Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

I, P

STVNEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0

ZANIM PRZECZYTASZ ANALIZĘ, ZAPOZNAJ SIĘ Z FILMEM!

Całkiem przypadkiem dziś w nocy trafiłem na powyższy film, który ukazuje w sposób dosadny koniec istnienia białego narodu, pranie naszych mózgów przez media i marionetki, którymi w dzisiejszych czasach są politycy, kilka lat temu Bush, dziś Obama. Chciałbym tylko żebyście rozwinęli dyskusję na ten temat, być może coś ciekawego z tego wyjdzie, a mi uda się zrobić ciekawą pracę na ten temat. Postaram się przeanalizować tutaj jak najlepiej potrafię ten film ukazując Wam przekaz, który jest tu zakodowany.

Zacznijmy od tego, że nie mam pojęcia kto jest autorem tej animacji, ani po co została zrealizowana, aczkolwiek spekuluję, że ktoś chciał przekazać nam coś, co czeka nas w niedalekiej przyszłości.

RczLaYb.png

Na pierwszy rzut oka widać kozę symbolizująca ludzi pracy, zamkniętą na terenie obozu pracy (świadczą o tym wysokie płoty wykończone drutem kolczastym), na ciele kozy widoczny jest kod kreskowy podpisany cyframi '666' symbolizującymi przybycie antychrysta. Po kilku sekundach koza przechodzi w stan hipnozy sugerując, że wszyscy Ci, którzy żyją w tamtych warunkach przeszli już 'pranie mózgu' i działają tak jak chce tego wyższa władza. W tle widoczne są kominy dużych fabryk, które sugerują, że ludzie Ci będą pracować dla podjęcia większych działań. Na deskach widoczny jest strażnik z psem pokazujący bezpieczeństwo i kontrolowanie tych ludzi przez władzę wyższą.

lIR4DVf.png

Pociąganie za sznurki, sterowanie marionetkami, przez kogoś o skórze pokrytej łuskami (sugeruję, że może to być skóra węża, aczkolwiek postać ta może być także szatanem) z sygnetem, na którym widoczna jest pozłacana 'S-ka' czyli najprawdopodobniej symbol pieniędzy, syjonizmu lub szatana (ang. satan).

FULV4sc.png

Marionetka, o której wspominałem wcześniej, George Bush. Zwróćcie uwagę na światło, które pada na byłą głowę Stanów Zjednczonych, pięcioramienna gwiazda - czyli najczęściej wykorzystywany ideogram, nawiązywałbym tu do flagi Pakistanu, aczkolwiek jest też jednym z symboli Bahaizmu1; manifestację Boga. Zwróćcie uwagę na napis 'EVOLUTION' z brakującymi literkami, nawiąże do tego poniżej.

rHjQUE8.png

W rogach załamującego się światła, pięcioramiennej gwiazdy widoczny jest płonący dom i rekin (prawdopodobnie biznesu), który niszczy domy, rodziny. Na tablicy narysowany jest także penis, z którego wycieka nasienie, a po lewej stronie całego ambarasu widoczny jest heksagram, bohemian grove (?), po kilku sekundach (0:44) widoczny jest zegar na samej górze, wskazuje on pełną godzinę. Widoczna jest tam także tablica ukazująca ewolucję ludzkości

57MQtzy.png

Pod tablicą widoczne jest równanie F -> = - (->)F, niektórzy wyliczyli to w ten sposób, że pojawiła się tam jeszcze jedna litera 'F' co daje nam po przetłumaczeniu z jakiegoś języka (nie mam pojęcia skąd to się wzięło) cyfry '666'. Postać Busha na filmie używa znajomych satanistom znaków - kciuk, palec wskazujący oraz mały wyprostowane, natomiast środkowy i serdeczne zgięte do środka dłoni (0:56). 

PwoCYDI.png

Zmiana głowy Stanów Zjednoczonych z George'a Bush'a na Obame, którego zadaniem jest kontynuacja dzieła poprzednika (na tablicy dalej te same motywy, a ojciec Stanów inny).

QGRkmxB.png

Najbardziej intrygujący moment całej animacji, widoczne XII postaci obwiązanych drutem kolczastym, dziewczyna, niewiasta o niebieskich oczach i złotych włosach. Dziewczyna o białej skórze, symbolizuje XII Pokoleń Izraela, które uciekać będą na pustynie. W tle widoczny jest biały królik symbolizujący białą rasę (wg. mnie symbolizuje to upadek białej rasy2). Masońska podłoga, okrąg, w którym spoczywa niewiasta. (1:19) cały pokój zaczyna ściemniać się, a widoczne w tle drzwi z napisem 'EXIT' są już zamknięte - nie ma już wyjścia, to wszystko się stanie. Owoc upada i zatrzymuje się o but drugiego Ojca USA, a z niego wyrasta lilia czyli symbol pamiątki (1:36).

