Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używana Płyta główna do 150 zł pod socket lga 775

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie poszukuje płyty głównej pod ten procesor :

Intel 2 Core Quad Q6600 ( 8mb Cache  , 2,40 Ghz , 1066 mhz FSB)

Chciałbym płytę którą mógłbym kręcić dany procesor ponieważ moja płyta główna jest na to podobno za słaba bo pytałem sie kolegi i mowi ze za malo jest czegos kolo procesora nw jak to nazwac ale pewnie sie domyslicie

Oto moja płyta główna

Gigabyte Technology  Co., Ltd. - P35 - S3L

i Pamieci ram które mam zamontowane to wszystkie DDR2 7 Gb  w sumie

I jeszcze jedno wszystkie maja jedno taktowanie  w JEDEC #3 ( wszystko odczytuje z programu CPU- Z) PC2 - 5300 (333 Mhz)

1 Slot - huandyi Electronics

2 slot - Kingston

3 slot  - Kingston

4 slot  - Kingmax Semiconductor

I tyle jeśli macie jakies pytania co do specyfikacji to proszę pisać to podaje wszystko z tego programu

Jeśli chodzi o budżet to mowie 150 zł - Używana najlepiej na allegro czy gdzieś jak znajdziecie

Pamiec ram jesli bedzie koniecznosc to moge wydac max 100 zl

Ogolnie zalezy mi na podkrecenie procesora do 3.0

A i mam jakis radiator chłodzenie zalozone i przy spoczynku temperatury to 45-50 stopni a obciazeniu wiedzmin 3 wysokie to 70 - 80 nieraz

Z gory dziekuje za propozycje

Opublikowano

P5K Pro będzie raczej najlepszym wyborem,przy dobrym zasilaczu mógłbyś zrobić dobre OC.Możesz jeszcze wersję Premium,ale to była chyba bardziej uboższa wersja.

http://allegro.pl/asus-p5k-pro-i6068620493.html

Weź te Ram`y sprzedaj i kup w dwóch czy trzech kościach jakieś jednej firmy,i chociaż 800mHz..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

P5K Pro będzie raczej najlepszym wyborem,przy dobrym zasilaczu mógłbyś zrobić dobre OC.Możesz jeszcze wersję Premium,ale to była chyba bardziej uboższa wersja.

Weź te Ram`y sprzedaj i kup w dwóch czy trzech kościach jakieś jednej firmy,i chociaż 800mHz..

a molgbys mi jakies polecic i ile by to kosztowało ?

Zasilacz to corsair CX500 80 Plus Bronze

Opublikowano

Zasilacz dobry.

Są setki stron na olx/allegro,szukaj po prostu markowych pamięci [GoodRam,Patriot,Kingston,OCZ] żeby miały te 800mhz,i żeby były najlepiej Te Same.

Przypuszczam że i tak nie będzie to komputer wysokich lotów,więc 2x2gb szukaj,łatwiej się znajdzie.

2x2gb ~ 80-100zł

​     ​

Opublikowano

Lepszej płyty ogólnie chyba bardzo nie ma do tej ceny,chyba że czekasz na odpowiedzi typu i3 2100 etc..

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...