Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary dobry Freebuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Nie wiem, czy tylko mi brakuje takiego starego dobrego freebuilda...Kiedyś było tego pełno, a teraz mało jest takich dobrych serwerów...Co o tym myślicie? Wypalił by taki serwer?

I tutaj kilka pytań:

1.Działki w mieście, czy może lepiej plotme (tak jak to było kiedyś).

2. Minigry czy eventy raz dziennie/tygodnowo

3.Co byście chcieli jeszcze widzieć na takim serwerze? (Rozpiszcie się jak najbardziej się da...ułatwi mi to ocenę sytuacji :D )

Jakieś dodatkowe propozycje?

Pozdrawiam :D 

Opublikowano

Zacznijmy od tego że serwery wszelkiego rodzaju są już naprawdę liczne znajdziesz nie jeden serwer gdzie jakieś dzieci do 12 lat kupił na jakimś hostingu najczęściej za sms maszynę pobrali pliki serwerowe z internetu i mają po te 20-30 graczy max a przeważnie grają tam ze znajomymi. (oczywiście nie ma w tym nic złego)

1. Zalecał bym działki w mieście myślę że fajnie by się to komponowało

2. Jestem za

3. Serwer musi znaleźć coś oryginalnego bo serwerów takich standardowych jest na pęczki. Na takim serwerze widział bym na pewno bardzo ale to bardzo szeroko rozbudowaną ekonomie (na tych mniejszych fb to naprawdę kuleje) Fajny elementem było bo wprowadzenie jakieś realności typu podatek. Pamiętaj że nawet jak zrobisz taki stary dobry fb to i tak starsi gracze którzy pamiętają takie fb są w mniejszości więc polecał bym wymyślić coś oryginalnego co przyciągnie i starszych graczy i tych młodszych którzy są już większością.

Powodzenia

Opublikowano

Pamiętam jeszcze jak pare lat temu sie gralo na freebuildach... Teraz kazdy "freebuild" ktory znajde (a jest juz coraz trudniej) ma jakies gildie, mega epicki drop albo inny szajs niszczacy rozgrywke. Sam mam w planach przygotowac jakis porzadny serwer freebuild taki jak kiedys tylko potrzebuje troche czasu na przypomnienie sobie jak sie konfigurowalo pluginy itp. Mysle ze jak zrobisz taki serwer porzadnie to nie jednego gracza przyciagniesz ;) Sam chetnie bym zagrał. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...