Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie przez grupę subkanału tylko w jednym kanale.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym, aby grupa VIP nie tworzyła kanałów tymczasowych na końcu, tylko mogła stworzyć specjalny kanał dla grupie do tego przeznaczonej. Da się coś takiego zrobić?

Pozdrawiam,

jakubgross

strange1.jpg

Opublikowano

Kanały tymczasowe zawsze idą na koniec drzewka.

No dobra, ale nie ma opcji, aby użytkownicy mogli stworzyć subkanał (ale tylko w jednym miejscu)?

strange1.jpg

Opublikowano

Kanały tymczasowe zawsze idą na koniec drzewka.

No dobra, ale nie ma opcji, aby użytkownicy mogli stworzyć subkanał (ale tylko w jednym miejscu)?
A nie lepiej napisać prostego bota który po wejściu na dany kanał, sprawdza czy ma się vipa i tworzy taki subkanal?
Opublikowano

Dodaj tej grupie tworzenie sub-kanałów tymczasowych na Channel Admina i wtedy osoba gdzie siedzi będzie mogła tam założyć kanał.

Na przykład:

Jasiu ma kanał numer 53 i jest jego właścicielem ( Channel Adminem ). Będzie mógł sobie tworzyć kanały tymczasowe (sub kanały) tylko w swoim kanale.

Opublikowano

Ja mam podobny problem z tym że nie wiem jak ustawić aby channel admin mógł stworzyć sub-kanał. Mam zaznaczone i przyznane uprawnienie ale nie można dalej zakładać

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Zaprezentuje to w ten sposób. 

Jest użytkownik o nicku Jan. 

Jan jest VIPEM.

Jan może stworzyć kanał na zawsze, ale nie ma być na końcu tylko ma być przeniesiony do wybranej strefy. 

:P

strange1.jpg

Opublikowano

Spróbuj zrobić tak:

Do rangi Channel Admin dodaj permisję b_channel_create_child.

Do rangi Channel Admin dodaj permisję b_channel_create_permanent.

Testowałem to teraz, nie ma bata, że nie zadziała! :)

@edit:

Musiałbyś tylko zrobić rangę np. VIP CHANNEL ADMIN (Channel Groups)

Opublikowano

Niestety nie działa ten sposób. Zrobiłem identycznie i dalej nie można zakładać subkanałów jako channel admin w swoich kanałach

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...