czyli kupować astralis , faze , g2 ?

A co do tych pojemników to też zauwazylem ze ludzie niektorzy kupują i trzymają pare miechow w eq

Bo tak się robi, trzyma się je przez rok lub dłużej i sprzedaje. Tak czy siak zarobek ze stickerów jest z roku na rok mniejszy. Zdrożeją pewnie s1mple, dosia, MLG, Faze, mouz.

Opublikowano

Kupuj pytha, z 30 centow teraz chyba 2€ kosztuje =)

Opublikowano

Nie opłaca się kupować, bo tak czy siak na majorze zagra (na 90%), lecz od drugiego dnia. 

dokładnie to tylko problemy z wizą. Nie rozumiem czemu mouse miało by być drogie? Ale fakt podobnie jak flipside to jest pewna nisza. Ja na pewno kupuje naklejki mlg bo one podrożeją i troche pojemników legend, zastanawiam sie czy je otwierać jak w 3 pierwszych trafie faze to chyba otworze bo z naklejek faze jest spora przebitka. Astralis w sumie też worth w końcu czołowy team a zmienili nazwe czyli popyt będzie. Polecam ogółem na kilka h przed końcem promki popatrzeć na rynek czego jest najmniej bo to podrożeje najszybciej chyba że mówimy o jakichś mało znaczących teamach których jak tak patrze w sumie na tym majorze nie ma ;>

Opublikowano

Nie opłaca się kupować, bo tak czy siak na majorze zagra (na 90%), lecz od drugiego dnia. 

dokładnie to tylko problemy z wizą. Nie rozumiem czemu mouse miało by być drogie? Ale fakt podobnie jak flipside to jest pewna nisza. Ja na pewno kupuje naklejki mlg bo one podrożeją i troche pojemników legend, zastanawiam sie czy je otwierać jak w 3 pierwszych trafie faze to chyba otworze bo z naklejek faze jest spora przebitka. Astralis w sumie też worth w końcu czołowy team a zmienili nazwe czyli popyt będzie. Polecam ogółem na kilka h przed końcem promki popatrzeć na rynek czego jest najmniej bo to podrożeje najszybciej chyba że mówimy o jakichś mało znaczących teamach których jak tak patrze w sumie na tym majorze nie ma ;>

Czerwone stickery zawsze są w cenie, ponieważ dobrze komponują się z większością skinów. 

Opublikowano

Zaczynając słowami wstępu:

Major jak każdy inny, zarobek x5 minimalny przy dobrej inwestycji.

Jak dobrze zainwestować?

Po analizie naklejek sądzę, że pewniaki to:

-Drużynowe: Splyce, Faze, C9

-Autografy: ScreaM, KennyS, Dosia

-Inne: autografy oraz naklejka drużyny Gambit

Dlaczego takie naklejki?

1. Splyce - bardzo ładna naklejka oraz drużyna której może być to ostatni Major.

2. FaZe - naklejki ich po 2-5 miesiącach będą sporo warte, na te barwy ostatnio jest Hype.

3. C9 - młode chłopaki, każdy ich lubi i naklejki ich zawsze są pewne.

4. ScreaM - największy pewniak, jego naklejki zawsze drogie, ma swoje grono fanów, którzy płacą nie małe kwoty za jego autografy na broniach.

5. KennyS - Legenda snajpy, może ostatnio nie jest w formie, lecz przez swoje wcześniejsze akcje zdobył wiele fanów, dodatkowo naklejka z nawiązaniem do jego AWP jest bardzo ładna.

6. Dosia - Dosia x God :D

7. Gambit Gaming - nie spodziewam się aby zaszli daleko, lecz naklejki po 6miesiącach będą troszkę warte, polecam sprzedać przed dreamhackiem gdy będzie informacja że się nie dostali.

Mój wybór według ilości zakupionych naklejek:

- ScreaM

- FaZe

- Gambit

- KennyS

- Splyce

- Dosia

- C9

Oczywiście jest to moje zdanie, nikt nie musi kupować tego co ja, lecz w tamtym roku zarobiłem x9 tego co zainwestowałem!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zaczynając słowami wstępu: Major jak każdy inny, zarobek x5 minimalny przy dobrej inwestycji. Jak dobrze zainwestować? Po analizie naklejek sądzę, że pewniaki to: -Drużynowe: Splyce, Faze, C9 -Autografy: ScreaM, KennyS, Dosia -Inne: autografy oraz naklejka drużyny Gambit Dlaczego takie naklejki? 1. Splyce - bardzo ładna naklejka oraz drużyna której może być to ostatni Major. 2. FaZe - naklejki ich po 2-5 miesiącach będą sporo warte, na te barwy ostatnio jest Hype. 3. C9 - młode chłopaki, każdy ich lubi i naklejki ich zawsze są pewne. 4. ScreaM - największy pewniak, jego naklejki zawsze drogie, ma swoje grono fanów, którzy płacą nie małe kwoty za jego autografy na broniach. 5. KennyS - Legenda snajpy, może ostatnio nie jest w formie, lecz przez swoje wcześniejsze akcje zdobył wiele fanów, dodatkowo naklejka z nawiązaniem do jego AWP jest bardzo ładna. 6. Dosia - Dosia x God :D 7. Gambit Gaming - nie spodziewam się aby zaszli daleko, lecz naklejki po 6miesiącach będą troszkę warte, polecam sprzedać przed dreamhackiem gdy będzie informacja że się nie dostali. Mój wybór według ilości zakupionych naklejek: - ScreaM - FaZe - Gambit - KennyS - Splyce - Dosia - C9 Oczywiście jest to moje zdanie, nikt nie musi kupować tego co ja, lecz w tamtym roku zarobiłem x9 tego co zainwestowałem! Pozdrawiam!

Warto dodać s1mple, top10, możliwe, że z liquid nie pogra na następnym majorze albo się nie dostaną, sticker MLG też w cenie pewnie będzie, szczególnie holo, bo komponuje się do memów z Faze. 

Opublikowano

Osobiście nie lubię S1mple i wiele osób jest także takiego zdania z powodu jego Toxic'u do ludzi.

Nigdy nie zwracałem uwagi na naklejki wydarzeń czyli: MLG, Eizo itp. Jakoś mnie to nie interesowało, chodź nie jest najgorsza bo dostałem przed chwilą AK od typka z tymi naklejkami to spoko, no ale ja w to nie inwestuję bo myślę, że przy moich betach więcej zarobię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...