Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wybrać postać na maina?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jaką postać wybrać na maina huntera czy paladyna? Może macie inne propozycje? Chodzi mi głównie o taką postać, którą na endgamie gra się najłatwiej. Niedługo zmierzam kupić sobie WoDa i pp i chce zacząć od nowa w przymierzu nie wiem tylko jaką postać zbostować do 90 lvl, głównie preferuje te dwie klasy, które wymieniałem na początku.

Opublikowano

Hunter. Najlepszy imo, prosta rotacja, ale wymaga myślenia i na wodzie ma dużo roboty także dpsów nie pokręcisz wysokich.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Wszystkiego da się nauczyć. A co sądzisz o magu na maina? Mam maga w hordzie na 90lvl grało mi się nim dobrze.

Opublikowano

Mag ma bardzo mocny dps w arcane, ale trzeba ogarniać manę bardzo dobrze.

giphy.gif

Specjalista
Opublikowano

Rety kazda klasa jest dobra na maina to zalezy od trgo czy lubisz jej mechanike, wybierz ta klase ktora Ci sie podoba i juz.

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Na maina proponuję wybrać klasę, którą zawsze będziesz chętnie grał. Jeżeli masz co do niej konkretne preferencje (hunter lub paladyn jak napisałeś powyżej) to zdecyduj czy większą przyjemność sprawia ci gra na dystans czy w zwarciu.

Paladynem nie grałam więc się nie wypowiem w jego temacie. Mam natomiast maina, który jest hunterem. Jak napisał @Evron, łowcą trzeba chociaż trochę myśleć podczas gry. Poza tym pada dość szybko jak nie umiesz "trzymać" przeciwnika na dystans w pvp. Dużym plusem tej klasy jest na pewno pet, aspekty oraz silny atak z dystansu. Dobrze expi się nim jak i robi questy na początkowym etapie gry, gdy grasz samemu, bez party. Smaczkiem do decyzji może być dla ciebie hunter survival, który od Legionu ma walczyć także w zwarciu (o ile grasz na globie).

Edytowane przez Bechmdetis
Opublikowano (edytowane)

Warto sobie podsumować co teraz gra a co mniej.

Będziesz grał PvP/PvE? Imo latanie po T-Jungle będzie przyjemniejsze melee klasą, jak retri pal/warek fury/dk. Mag ma mniejsze survi ale nadrabia dpsem natomiast hunter jest gdzieś pomiędzy, ze względu na trapy i peta.

imo Retri Palek w obecnej ekspansji jest słaby, strasznie zależny od gearu jaki mamy. Nie mówię że nic nie robi, ale ludzie na raidy wolą brać mocniejsze i pewniejsze dpsy. 

Hunter jak to hunter, od groma ich co dowodzi temu że są mocni, zawsze zresztą byli.

Mag arcane obecnie największy burst dmg na pve, natomiast frost jak zawsze, bardzo mocna kosa do pvp.

Wydaję mi się że Warrior Fury teraz jest ciekawy, zarówno w pvp jak i pve. 

Co do DK to się nie wypowiem, bo mało o nich wiem.

Edytowane przez Miyasu
Opublikowano

Gram na globalu, na 100% będę grał na PvE. Na magu podobało mi się, że mogłem zniszczyć praktycznie wszystko jednym czarem Arcane Explosion.

Opublikowano

Na mopie globc wbiłem w pvp 2k hunterem przy tym siedziałem na 2.2k mmr, Hunter wod różni się wiele od tego co było na mopie, teraz jest bardziej uproszczony i statyczny, nie może się ruszać bo traci trochę na dps, ale nadal jest to lepsza klasa od paladyna, który jest cholernie nudną klasą. W PVE jak już napisałem hunter ma dużo do roboty przez co traci na dps i nie wykręcisz nie wiadomo jakich cyferek ;)

giphy.gif

Opublikowano

Ja proponuje poprostu zobaczyć mniej więcej skille postaci i styl gry, nawet najprostsze przedstawienie postaci na youtube i wybrać coś dla siebie. Jeżeli chodzi o mane itd. itp. w WoD raczej niema z tym problemu..... 

banner.gif

Opublikowano

Zobaczyłem mniej więcej skille postaci i dalej trudno było mi się zdecydować dlatego zapytałem was bardziej doświadczonych graczy o zdanie.

• 4 tygodnie później...