Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam RPG w stylu gothic czy wiedźmina

Foxio10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam gry RPG. Która przede wszystkim naciska na fabułę coś w stylu gothic czy wiedźmina.

Podam listę gier w które grałem żeby nie narobił się spam:

• Gothic (wszystkie poza 4 +mody)
  • Wiedźmin (wszystkie +dlc)
  • Risen (wszystkie)
  • Fable
  • TES

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Osobiście uważam Two Worlds 2 za crapa (w jedynkę nie grałem), ale nacisk na fabułę jednak jest. Grałem 40 minut, i 30 minut to cutscenki. 

Poza tym:

• Dark Souls I, II, III - fabuły może nie ma, ale jest bardzo duży i ciekawy lore
  • Deus Ex Bunt Ludzkości - to w zasadzie rpg
  • Mass Effect 1, 2, 3
  • Dragon Age
  • Planescape Torment
  • Baldur's Gate
  • Final Fantasy (internety polecają głównie VII).
Budowniczy
Opublikowano

Ja od siebie polecam serdecznie:

-Fallout 

-Dragon Age Inkwizycja 

-The Elder Scrolls III Morrowind 

-Wiedźmin 1, 2, 3

-Warcraft 3 z dodatkiem

Opublikowano

Evil Islands jest naprawdę dobre - niedoceniona gra. Podkreślę również jeszcze Planescape Torment, mimo, że została już wymieniona - pod względem fabularnym jedna z najlepszych gier w historii.

Z innych:

-Seria Divinity ( Divine Divinity, Beyond Divinity, Divinity Orignal Sin, Divinity 2(ta część już podobna do tych, które wymieniłeś))

-Drakensang (nie mam na myśli gry przeglądarkowej)

-The Dark Eye: Demonicon

-Neverwinter Nights

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma jak to wyrażnie podkreślić jakich gier mają ludzie nie pisać... i tak piszą.

Jeżeli podobał Ci się gothic i wiedzmin i jak wspomniałeś lubisz fabułę to ja osobiście polecam rozpoczęcie i brnięcie przez 1 serie. 

Od siebie poleciłbym przede wszystkim Dragon Age - jedynka to po prostu klasyk, dodatek możesz pominąć, dwójka przez wielu uznawana za słabą, mi sprawiła na prawdę kupę sadysfakcji, a ostatnia inkwizycja ma podobnie jak wiesiek wiele pobocznych rzeczy, fabuła jest arcyciekawa. Tylko 1 rzecz... ta gra ma opcję pauzowania, więc albo grasz na niskim/średnim albo na trudniejszych z ciągłymi pauzami i taktycznym myśleniem. Mam nadzieję, że zachęciłem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...