Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

|FreedomMu|Exp:40|Drop:30|START:po dopracowaniu wszystkiego!|

FreedomMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich Graczy Mu Online!

Każdy z was pewnie pamięta stary server Freedom Mu! Ja chciałbym go odtworzyć! Server stałby na Dedykowanej maszynie byłby całkowicie bez donate, bez servera VIP!

Na serverze nie było by Grand Resow! Ustawienia Freedoma będą takie jak Ja pamiętam oczywiście nie wszystko pewnie zapamiętałem więc jeśli bym czegoś zapomniał to proszę starych graczy Freedom'a o przypomnienie mi tego! :)

Server pewnie prędko nie wystartuje bo będzie przy nim sporo roboty żeby go dobrze dopracować!.

Wersja Freedom Mu:

Season 2 Premium+update co miesiąc!

Każda postać będzie odpowiednio zbalansowana pod PVP

Max staty to 32767 można będzie je osiągnąć po wbiciu około 160 rr-BK/SM/ME  MG na okolo 135rr DL na okolo 165rr

Ustawienia były by następujące:

Exp:40

Drop:30%

Reset na 400lvl po rr cofka do lvl 255 i staty zostają. Każdy reset płatny 100kk, czyli 1rr-100kk 2rr-200kk itd. A od 20rr+ cena za rr wynosiłaby 2kkk.

Drop Loch's Feather- Icarus bardzo słaby!

Spoty:

Arena dostępna była by od 255lvl. Spoty na arenie w klatkach i po za nimi

Na każdej mapie po około 8-10 mobów. Jedynie na arenie było by 10-13 mobów

Inwazje co 8 godzin po 3-4 goldy. ( nie pamiętam po ile goldów było na inwazjach więc jak ktoś pamięta proszę o info:)

Eventy: Standardowe eventy Mu Online+ sporadycznie robione przez GM

Guildia: będzie można stworzyć po osiągnięciu 200 lvl

MG: po osiągnięciu 250 lvl

DL: po osiągnięciu 300 lvl

Max lvl itemka: +13+16

Kasowanie postaci do 40 lvl

Serca medale itd. drop itemków do max +9

Punkty za lvl- standardowe 5/6 MG/DL po 7

JEWEL SUCCESS RATE:

Bless: 100 %
Soul: 50 %
Soul + luck: 75 %
Life: 90 %

CHAOS MACHINE:

+10 : 75 %
+11 : 65 %
+12 : 55 %
+13 : 45 %

Box of kundun Drop:

BOK+1: Excellent Leather, Bronze, Pad ...
BOK+2: Excellent Scale, Bone, Silk ...
BOK+3: Legendary, Dragon, Storm Crow ...
BOK+4: Black Dragon, Thunder Hawk, Divine ...
BOK+5: Dark Soul, Hurricane, Red Spirit, Ringi, Pedanty ...

Drop z Kunduna:

Volcano,Dark Knight, Venom Mist, Sylpid Ray, Sunlight,Bone Blade,Grand Viper Staff,Sylph Wind Bow,Solay Scepter,Explosion Blade, ACC Item

Ustawienia sklepów:

Lorencia: Arrows, Bolts, Leather, Pad, Bronze, Roundshield, Skull Staff, Shortsword, Alcohol, Antidote, Apple, Small Mana Potion ...
Noria: Scale, Silk, Scimitar, Arrows, Bolts, Potion ...
Davias: Bone, Serpentstaff, Small MP Potion, Small HP Potion, Big MP Potion, Big HP Potion ...

Wszystkich chętnych co chcieli by się przyczynić do odtworzenia starego dobrego Servera Freedom Mu Zapraszam do pomocy

GameFreedom Exp:40 Drop:30

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Poszukiwane osoby do Teamu to:

Grafik który wykonałby stronę pod server jak i forum

Admin techniczny który zna się dobrze na plikach serverowych i ich konfiguracji i nie tylko!

Wszystkich chętnych do pomocy proszę o kontakt tutaj lub PW do mnie!

