Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GOTHIC: Powrót - zapowiedź

szyszuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

post-677633-0-71025000-1459672664_thumb.png

post-677633-0-34286700-1459603429_thumb.jpg
PROSIMY WYRAZIĆ OPINIE, OCZEKIWANIA I POMYSŁY W KOMENTARZACH

Witajcie, Waros Team bierze się za nowy projekt pod roboczym tytułem Gothic: Powrót na silniku z Minecraft. 

Po co to?

Wielu z nas, prawdziwych fanów Gothica, tego prawdziwego, nie żadnych Arcanii i "Risenów". Tęskni za remakiem "jedynki" lub "dwójki". Cóż to były za czasy rzekłby któryś z Was, ale nie my. My postaramy się je odnowić pod ROBOCZYM TYTUŁEM GOTHIC . Co oznacza że będzie to kontynuacja Gothic 3 Zmierzch Bogów, całkowicie zapominamy o Arcanii.

Krótki zarys fabularny (szczegółowy wkrótce)

Bezimienny Bohater po długiej wyczerpującej Królestwo Myrtany wojnie z orkami i wojnie domowej. Postanawia zjednoczyć Myrtanę pod jednym sztandarem. Sztandarem Smoka, jako symbol jego zwycięstwa. Organizuje specjalne Smocze Legiony, które składają się już nie tylko z ludzi, ale też orków. Wysyła je do Varantu pod przywództwem  Lee, do Nordmaru udał się Lord Tamos ze swoim Legionem, niesterty od dłuższego czasu Tamos nie odpisuję na listy nowego Króla, który przyjął imię Rhobar III. Król jednak postanawia wysłać pozostałe oddziały do Khorinis, a Nordmar odłożyć na później. Osobiście, wraz z Gornem, Lesterem i Lordem Hagenem udaje się na wyspę. Zostawia wielu przyjaciół na dworze m.in Miltena, który pozostanie w klasztorze i nadal będzie studiować pisma Pradawnych, a także Diego, któremu nie podobają się decyzję nowego Króla, ten jednak przekazał Diego dowództwo nad siłami zbrojnymi w Vengardzie i Ardei, szkoli też nowych łuczników. Rhobar III nie wybiera się na Khorinis osobiście tylko dlatego żeby powspominać stare czasy i zjednoczyć mieszkańców mieczem i krwią, Diego o tym wie... dlatego przekazał dowództwo Lordowi Andre i sam miał dość wygód danych mu przez swoje zasługi postanowił ukraść łódź Rybakowi choć równie dobrze mógłby mocą swojego urzędu zwołać Flotę i ruszyć za Rhobarem, bowiem ludność była ślepo zapatrzona w nowego Króla, ale ludzie z otoczenia, zdołali zauważyć że coś jest nie tak. Po skradnięciu łodzi Diego, zauważa że ukradł nie tylko łódź, ale również śpiącego właściciela. Po dopłynięciu do brzegu zaczyna się akcja ;).

post-677633-0-21697800-1459603432_thumb.jpg

STAN NA  26 MARCA 2016 roku.

v. 0.4

-Rozgrywka na serwerze.
-Free to play, brak-pay2win itp.
-Waros Team liczy obecnie 5 członków stałych.

-Jest szansa się załapać do zespołu, po ukończeniu projektu.

-Typ to czysty RPG, z starannie odwzorowanym klimatem Gothic 1 i 2, a pomogą nam w tym modyfikacje i własny resource pack (spis modów i szczegóły nt. resource pack - wkrótce)
-Mapa jest gotowa, pozostaje nanosić tylko infrastrukturę i NPC z questami i fabułą.

-Planowany czas "przejścia" głównego wątku to 4-6 godzin, nie skończoną rozrywkę na serwerze zapewnią dodatkowe questy, eventy, dodatki pojawiające się co jakiś czas, a także otwarty świat(po przejściu głównego wątku możliwość założenia własnej gildi)

-Gra dzieje się na wyspie, znaną fanom serii - Khornis.
-Możliwość odwiedzenia zaświatów.