3Pj9h7e.png

ODu7rmp.png

Napis na ścianie 'PSALM 23'z przecinającym go piorunem, który najprawdopodobniej przerywa go po słowach 'a gdybym wszedł w ciemną dolinę śmierci' czyli zagłada jest już blisko. Na drugim zdjęciu widzimy pełną godzinę, a światłocień rzucony na zegar tworzy kreskę stanowiącą godzinę 11:55 (za pięć dwunasta), czyli wszystko jest już dopięte na ostatni guzik (1:46). Rozerwana flaga Stanów Zjednoczonych mówiąca o jego upadku bądź rozłamie - USA też ma problemy ekonomiczne, aczkolwiek niewiele się o nich teraz mówi, płonące World Trade Center (WTC), które jak mówią media miały być ofiarą dla znanej nam religii Allaha lub demonów. Upadek WTC miał być zaczęciem się Nowego Porządku Świata.

bTaOEFO.png

Przybycie pewnej postaci jest coraz bliższe...

99fkQ8V.png

Tu widzimy Alkaidę bądź ISIS, teraz już wiemy o co chodzi. W tle widoczny jest krwawy rogal będący symbolem Islamu. Na powyższym zdjęciu ukazane jest jak bin Laden wzywa do dżihadu lub czegoś wielkiego w Azji. Aktualnie trwa wojna między ISIS i Irakiem i wg. mnie jest to pretekst do rozpoczęcia totalnej wojny mającej na celu wyniszczenie białej rasy. 

Y0Y24KR.png

Pod statuą wolności widoczny heksagram, gwiazda Dawida, która została godłem syjonizmu4. (2:29) upada statua wolności co może oznaczać koniec pokoju w Nowym Jorku, koniec Nowego Jorku lub upadek ekonomiczny USA.

jviKlat.png

Widzimy węża oplatającego płód dziecka, czemu przygląda się bacznie oko telewizji, mediów (2:36).

JSi5OEo.png

Egipski symbol przewoźnika - ankh, przybycie postaci jest już bardzo blisko.

lo1Mxat.png

otFZ2Ef.png

Telewizyjne, medialne pranie mózgów, telewizor wpleciony w mózg białoskórego chłopca o niebieskich oczach, który ewidentnie nie radzi sobie z obecną sytuacją, widoczne narkotyki, tabletki, igły - całkowite zniszczenie młodzieży białego narodu, białej rasy. O czym mówię nawiązując do prania mózgów? Pójście spać nie kończy aktywności Twojego umysłu, przerabia on to co zaoferowano mu przez cały dzień, śnią Ci się sympatyczne roznegliżowane panienki, sceny z gier, to co usłyszałeś lub zobaczyłeś w telewizji, mózg wszystko to kataloguje i nawet nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego, ale podświadomie też możesz mieć już wyprany mózg całą akcją medialną. W jaki sposób widzi nas, ludzi, ogół, telewizja? Pozwolę sobie zacytować Tomasza Lisa; "Ludzie nie są tacy głupi jak nam się wydaje, są dużo głupsi [...]". (3:00) w oczach chłopca przesuwają się liczby znaczące upadki giełdowe, informacje stwierdzające o rozpoczęciu wojny.

SbzeRWa.png

WemhEnu.png

Zniszczenie kopuły na skale na Syjonie. Nietoperze, które uciekają ze zgliszczy kopuły, a następnie na rękach antychrysta przeradzają się w motyle - motyl uzawany jest jako ofiara. 

yp4lzRy.png

Koniec, upadek kultu Maryjnego. Niektórzy twierdzą, że te rozjaśnienie w tle może sugerować broń atomową, wywołanie konfliktu atomowego.

oZ8KnS3.png

Młody chłopak trzymający broń, a na ramieniu osoby obok widoczna czaszka z dwoma piszczelami co jest symbolem piractwa z uwagi na morze, ocean w tle. Blado różowa wstążka, symbol HIV'u co sugeruje, że przez chorobę cała armia Afryki skończy się.

ljVR2hA.png

Młot i sierp - upadek ZSRR, czyli aktualnie Rosji poprzez wykończenie ich samych przez ich dzieło, broń biologiczną lub koniec komunizmu na świecie (przykład Chin, porywanie ludzi przez Policję, zabijanie dla organów). 

bsxbcPh.png

Symbol Ying-Yang, czyli symbol równowagi, czyt. koniec równowagi na świecie. Widoczne są czołgi jadące do Azji, ponieważ dziewczyna widoczna stojąca tam (3:40) ma na swojej kurtce naszytego tygrysa czyli właśnie symbol Azji. (3:43) widoczne fajerwerki sugerują, że ten moment nadejdzie w dniu, w którym używa się materiałów pirotechnicznych, czyli np. Nowy Rok.