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Season 2 pliki+zabezpieczenia będą kupione od fimy WebZen

mozna prosic o jakis kontakt do dzialu WEBZEN od sprzedazy zabezpieczen bo tez chcialem kupic...

spadlem z KSZESLA

Opublikowano

na tym sezonie nie ma helpera to prawda ale moze zostac wbudowany gralem na s2 z helperem takze :)

Przydatna informacja tylko ciekawe czy jest taka możliwość wgrania go ponieważ będziemy w posiadaniu oryginalnych plików global mu :)

Season 2 pliki+zabezpieczenia będą kupione od fimy WebZen

mozna prosic o jakis kontakt do dzialu WEBZEN od sprzedazy zabezpieczen bo tez chcialem kupic...

spadlem z KSZESLA

Zabezpieczenia dostajesz razem z plikami :) Chyba na darmo nie płacisz ileś tam $ :)

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

licenja na pliki webzena to okolo 500k USD wiec skoro miales taki budzet na serwer to na bank bedzie to hit sezonu

Jest podany cennik plików serverowych w $ na webzen :)

Proszę o link :D

@topic będzie jakiś dzienny ogranicznik rr?

btw jak ma się serwer utrzymać bez vipa/donate?

Opublikowano

licenja na pliki webzena to okolo 500k USD wiec skoro miales taki budzet na serwer to na bank bedzie to hit sezonu

Jest podany cennik plików serverowych w $ na webzen :)

Proszę o link :D

@topic będzie jakiś dzienny ogranicznik rr?

btw jak ma się serwer utrzymać bez vipa/donate?

Nie będzie ogranicznika rr :)

A server z własnej kieszeni będę utrzymywał

A co do plików WebZen miałeś racje! Zwracam honor ktoś mnie wprowadził w błąd... Ale to już jest nie ważne tak czy siak będą Pliki Sezonu 2 Premium z co miesięcznym Update:) Co prawda tanie nie są, ale stały na nich dobre servery i bardzo dużo osób mi je poleca! :)

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Siema

widze że się szykuje świetny serwer.

Czy jesteś  w stanie napisać kiedy planujesz jakieś testy beta? i kiedy masz zamar wystartować z serwerem? :)

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Siema

Czy jesteś  w stanie napisać kiedy planujesz jakieś testy beta? i kiedy masz zamar wystartować z serwerem? :)

Jeszcze nie jestem w stanie konkretnie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie chce nikogo wprowadzić w jakikolwiek błąd

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Siema

Jeszcze nie jestem w stanie konkretnie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie chce nikogo wprowadzić w jakikolwiek błąd

To czemu napisałeś że pliki kupujesz od WebZenu ;D

2748614472756671449386.gif

Opublikowano

Siema

To czemu napisałeś że pliki kupujesz od WebZenu ;D

Ponieważ ktoś mnie wprowadził w błąd :) Pisałem już to wyżej :)

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Dzisiaj zostały kupione pliki!!! i powiem wam że serverek już mi się podoba, aż się boję co będzie jak go dokończymy!!! :D

Na dniach zostanie dodana strona i ruszą testy servera Freedom Mu! Strona servera na czas testów będzie dodana można powiedzieć ze byle jaka ponieważ sami będziemy tworzyli własna stronę która będzie dodana na start servera! :)

Myślimy nad tym żeby max item jaki będzie można dropnąc z box of kundun będzie mial +2opcje nie licząc Luck'a. Oczywiście na Serverze nie będzie itemków FO ponieważ nie będzie DONATE! :)

Pewnie co nie które osoby będą się zastanawiały z czego server będzie utrzymywany to powiem wam że server utrzymywał się będzie z kieszeni Administracji oraz z dobrowolnych datków graczy na utrzymanie servera!

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

A przewidziane są jakieś dodatkowe urozmaicenia ,dla wzbogacenia rozgrywki ? Coś co przyciągnie graczy? Na jak długo wykupiony jest serwer i jaka gwarancja ,że nie padnie szybciej niż powstanie ?

Opublikowano

A przewidziane są jakieś dodatkowe urozmaicenia ,dla wzbogacenia rozgrywki ? Coś co przyciągnie graczy? Na jak długo wykupiony jest serwer i jaka gwarancja ,że nie padnie szybciej niż powstanie ?

Server jest wykupiony na poł roku z góry:) i caly czas myślimy nad urozmaiceniami :) na pewno coś dodamy! :)

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

na pewno będzie dodany WebShop, ale credity do niego będzie można zdobyć tylko w grze i za Vote:) W WebShopie na pewno nie będzie itemków tylko same Jewele piórka itd:) A jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co można jeszcze dodać do niego to jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje:)

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...