-Nie zabraknie starych znajomych ze wcześniejszych części

v. 0.4.1
-Dodano dźwięk z Gothic 2 przy up-levelu postaci.
-Do paczki dodano modyfiakcje NPC Custom i Weapon Mod.

Pomoc przy serwerze jest bezinteresowna, robimy to za darmo, dla graczy.

post-677633-0-52673000-1459603434_thumb.jpg

ZARYS KOŃCOWEJ MAPY, OD GÓRY JARKENDAR, KHORINIS, GÓRNICZA DOLINA. (SPECJALNIE USTAWIŁEM NISKĄ ROZDZIELCZOŚĆ)

post-677633-0-69300100-1459614973_thumb.png

Kogo szukamy? 

-Budowniczych - start dla tej grupy 8 kwietnia (link do paczki znajdziecie na naszym FanPage - a także na naszym Youtubie w opisie zwiastunu serwera, ten pojawi się 7 kwietnia.

-Grafików - pochwal się dziełem na naszym FanPage
-Questerów - człowiek potrafiący się posługiwać modyfikacją Custom NPC w zakresie - zaawansowanym. (nie będzie zadawał głupich pytań typu "jak zrobić dialog".

-Aktorów - tak, jeżeli zgłosi się wystarczająca ilość osób, dodamy dubbing (tylko POLSKI)

Nie jesteśmy amatorami któym przypomniało się o tej grze od tak sobie. Pracowaliśmy nad projektem już od kilku tygodni. Możecie nas znać z naszych starych serwerów np. Casarda RPG, WAROS czy sequel Casarda: Plemiona, Ci którzy grali, prosimy o wystawienie opinii pod filmem ;).

LINK DO:
FACEBOOK - KLIKNIJ
YOUTUBE - KLIKNIJ

Zwiastun 7 kwietnia

Galeria 7 kwietnia

Więcej info. wkrótce! Rozpowiadajcie wszystkim fanom że szykuje się hit od fanów, dla fanów.

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

Dużo roboty macie, z cierpliwością czekam bo uwielbiam tą grę jednak nie wiem czy to będzie to samo... Nie lepiej na gothicu multiplayer?

Opublikowano

Nie, tutaj mamy większą manewrowość. Możemy dodać nie co od siebie, użyć tego co stworzyły już "Piranie" i ogólnie tutaj jest to wygodniejsze, nic nas nie ogranicza. Modyfikacje i resource pack, a w nim muzyka, dźwięki prosto z Gothica. Do wydajniejszych komputerów wypuścimy specjalne Shadery pod ten serwer.

A roboty owszem, dużo :)

sygnatura.png

Opublikowano

Już 1 kwietnia dodamy pierwsze "screeny". A teraz łapcie kilka nowych pomysłów, a także możecie dać swoje!

v. 0.4.1
-Dodano dźwięk z Gothic 2 przy up-levelu postaci.

-Do paczki dodano modyfiakcje NPC Custom i Weapon Mod.

W kolejnej aktualizacji dodamy własne menu.

sygnatura.png

Opublikowano

Zastanawiamy się nad powiększeniem mapy. Chodzi o tereny nie pokazane w G2 I G1

sygnatura.png

Opublikowano

ref. na 70% wytniemy Jarkendar i okoliczne północne tereny. Może w przyszłości uzupełnimy północną część wyspy.

sygnatura.png

Opublikowano

Witam do kogo najbardziej aktywnego mogę pisać w sprawie dubbingu, bo chętnie podubbingował bym wiele postaci a zarazem pomógł z zbieraniu dubbingu, albowiem mam wiele kontaktów w tym zakresie a sam głos mam nie gówniany :)

Chętnie pogadam na team speaku czy tam innym komunikatorze, i poprosze o kontakt na pw.

zu439g.jpg

Opublikowano

@LexPL póki co tylko zbieramy chętnych. Jeżeli osiągniemy pułap 15 osób, które są gotowe podłożyć postacią głos. Wtedy będziemy rozmawiać na TS.