[...] dalsze pranie mózgu (3:58).

V8Zpyr6.png

"Jego oczy będą płonęły i to za nim pójdzie większość [...]" symbol wskakujących na łódź ryb nawiązuje do tego, że ludzie zrobią wszystko żeby się ratować, a o pomoc poproszą nawet szatana. Jak podaje biblia owa postać antychrysta będzie obdarzona wszelką mocą diabelską.

dmiEloV.png

Religijne więzienie, do którego trafiają najczęściej osoby starsze, mężczyźni, kobiety... 

TMIffvx.png

ooDdwds.png

Na początku widzimy krocze, które nie jest już w stanie płodzić dzieci, a po chwili czerwona plama znika, jak gdyby zapowiadało się, że one znowu będą płodne.

qaJLF4c.png

wjewZV0.png

Ludzka mentalność i psychika runie, tak by antychryst mógł zacząć rządzić, nie będzie też potrzebny kościół kiedy on zejdzie na ziemię.

Odwołanie do Biblii: "Bestia zrzuci wielką Nierządnicę", która jak do tej pory ujeżdża Bestię. Wszystkie religie upadają, po to by oddać wszystko antychrystowi.

Spadające gwiazdy symbolizujące zstąpienie aniołów na ziemię. Wiele osób nie zwraca uwagi także na ogon skorpiona odpowiedzialny za największy holokaust w historii ludzkości. Skorpion jest widoczny nad piramidami, które po chwili runą (6:33). Same piramidy stanowiły coś co nie może zostać zniszczone, najstarszy dobytek historii.

4 - Syjonizm - ruch polityczny i społeczny, dążący do odtworzenia żydowskiej siedziby narodowej na terenach starożytnego Izraela

• Antychryst - przeciwnik, oponent Chrystusa (anti – przeciw, zamiast; christos – pomazaniec); duch będący zaprzeczeniem Chrystusa, jego antytezą. Szatan; anioł upadły, zły duch, czart, władca, który rządzi w powietrzu (Biblia: List do Efezjan, 2,2), kusiciel, książę ciemności, w wierzeniach judeo-chrześcijańskich główny duch zła we wszechświecie.
  • Okultyzm - wiedza tajemna, kult utrzymywany w tajemnicy.

___________________________________________________________________________________
MOJA OCENA:

Pierwszą sprawą jest to, że nie jest to moja opinia, a jedynie analiza poparta także przez wielu znanych analityków, z których czerpałem wzór. Nawiązuje do rozwinięcia dyskusji i wspólnemu rozwianiu, niektórych myśli, wiadomości... Jeżeli takie czasy nadejdą to jak wskazuje ta animacja, wszystko legnie w gruzach, zostanie zniszczone wszystko co powstało przed Mahometem. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Podzielcie się nim w komentarzach, liczę na was, pokażmy, że społeczeństwo Metina, internetu nie jest zaprogramowane tylko do myślenia grami, ale rozwijania też innych myśli, trzymajcie się, spokojnego wieczoru!

Opublikowano

Typowa produkcja usiłująca wymusić pranie mózgów i narzucanie niby jakiś wartości z którymi ktoś stoi. Raz oglądnąć i się zapomina. 

Dziesiątki filmów już o tym było, każdy sprowadza się tylko do jednego że to właśnie on niesie za sobą jakieś przesłanie na tyle ważne by poznali je wszyscy. Jak widać nie niesie i nie wnosi niczego 

Osobiście ten symbolizm mam głęboko gdzieś, bo nic sobą nie reprezentuje, żadnych wartości w które można uwierzyć. Na dodatek analiza zrobiona jak dla bez mózgów którzy będą oglądali film, tak jakby nie mieli oni własnego zdania o tym co w nim widzą.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jest stare i ciągle odradzane jak feniks z popiołów. Jak widać w każdej chwili można sobie do tego wpasować dowolną ideologię jaką film przedstawia. 

Opublikowano

Tyle tego najebałeś, że mi się nawet czytać nie chce

@Edit dobra ogarnąłem,po wypiciu kilku piwek stwierdzam, że przesłanie końcowe czyli ten ,,Jezus'' mimo,że stworzył wszystko może zniszczyć też wszystko.Stworzenie kościoła,religii coś niesamowitego,zniszczenie tego,jeszcze bardziej niesamowite.Co do samej animacji to ten typek mógłby tworzyć bajki dla dzieci :v

?????

