Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie auto sobie kupić ?

232

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Witajcie, jako że odłożyłem pare grosze na samochód, czas coś kupić ale problem w tym że nie mam pojęcia co. 

Może doradzicie mi co wybrac do 8 tyś. zł żeby było w miare pakowne ( kombi odpada) i żeby to był silnik benzynowy. 

lecom lajky 

jestem otwarty na wszelkie ropozycje

.

Opublikowano

Mógłbyś bardziej sprecyzować - granice pojemności lub chociaż do czego ma służyć te auto :P

A tak z grubsza to :

Volkswagen: Paseratti, Bora, Golf mk4
Audi : a4, a6
Bmw : e46, e39

Seat : toledo II, cordoba II
MB : w124, C klasa, CLK klasa
Opel : omega, vectra b
Volvo : s40, s60
Honda : accord VI, prelude IV / V

A jakie wybierzesz zalezy od tego do czego to auto ma byc uzywane :P 
Ps. Musisz uwazac na niektore wersje silnikowe. Jeżeli chodzi o audi oraz vw to polecam 1.8t, lub 1.6 sr w borze oraz mk4. No chyba, że się skusisz na pancerne 1.9tdi ;) . Co do bmw celuj raczej w 6 cylindrów (silniki od 2l wzwyż) Na temat reszty sie nie wypowiadam, bo nie mialem z nimi do czynienia  :D

Opublikowano

Może doradzicie mi co wybrac do 8 tyś. zł żeby było w miare pakowne ( kombi odpada) i żeby to był silnik benzynowy. 

Musiałem

6ac9eeacab6db988f95fe85ee3bd307b.jpg

+ pakowne (6 miejsc!)

+ do 8 tyś zł

+ może być benzynowe

- kontrowersyjny wygląd, jednak mi się on podoba

No ale tak na serio: nie masz tu czego szukać na tym forum, spytaj się na jakimś motoryzacyjnym  :)

f

Opublikowano

mazda rx8

No, za 8 tys może może jak trafisz okazje + doliczysz do tego koszty remontu silnika - kolejne tyle  :v . Co do rx8 3/4 sprzedawane właśnie z tego powodu a co gorsze wiekszosc się na to nabiera bo nie ma pojęcia o tym, że remont owego silnika wykonuje się po znacznie krótszym przebiegu(okolice 100 000 - 150 000 km) niż w popularnym r4,r6 czy tam v6  :((

Opublikowano

mazda rx8

No, za 8 tys może może jak trafisz okazje + doliczysz do tego koszty remontu silnika - kolejne tyle  :v . Co do rx8 3/4 sprzedawane właśnie z tego powodu a co gorsze wiekszosc się na to nabiera bo nie ma pojęcia o tym, że remont owego silnika wykonuje się po znacznie krótszym przebiegu(okolice 100 000 - 150 000 km) niż w popularnym r4,r6 czy tam v6  :((

I do tego większość mechaników, nawet nie wie jak działa ten silniki, i po prostu nie zabierają się za remonty. Można powiedzieć, że remonty tego silnika, to albo w ASO, albo u Kojota, który robi remonty, i daje gwarancję na silnik. 

W sumie nie jest to aż taka straszna sprawa, bo nie raz już na warsztacie robiło się remonty silników, za ponad 6/8 tysięcy, a remont takiego wankla, to też takie koszta + robocizna. Miałem przyjemność pracować przy tym samochodzie, i nie co się nim pobawić, naprawdę było wspaniale. Nawet te 231ps, potrafiło robić robotę, samochód nie dość, że wygląda jak prosto z stajni Ferrari, to prowadzenie i przyspieszenie na wysokim poziomie.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...