Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć cheata?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NAPISZ ILE ZAJĘŁO ZROBIENIE CI TWOJEGO PIERWSZEGO CHEATA(Może to będzie dla mnie motywacja żeby dalej próbować)

Witam, jestem w tych sprawach kompletnie zielony. Chciałem się zapytać jak w ogóle zabrać się za robienie swojego pierwszego cheata? Zacząć od oglądania kursów jakichś czy co? Jak na razie oglądam kursy z C++ i umiem napisać jakiś prosty program, no, ale nie wiem jakim cudem ma mi się to przydać do robienia cheata! Cały kod do cheata trzeba samemu pisać czy bierze się go np: z jakiejś strony i podmienia niektóre rzeczy jak np: Offsety w cs go?   (wyszukiwanie adresów w cheat engine u mnie nie dzialą a więc lipa -_- ) 

(Jak można wysyłać linki to wyślę wam screena jak mam napisanego triggera z nowymi offsetami i dlaczego on nie działa..) PS: kod dostałem przygotowany od kumpla i działał, ale po zmianie offsetów nie chce ruszyć -_- Nie powiedział mi on jednak czy sam ten kod pisał czy pobrał go z jakiejś strony.. Ma on kanał na yt i wygląda wszystko tak jakby sam je robił i jestem zdziwiony, ma on chyba z 12 lat(tak słychać po głosie) a robi cheaty jak niejeden bardziej obeznany haker.. Jak się zabrać?Od czego zacząć?(Czytałem dużo artykułów na forach, ale praktycznie żaden nie dał mi do zrozumienia czy trzeba jakiś wzór? Czy samemu się cały kod pisze?) 

NIE WYZYWAJCIE ZA TO, ŻE JESTEM TAK SŁABO OBEZNANY, bo jestem dość ambitną osobą i będę dążył do tego, żeby się nauczyć kodować, ale nie wiem jak.. (nawet jak odwzoruję sobie cały kod z poradniku na necie to program zawsze pokazuję jakiejś errory..)

Opublikowano

Mój pierwszy cheat (który sam napisałem po ok. pół roku uczenia się języka i najwygodniejszych struktur) był napisany w ok 2 dni [wraz z gui]; do gry cs 1.6

Na sam początek polecam Ci szperać w gotowych kodach źródłowych jakiś prostych cheatach (np. wallhack) i bawić się tym kodem i uczyć co oznacza dana linijka :D

Kod piszę się raczej sam (struktura itd.)(nie rozumiem tego pytania za bardzo xD),

Osoba o której pisałeś (chłopak 12lat+/-) to pewnie "Scriptkid'o' " Dzieciaczki które myślą, że potrafią wszystko, a tak naprawdę potrafią jedynie co przepisać kod, oraz zmienić autora na siebie. :)

Opcjonalne:

Najlepiej na początek wzorować się jakimiś prostymi wspomagaczami (które udostępniają swój kod źródłowy, ja uczyłem się przepisując parę kodów [oczywiście pod swoje gusta] kiedyś [jak cs 1.6 był MAGIĄ] jeszcze nie było tak dużo haxów kupowało się od dev. cheaty np wallhack czy aimbot (bardzo słaby w tych czasach), dwa razy więcej sie płaciło jak się chciało ujrzeć kod źródłowy.. ja kupiłem Wh, aim i ich cały kod przepisałem do prostego gui które po wybraniu cheata i ustawieniu go [proste ustawienia kolor przeciwnika ;;wh;;, gdzie ma strzelac ;;aimbot;;] i wprowadziło *.DLL do gry..

Opublikowano
Jak na razie oglądam kursy z C++

To dodaj jeszcze do tego uczenie się, samo oglądanie nic nie da, przepisywanie kodu źródłowego czyjegoś cheata też, kopiowanie innych i podmienianie offsetów tym bardziej.

(wyszukiwanie adresów w cheat engine u mnie nie dzialą a więc lipa -_- )

To pierwsze co zrób to spraw, żeby działało albo pobierz jakiś inny program który potrafi skanować pamięć programu w poszukiwaniu danej wartości

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Załóżmy umiesz c++ pobierasz sobie jakiś program ja polecam visual studio i wybierasz albo External Albo Interal,External jest łatwiejszy do napisania w nim tylko Czytasz Offsety i Wpisujesz i koniec. a Interal to już inna zabawa bo go injectujesz do procesu Gry

np Prosty NoFlash

DWORD NaszGracz = (Czytamy)<DWORD>(Client + dwLocalPlayer)//To jest Czytanie naszego gracza.Client to Poprostu Client Gry a DwLocalPlayer to Offset Naszego gracza

float FlashAlpha = (Czytamy)<float>(NaszGracz + dwFlashMaxAlpha); tutaj czytamy naszego gracza i offset FlashAlpha 

if FlashAlpha 0

{

I tutaj Wpisujemy

}

Nie podałem całego kodu spróbuj sam to dokończyć wystarczy wpisać i dodać to pętli.

Sygnaturka_Swieta_2015.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...