Opublikowano

Przecież to jest już stare a wszyscy teraz o tym mówią bo jakis boxdel o tym filmik zrobił xD

Czy tylko mi się robi niedobrze jak słyszę "Boxdel" ? :s

Co do filmiku  wygląd animacji mi się podoba, fajną zabawę miałem przy interpretowaniu a potem sprawdzeniu czy mi to dobrze poszło. Moim zdaniem wizja takiego końca świat już była wiele razy wałkowana no ale tu została po prostu w fajnej formie przedstawiona. Czy tak będzie wyglądał koniec świata ? Kogo to obchodzi Carpe Diem zaraz ranked w csie.

49yxrs.png

Opublikowano

Przecież to jest już stare a wszyscy teraz o tym mówią bo jakis boxdel o tym filmik zrobił xD

Czy tylko mi się robi niedobrze jak słyszę "Boxdel" ? :s

Co do filmiku  wygląd animacji mi się podoba, fajną zabawę miałem przy interpretowaniu a potem sprawdzeniu czy mi to dobrze poszło. Moim zdaniem wizja takiego końca świat już była wiele razy wałkowana no ale tu została po prostu w fajnej formie przedstawiona. Czy tak będzie wyglądał koniec świata ? Kogo to obchodzi Carpe Diem zaraz ranked w csie.

Też mi sie robi niedobrze. Wszędzie gdzie widze to widze tylko jego i jego filmiki.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Mozgi juz ludzie maja wyprane, np. ja. Chodzi oczywiscie o globalny model konsumpcji, ideały dostępne dla gartski, ktore powoduja kompleksy i brak akceptacji, komercjalizacje kultury

Opublikowano

tl;dr, takich filmów była masa. Jak ktoś jest starszy to może pamięta "Karty Iluminati", tam też było sporo kart na których był samolot uderzający w wieże, bakteria "pożerająca ciało" (narkotyk "krokodyl") i jeszcze parę symboli odnoszących się do tego co działo się w przeszłości.

Opublikowano

Typowa produkcja usiłująca wymusić pranie mózgów i narzucanie niby jakiś wartości z którymi ktoś stoi. Raz oglądnąć i się zapomina. 

Dziesiątki filmów już o tym było, każdy sprowadza się tylko do jednego że to właśnie on niesie za sobą jakieś przesłanie na tyle ważne by poznali je wszyscy. Jak widać nie niesie i nie wnosi niczego 

Osobiście ten symbolizm mam głęboko gdzieś, bo nic sobą nie reprezentuje, żadnych wartości w które można uwierzyć. Na dodatek analiza zrobiona jak dla bez mózgów którzy będą oglądali film, tak jakby nie mieli oni własnego zdania o tym co w nim widzą.

uwierz, że istnieją i tacy, którzy nie potrafią tego zinterpretować.

nie wiem kim jest boxdel, mordo

Jest stare i ciągle odradzane jak feniks z popiołów. Jak widać w każdej chwili można sobie do tego wpasować dowolną ideologię jaką film przedstawia. 

jak widać...

­

Opublikowano

jak widać...

­

Filmik ma już 3 lata,nikt o tym nie gadał przez 3 lata dopóki wczoraj boxdel o tym w swoim filmie nie napisal,o to mi chodzi.

79160594027661829163.png

Opublikowano

jak widać...

­

Filmik ma już 3 lata,nikt o tym nie gadał przez 3 lata dopóki wczoraj boxdel o tym w swoim filmie nie napisal,o to mi chodzi.

ja na to trafiłem zupełnym przypadkiem, gdzieś jakiś filmik oglądalem, jakas animacje na youtubie i wyskoczyło w proponowanych to odpaliłem.

­

Opublikowano

­Widziałem ten film już dosyć dawno. Interpretacje tego są różne i tą którą akurat czytałem to sporo się różni od Twojej. Szczególnie opis staruszki w więzieniu które jest penisem (przyjrzyj się) i dziewczynce trzymające jabłko w otoczeniu 12 posągów moim zdaniem to symbol apostołów.

Cyrk.png

Opublikowano

Ogólnie dziewczyna z jabłkiem to dziewica której symbolem jest Afrodyta może też być to Isztar czy Astarte ( Zwróć uwagę na króliczka za nią na malunku.  ) z jabłkiem zawierającym nasiona, nasiona jako symbol nowego życia, płodności i nawet wojny ( wojna jako wzmocnienie postępu i rozwoju ) . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...