Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki server najlepiej zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz, postanowiłem zrobić Server Minecrafta na 1.8.. Ale nie wiem na którym serverze najlepiej by grali ludzie, więc pytanie do gamer'ów Minecrafta, jaki server najlepiej wam odpowiada?

Only PVP
Survival
Survival + Gildie
Creative
SkyBlock

Jak jakiś inny niż te co wymieniłem to możecie napisać swój w Waszej odpowiedzi.

Dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

1. Nie.

2. Tak, ale inaczej miałoby to wyglądać.

3. Nie.

4. Nie.

5. Nie.

2.

Minecraft jest zrobiony na survival, można podkręcić to, czego twórcom się nie udało, czyli poziom trudności tej gry.

Można zrobić drop z rud, na różnych biomach, np. najwięcej żelaza będzie na biomie łąkowym, diamenty będą wszędzie, a węgiel tylko w jaskiniach.

Wszystkie moby sprawiałyby potencjalne zagrożenie, nie można by przejść koło nich obojętnie, a wyjścia z kryjówek w nocy, na powierzchnię byłoby ryzykowne - ludzie musieliby robić kolejki. Wiadomo, że trafi się ktoś, kto woli biegać w podziemiach niż jeździć - kolejki można zrobić szybsze.

Nether byłby piekłem, nie tylko w nazwie, zrobiłoby się tam jeszcze trudniej, a w Endzie jako praktycznie miejsce końcowej fazy rozgrywki, dawałaby bardzo duże korzyści. Jednak trzeba byłoby się do niej naprawdę dobrze przygotować, chyba, że ktoś miałby zamiar paść od razu od Smoka Kresu. 

Bałwany, Iron Golemy nie na darmo zostały dodane do rozgrywki - miały chronić gracza, można by te stwory nieco "podkręcić", bałwan miałby znikome dmg, Iron Golem o wiele więcej życia. Na mapie w określonych miejscach spawniłyby się Giganty (zombie) wraz ze swoimi sługusami (innymi zombie, szkieletami). Giganta trzeba byłoby ściągnąć z łuku, bo podchodząc do niego i nie mając diamentowej zbroi zostalibyśmy by natychmiast unicestwieni. Takich rzeczy można by mnożyć i mnożyć - wielka pajęczyna na mapie, a w niej ogrom pająków, na początku zwykłych, im głębiej w ich siedlisko, tym trudniej by było - więcej jadowitych pająków, a na samym końcu boss z dropem, zostawiający również skrzynie po nim.

To taki na szybko pisany pomysł, rób co chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...