Po prostu tutaj każdy z chętnych niech napisze w komentarzu że chce, tylko tyle, a my zgłosimy się do niego kiedy rozpoczniemy nagrania. ;) Rozumiem że jesteś chętny? :>

sygnatura.png

Opublikowano

15 osób.. mam kumpla co jest rezyserem machnimy do gothica, i ponad 20 osób nie raz mu daje dubbing, a do tego 1 dobry dubbinger dobrze nagra minimum 5 albo więcej postaci. ( Taką metode stosowali w gothicu, tylko zeby ludzie sie nie pokapczyli 1 dubbinger podkładam pod Pierwszo planową postać, drugoplanową postać i 4 epizodyczne.

Trzeba tylko chęci, i scenariusz czy tam dialogi (jeden ciul) ładnie spisany i wysłać.

A i jeżeli myślisz ze jestem dałnem, który nie zna sie na tym że jak ktos ma gówniany głos albo nie umie czytać to go nie trzeba brać tylko olać, to sie mylisz. I bez obrazy ale śmiem twierdzić ze mam winksze doswiadczyne łod wos co do dubbingu i ze trzeba zmiescic sie w puapie danej ilosci sekund xD

"Po prostu tutaj każdy z chętnych niech napisze w komentarzu że chce, tylko tyle, a my zgłosimy się do niego kiedy rozpoczniemy nagrania."

- Taki pomysł to jest gówniany, bo zejmie z pół roku pozdrawiam xD

zu439g.jpg

Opublikowano

15 osób.. mam kumpla co jest rezyserem machnimy do gothica, i ponad 20 osób nie raz mu daje dubbing, a do tego 1 dobry dubbinger dobrze nagra minimum 5 albo więcej postaci. ( Taką metode stosowali w gothicu, tylko zeby ludzie sie nie pokapczyli 1 dubbinger podkładam pod Pierwszo planową postać, drugoplanową postać i 4 epizodyczne.

Trzeba tylko chęci, i scenariusz czy tam dialogi (jeden ciul) ładnie spisany i wysłać.

A i jeżeli myślisz ze jestem dałnem, który nie zna sie na tym że jak ktos ma gówniany głos albo nie umie czytać to go nie trzeba brać tylko olać, to sie mylisz. I bez obrazy ale śmiem twierdzić ze mam winksze doswiadczyne łod wos co do dubbingu i ze trzeba zmiescic sie w puapie danej ilosci sekund xD

@LexPL nie śmiem kwestionować twojego doświadczenia hahaha. Ja robiłem dubbing tylko raz do Casardy wtedy 6 osób podłożyło głos prawie 50 NPCom i wyszło fajnie. Dialogi nadal piszemy, ważne jest aby dubbingerzy czuli klimat Gothica mogą mieć nawet gówniany głos, w końcu ktoś musi podłożyć głos Wrzodowi (ja) ^^ (Wrzód pojawi się epizodycznie, ale gracz usłyszy jego głos)

Wiele postaci w GOTHICU miało gówniany głos, co było fajne i budowało realny klimat mrocznego świata choćby Lothar.

sygnatura.png

Opublikowano

No to na luzie jebnij mi daną ilość tekstu do nagrania, naprzykład do iluś tam NPCtów na PW, ja za pare dni wyślę tobie i sie zobaczysz sobie czy git, czy też nie - PS: Wrzoda też trzeba umieć nagrać XDD Możesz być doświadczony hehueuhe

Serio jebnij mi na PW jakieś dialogi paru postaci czy  ile tam macie

zu439g.jpg

Opublikowano

@LexPL

Skopiowałem i wysłałem Ci fragment z klasztoru Magów Ognia. //Dialog do zadania pobocznego rzecz jasna ;)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...