Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wine - Linux Mint 17.3 Cinnamoon i386

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem początkującym użytkownikiem tego systemu, chciałbym odpalić już na nim gry, tak wiem ten system nie jest zbytnio pod gry. Chcialbym aby ktoś mi napisał, jak skonfigurować wine pod gry na windows. Czytałem po necie ale to bardzo stare poradniki lub wygasle screeny. Nagradzam lajkami. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Masz na stronie wine opisane, kazda grę konfiguruje się osobno do tego jeszcze wine pod programy windowsa na konkretnym systemie i jeszcze system. 

Jakoś nie widzę chętnych by zrobić tutorial skoro dziesiątki jest już napisanych i nie są stare, na ich podstawie można skonfigurować dowolne wiekowo wine i linuxa. Niestety by cokolwiek ustawić by działało trzeba coś umieć bo żaden tutorial nie spowoduje uruchomienia na 100%

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to co że tylko... znajdź kogoś kto to zrobił najlepiej dla identycznego serwera co potrzebujesz. Jeszcze lepiej jak będzie miał identyczny system i sprzęt, jak widzisz zrobić nie jest łatwo.

Opublikowano

Niby jak ma sobie poradzić ? Użytkowniki ma sobie je skonfigurować sam pod swój system i najlepiej urządzenia co posiada. Bez konfiguracji to możesz sobie nawet sapera uruchomić 

Tak jak napisałem, szukaj kogoś komu się chciało konfigurować pod grę jaką potrzebujesz  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...