Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piłka Nożna W Polskim Wydaniu.

Gość Sanuyem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo sezon 2009/10 za nami, spadły Odra oraz Piast, majstra zgarnął Kolejorz. W sumie nawet dobrze, że Lech sięgnął po mistrzostwo w tym roku. Dziure po Lewym jakoś załatają. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że nabiją troche punktów w rankingu w tym roku i zakwalifikują się do fazy grupowej LM. No i Areczka się utrzymała : D

Opublikowano

Szczerze to nie interesuję się Polską ligą, gdyż jak dla mnie jest to podwórkowa kopanina..

Zdecydowanie wolę ligę hiszpańską i angielską.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

o ten tramwaj co nie chodzi : D

Interesuje sie ktos z Was w ogole Polska pilka kopana?

Opublikowano

Co tu dużo mówić jaki Kraj taka liga.Wiadomo że jak ktoś się naogląda angielskiej, hiszpańskiej etc to dla niego Polska jest niczym...

Opublikowano

Polska liga ma swój smaczek, smaczek 'stadionowy'. Nie spotkasz tego w żadnej Anglii czy tam Hiszpanii. No chyba, że zapuścił byś się na Bałkany.

Opublikowano

Polska liga ma swój smaczek, smaczek 'stadionowy'. Nie spotkasz tego w żadnej Anglii czy tam Hiszpanii. No chyba, że zapuścił byś się na Bałkany.

Smaczek? Jaki? Taki że kibice ''wrogo nastawieni'' jadą na mecz po po nim będzie ustawka ^^?

Opublikowano

Tak się składa, że troche w tym siędzę. Przede wszystkim zacznij zauważać różnice między grupami Ultras, a grupami "mocnych wrażeń". Ci pierwsi zajmują się ogarnianiem dopingu na stadionie, oraz wszelakimi efektami wizualnymi w postaci "choreografii", opraw etc. Na prawdę miło na to patrzeć, nie spotkasz takich rzeczy w Anglii. ;)

Opublikowano

Tak się składa, że troche w tym siędzę. Przede wszystkim zacznij zauważać różnice między grupami Ultras, a grupami "mocnych wrażeń". Ci pierwsi zajmują się ogarnianiem dopingu na stadionie, oraz wszelakimi efektami wizualnymi w postaci "choreografii", opraw etc. Na prawdę miło na to patrzeć, nie spotkasz takich rzeczy w Anglii. ;)

Ja tam się na tym nie znam, ale kolega z klasy jeździł na mecze i mówił coś o spiker(to ten koleś co daje wrzawę czy jakoś tak.) i zawsze się jarał że była zadyma po meczu.Dlatego nie chciałem na nie z nim jeździć.

Opublikowano

Zadymy zadymami, w dzisiejszych czasach na mało którym stadionie w Polsce można zobaczyć kibiców lejących się między sobą. Takie ekscesy odbywają się głównie gdzieś poza miastem, w ustronnym miejscu i nie wiele ma to do stadionowych wydarzeń. Twój kolega jest po prostu nie ogarnięty ;) Ot co.

Opublikowano

Ehh no wcale nie na angielskich stadionach nie kibicują...

Wiesz co akurat tak się składa że zwiedziłem dość dużą liczbę stadionów (podczas meczy) i wiem jak wygląda tam u nich doping..

Co prawda w hiszpani są bardzo leniwi kibice krzyczą jak jest coś ciekawego lub bramka a tokto siedzą i nic...

Anglia to juz inny temat na stadionie spokój żadnych zadym, zdziwiłem się i to bardzo tym faktem - ale jak dowiedziałem się jakie grożą im kary za bójkę na stadionie to zrozumiałem kibiców..

Tam możesz dostać dozywotni zakaz wejśćia na jakikolwiek stadion za jedną głupią bójkę..

Wiesz ja pisałem na temat naszej gry tzn gry w piłkę nożna naszej ligi i zespołów.. tu akurat nie ma na co patrzeć, a co do dopingu u nas na stadionach to racja doping jest... mniejsze kluby ale doping lepszy niż w tych dużych jak barcelona etc.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

A kto powiedział, że w Anglii wcale nie dopingują?

Po prostu ich "styl" różni się troche od naszego. W Latach 90tych nawet grupy bojówkarskie wyglądały jakotako w Anglii, np. Chelsea headhunters, o ile się nie myle, funkcjonuję ona nawet do dzisiaj.